Reverse Diet – Dieettiä dieetin jälkeenkin! ”Eikö tää ikinä lopu?!”

Kuvittele mielessäsi seuraavanlainen skenaario: ”Olet vetänyt läpi pitkä ja raskaan dieetin (yleensä 12-24 viikkoa!). Olet pilkun tarkasti punninnut jokaisen syömäsi suupalan ja päässyt yli mielitekojen houkutuksista. Viimein koittaa kisapäivä ja kisojen jälkeen saat SYÖDÄ MITÄ IKINÄ HALUAT! Vihdoinkin dieetti on ohi! Vihdoinkin kärsimys on ohi! Saa taas elää! Kroppa suorastaan huutaa ruokaa ja sitähän tulee mätettyä vielä senkin jälkeen, kun vatsa on jo räjähtämispisteessä. Kaikki maistuu niin hyvälle! Ja aina tulee vastaan uusia makuja, joita ei ole vielä päässyt maistamaan dieetin jälkeen.”

 

Leipä
Leipä – Yksi Reverse Dietin pahimmista vihollisista! -_-

 

Kaksi päivää kestävien ruokaorgioiden jälkeen fitnessurheilija tulee valinnan eteen:

1) Hän jatkaa mässäämistä ja vain viikkoja kisojen jälkeen kiloja on kertynyt kymmeniä lisää. Kaikki syöty energia on imeytynyt rasvaksi ja kroppa huutaa hoosiannaa! What a hell happened?

TAI

2) Peloissaan painon noususta hän jatkaa rajoitettua elämäänsä eikä osaa päästää irti dieettiruokavalion tuomasta turvallisuuden tunteesta. Hän ajaa itsensä loppuun niin henkisesti kuin fyysisesti ja altistaa itsensä erilaisille syömishäiriöille. What a hell happened?

TAI

3) Fitnessurheilija kaivaa pariksi päiväksi piilottamasa 24/7 urheilijan itsestään ja ryhtyy Reverse Dietille. Reverse Diet on ”dieetti dieetin jälkeen”. Asiat tehdään kuten dieetillä, mutta rennommalla otteella ja pienet mieliteot sallien.

ky

Bistro Venla, Tampere
Oikea 24/7 urheilija valitsee vaihtoehdon Reverse Diet. Kynnet ja Kulmat: Paljetti. Meikkivoide ja huulet: Its. ihonhoitokonsultti Marjukka Fagerlund, Mary Kay.

 

Reverse Diet – Diet after dieting

Reverse Diet on suurimmaksi osaksi henkinen taistelu. Vaatii paljon tahdonvoimaa kieltää uudestaan itseltään kaikki herkut ja ihanat ruuat, jotka juuri olivat käsien ulottuvilla.

 

Reverse diet mind
Reverse Diet – F***ing your mind!

 

Mikä Reverse Diet? – Hidasta kalorien lisäämistä ruokavalioon. Käytetään pitkän diettaamisen jälkeen palauttamaan aineenvaihduntaa ja estämään hallitsematon lihominen.

Mitä hyötyä Reverse Dietista? – Fitnessurheilijalle tärkein päämäärä Reverse Dietissa on palautua terveellisesti takaisin normaaliin painoon dieetin jälkeen. Toinen tärkeä päämäärä on aineenvaihdunnan aktivointi ja palauttaminen normaalille tasolle. Reverse Diet estää nopeaa lihomista ja tämän vuoksi ehkäisee korkeaa verenpainetta, hormonaalisia ongelmia, diabetesta ja sydänsairauksia, joita dieetin jälkeinen nopea painon nousu voi aiheuttaa. Reverse Diet on siis erittäin vaihe fitnessurheilijan terveyden kannalta!

Kuinka kauan Reverse Diet kestää? – 4-10 viikkoa on sopiva aika palauttaa kroppaa. Jos aineenvaihduntaa halutaan kunnolla aktivoida ja mahdollisesti siirtyä lihaksen kasvatukseen jakson jälkeen on reverseä hyvä jatkaa jopa 10-20 viikkoa.

 

Tampereen paras salaatti
Tampereen paras salaatti: Revitty kalkkuna. Bistro Venla, Tampere.

 

Vesi
Reverse Dietin kulmakivi on myös riittävä veden saanti. Vesi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja huuhtoo pois kuona-aineita.

 

Hyödyllisiä ja mielenkiintoisia lisätietoja englannin kielen taitajille:

Ensi postauksessa kirjoittelen sitten omasta Reverse Diet taistelustani kisojen jälkeen sekä kerron suunnitelmistani oman reverseni toteuttamiseen, joten Stay Tuned! 😉

jempunallekirjoitus

 

 

 

 

Facebooktwittermail

4 kommenttia “Reverse Diet – Dieettiä dieetin jälkeenkin! ”Eikö tää ikinä lopu?!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *