Terveellinen glögi (sokeriton, vitamiinipommi)

20151020_182136~2~2

Oi ihanaa, joulu tuoksuu jo! Olen jouluihminen ihan sen kaikissa väreissä. Aloitan fiilistelyn joulun tuoksuilla jo heti iltojen hämärryttyä, yleensä lokakuussa. Mielestäni joulun alusaika hujahtaa aina liian nopeasti ohi, etenkin jos tunnelmoinnin aloittaa vasta ihan viime hetkillä. Samaa joulufiilistä ei saa enää tapaninpäivän jälkeen.

Joulu. No se tuoksuu muun muassa neilikalta, kanelilta, inkivääriltä ja sitrushedelmiltä. Ah, voisin vaikka kuorruttaa kodin näillä tuoksuilla. Tällä viikolla haluankin jakaa sinulle varaslähdön jouluun näiden tuoksujen saattelemana. Treenaajan terveysglögiä voit nauttia vaikka joka ilta ilman että saat sokeriähkyn. Oletko muuten koskaan ajatellut kuinka paljon sokeria juot jouluna? Yhdessä glögi litrassa on lähestulkoon 500 kcal. Tämän reseptin glögipohjaa tuunailemalla saat juuri omien lempimakujesi makuisen joulujuoman.

DSC_0220

Hannan tumma terveysglögi

1 pussi mustaherukoita (200g)
1 pussi mustikoita (200g)
2 satsuman/ tai 1 appelsiinin puristettu mehu
1 kanelitanko
kourallinen kokonaisia neilikoita
pala tuoretta inkivääriä

Makeutukseen luomu hunajaa tai steviaa
(maistele juomaa hämmentämisen aikana ja lisäile makuja mieleiseksi. Kiehauta mehua kevyesti aina maustamisen jälkeen, jolloin takaat, että maut ovat ”auenneet” ja tekeytyneet mehuun)

TEE GLÖGI NÄIN:

Kaada marjat kattilaan ja valuta päälle vettä siten, että ne peittyvät. Kiehauta hetkisen aikaa. Voit samalla lusikkaa apuna käyttäen murskata marjoja kattilan sisäseinää vasten, jolloin mehua irtoaa paremmin keitinveteen. Siivilöi tämän jälkeen marjat ja purista niistä lusikkaa apuna käyttäen irti loputkin mehut. Kaada jäljelle jäänyt mehu takaisin kattilaan ja lisää joukkoon puristettu sitrusmehu ja loput mausteet. Anna makujen tekeytyä hiljalleen hellalla. Makeuta lopuksi oman makusi mukaan joko lorauksella hunajaa tai muutamilla tipoilla steviaa.

 

Facebooktwittermail

8 kommenttia “Terveellinen glögi (sokeriton, vitamiinipommi)

  • Avatar
    23.11.2015 klo 21:10
    Kestolinkki

    Rakastan glögia ja kauhistuin kun luin siinä olevat ”piilo” kalorit. Miten en ole sitä aikaisemmin tajunnut? Töistä tullessani suhautin kauppaan ostamaan puuttuvat aineet kotitekoiseen terveysglögiin. Glögin valmistuttua olin ensinnäkin yllättynyt kuinka helppoa sen teko oli ja kuinka hyvää se on. Mausteita laitan ensi kerralla enemmän, jotta joulun aromit tulevat kunnolla esiin. Ja makeutusaineeksi laitoin teelusikallisen agave siirappia (koko annokseen) ja se riitti. Olen ollut karkkilakossa 18 viikkoa (vielä 4vkoa jäljellä 🙂 ) joten makeaa en juuri kaipaakkaan. Mutta tämä resepti tulee jäämään minun käyttöön ehdottomasti ja suosittelen sitä kaikille. Olen kokeillut Hanna-Leenan reseptejä ennenkin, eikä ne koskaan petä! Kiitos ja jatka samaan malliin. Ihanaa joulun aikaa sinulle. T: Sanna

  • Hanna-Leena Turpeinen
    29.11.2015 klo 17:08
    Kestolinkki

    Ihana kuulla jos sait tästä hyödyllisen vinkin joulukeittiöön. ❤

  • Hanna-Leena Turpeinen
    10.2.2016 klo 19:10
    Kestolinkki

    Moikka Sanna,

    Ja voi ihanaa kuulla että resepteistä on ollu iloa ja että tykkäsit glögistä.
    Agavesiirappi makeutuksena toimi varmasti hyvin. ❤

  • Avatar
    19.6.2019 klo 21:06
    Kestolinkki

    40 Pills For 99 Buy Generic Isotretinoin Internet Visa With Free Shipping Vpxlfromindia canadian pharmacy cialis 20mg Pfizer Prezzo Kamagra Canada Levitra Buy Online Will High Single Dose Amoxicillin Chlamydia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *