Joulufiilistelyä pienten lasten mammoille

DSC_0055FB_IMG_1447010349318

Olin mukana järjestämässä hauskaa joulufiilispajaa hiljattain. Tapahtuma oli osoitettu pienten lasten äideille. Mielestäni tapahtuman idea oli loistava sillä nimenomaan pienten lasten äidit usein unohtavat itsensä. Päivä tarjosi jouluntunnelmaa, omaa aikaa sekä hyödyllisiä vinkkejä lapsiperheiden jouluun ja miksi ei ihan tavalliseen arkeenkin. Minä sain kunnian saapua tapahtumaan Personal trainerin ominaisuudessa. Tapahtuma järjestettiin kotikaupungissani Kokkolassa, Keski-Pohjanmaalla ja mukaan ehti pieni ryhmä ilmottautuneita.

 

Siskoni perusti Kokkolaan noin pari vuotta sitten, ensimmäisen lapsen saatuaan, mammat ryhmän joka sai välittömästi suuren suosion. Pienen paikkakunnan yhteisöön liittyi nopeasti 1000 mammaa ja kasvu jatkuu edelleen. Yhteisön ajatus lähti liikkeelle mammojen ”hätäkahveilla.” Apua pyydetään kirjoittamalla ”Hätäkahvit” Mammat ryhmän Facebook-sivuille. Muutama ensimmäinen viestiin vastaavaa äiti saapuu avuksi kotiin. Hätä voi olla suuri tai pienen arkinen. Mammat yhteisön ensimmäinen valtakunnallinen uutinen löytyy täältä: http://yle.fi/uutiset/aidit_turvautuvat_toisiinsa_facebookissa__hatakahvit-koodi_tuo_apupartion_kotiin/7652393
Toiminta on tämän jälkeen laajentunut erilaisiin mammojen järjestämiin perhetapahtumiin.

Joulufiilispaja oli osoitettu vain äideille. Ryhmän aktiivisimmat mammat saivat välittömästi mahtavan kasan yhteistyökumppaneita mukaan joulutapahtumaan. Mukana päivässä oli muun muassa Leader Natural Foods, Mannerheimin lastensuojeluliitto Kokkolan osasto RY, Kokkolan Marttayhdistys, Kokkolan Terveys RY, seksuaalineuvoja Tarja Harju sekä paikallinen askartelukauppa: askarteluhuone Ihan itse.

 

Joulufiilispaja piti sisällään muun muassa seksuaalineuvojan work shopin, jossa keskusteltiin parisuhteen askarruttavista asioista, naisen seksuaalisuudesta ja perheen yhteisen ajan huomioimisesta juhlapyhinä. Tarja Harjun osuus suorastaan tempaisi mukaan vilkkaaseen keskusteluun.

DSC_0241

DSC_0233 DSC_0234

Personal trainerin work shopissa puolestaan valmistettiin terveellisiä ja helppoja jouluherkkuja, joita on helppo ja nopea valmistaa vaikka yhdessä lapsien kanssa. Herkuiksi valikoitui joulunmakuinen banaanikakku, quinoajoulupuuro ja raakasuklaa joulukonvehdit. Leaderin raakasuklaan valmistuspaketti on ihan loistava tähän tarkoitukseen. Onnistut suklaamassan teossa joka kerta. Lisäksi massaa tuunaamaalla saat monen makuisia suklaaherkkuja. Yksi ihana kokeilu oli esimerkiksi Leaderin raakapatukkapalat kuorrutettuna raakasuklaalla. Ah, valmis konvehti herkullisella täytteellä, ihan hetkessä. Voit vanhempana huoletta tarjoilla näitä herkkuja lapsellesi ilman että he kieriskelevät sokerihumalassa loppu päivää. Tulen jakamaan joulun terveysherkku reseptejä blogissa vielä lähempänä joulua.

DSC_0223DSC_0222DSC_0249DSC_0238DSC_0254DSC_0261

Jouluaskaretelupajassa päästiin askartelemaan helppoja koko perheelle soveltuvia joulujuttuja.

IMG-20151129-WA0009IMG-20151129-WA0003DSC_0263

Joulun valmisteluun kuuluu olennaisesti myös joulusiivous. Martat kertoivat parhaat vinkit stressittömään joulusiivoukseen.

IMG-20151129-WA0006

Muutaman tunnin yhteinen puuhapäivä hujahti hetkessä. Toivoisin että samankaltaisia tapahtumia ja yhteisöjä olisi enemmänkin ympäri suomen. Vinkit, ajatusten jakaminen ja kohtaaminen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa ovat tärkeitä asioita.

 

Olit sitten mamma tai et, niin pysähdy miettimään kuinka voisit omassa arjessasi helpottaa kiireitä ja huolehtia läheisistäsi. Itse olen helpottanut esimerkiksi joulukiireitä siten, että terveysjoululimput ja raakakakut on tehty pakastimeen odottelemaan joulupöytään laskeutumista.

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *