Karkin korvike? Rapeat banaanilastut

DSC_1200

Kaupan hyllyt notkuvat nykyään monenlaisia tuotteita, joita markkinoidaan terveellisinä. Osa niistä ansaitseekin paikkansa. Mutta löytyy hyllyiltä monen monta tuotetta, joita en itse listaisi terveellisiksi. Ymmärrän, että tavallisen kuluttajan on vaikeaa erottaa totuutta terveellisen ja epäterveellisen välillä. Etenkin jos tuotetta markkinoidaan terveellisenä. Tuoteviidakko on melkoinen. Ehkä yksi hyvä ohje tuotteita valitessa on kurkata sen sisällysluettelo. Mitä lyhyempi lista on, sen terveellisempi on todennäköisesti tuotekin. En usko, että haluat syödä terveelliseksi markkinoitua tuotetta, joka mahdollisesti saa uuman kaventumaan (eikä aina sitäkään) mutta samalla hinnalla saat kehosi sairastumaan hiljalleen sisältä päin. Ja mitä se sitten tarkoittaa. No sairautta myöhemmin.

No mutta nyt näihin terveyskarkkeihin. Kuivatut rapeat banaanilastut. Oi, ne ovat ihania!

DSC_1182

Terveellisyys näkökulmasta kaupan banaanilastujen ravintoarvoissa olisi parantamisen varaa. Lastut ovat yleensä paahdettu rapeiksi öljyssä ja niihin on lisätty sokeria. Oi miksi? Banaanihan on jo itsessään makeaa.

Halusin kokeilla kuinka kotiolosuhteissa saa loihdituksi näitä rapeita herkkuja terveellisesti. Ja kyllä, ne onnistui täydellisesti.

DSC_1184

Nyt haluan laittaa hyvän kiertämään. Jos valitset joka toinen kerta herkkuja nauttiessasi terveellisemmän vaihtoehdon ja joka toinen kerta sen tutun sokeriherkun, puolittuu sokerikuormasi ihan huomaamatta jo puolella.

 

BANAANILASTU OHJE:

Kuumenna uuni 120 asteeseen
Viipaloi banaanit hyvin ohuiksi viipaleiksi
Sekoita sitruunan mehuun tilkka vettä ja ripaus suolaa
Asettele banaaniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele niiden pinta sitruunamehulla
Paista 1,5-2h. Käännä banaaneja noin puolessa välissä paistoa
Anna jäähtyä hyvin (banaanilastut ovat repeimmillaan vasta kunnolla jäähtyneitä)
Mausta halutessasi kanelilla

Facebooktwittermail

14 kommenttia “Karkin korvike? Rapeat banaanilastut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *