Missä olet treenimotivaatio?!

Kisojen jälkeen treenimotivaation metsästäminen on ollut varsinainen operaatio! Vihdoin muutaman viikon laiskottelun jälkeen aloin löytää treeneihini uutta sykettä, kun sitten iski kesäflunssa! 🙁 Se vei minut taas treenitauolle uudelleen. Nyt flunssa alkaa olla selätetty ja on aika aloittaa puhtaalta pöydältä uusi FullSizeRender(2)treenijakso. Heti, kun tiimini valmentaja lähettää minulle uuden treeni- ja ruokaohjelman, olen taas valmis paahtamaan TÄYSILLÄ!!!! Alla muutamia vinkkejä treenimotivaation metsästämiseen ja ylläpitoon. 😉

  1. Suunitelmallisuus

Suunnittele treenisi jakso kerrallaan eteenpäin ja kirjaa ne ylös esimerkiksi kalenteriin. Jos olet kiireinen, merkitse erityisen tarkasti, missä kohti päivää aiot treenin tehdä. Tämä saa sinut jo henkisesti valmistautumaan tulevaan treeniin sekä sitouttaa sinut myös toteuttamaan viikon jokaisen treenin.

2.  Tahto ja välitavoitteet

Tahto treenaamiseen syntyy motivaation ja tavoitteiden kautta. Aseta itsellesi tavoite ja kulje määrätietoisesti sitä kohti. Tärkeää on luoda myös välitavoitteita, jottei matka tuntuisi niin pitkältä. Itselläni tämä kohta on noussut erityisen tärkeäksi, sillä seuraaviin kisoihini on aikaa noin vuosi. Asetan pieniä välitavoitteita kuten spagaatiin pääseminen tai tietty määrä leukoja pienessä ajassa.

3. Seuraa edistymistäFullSizeRender(1)

Edistymisen seuraamisella ja motivaation säilymisellä on kiistämätön yhteys! Pidä treenipäiväkirjaa, johon kirjaat edistymisesi esimerkiksi cardion pituudessa tai toistomäärissä salilla. Myös sykettä tai kalorinkulutusta voi seurata erilaisten mittareiden avulla. Treenipäiväkirjaan on hyvä myös merkitä fiiliksesi treenistä, sillä henkisellä puolella on suurimerkitys edistymiseen.

4. Treenaa ryhmässä

Ryhmä motivoi enemmän kuin yksin puurtaminen. Osallistu oman salisi ryhmäliikuntatunnille tai aloita uusi harrastus, jossa treeniä tehdään ryhmässä. Silloin, kun omat voimat loppuvat ja motivaatio ei riitä, ryhmän tuki auttaa. Monet urheilijat ja kuntoilijat liikkuvat ryhmässä. Siitä saa voimaa, mutta se auttaa myös saavuttamaan tuloksia.

Tsemppiä treeneihin!

FullSizeRender(3)

 

jempunallekirjoitus

 

Facebooktwittermail

39 kommenttia “Missä olet treenimotivaatio?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *