Vadelmapannukakku (gluteeniton, maidoton)

Olen ruokafani. Fanitan ehkä eniten päivän kaikista ruoista aamupalaa. Aamiaisessa on oma tunnelmansa. Heräät yön kestäneen paaston jälkeen uuteen aamuun. Mieli ja keho ovat vastaanottavaisia. On odottava tunnelma. Päivä saattaa tuoda tullessaan mitä vain.

Rakastan kotiaamiaisia. Herääjänä olen tehokas aamuvirkku. En jää makoilemaan sänkyyn vaan pompsahdan välittömästi ylös. Laitan kahvin tippumaan, sytytän kynttilät palamaan, laitan musiikin soimaan ja teen aamupalan. Lemppari kotiaamiainen on pannukakut eri muodoissaan ja mauissaan.

Rakastan myös reissuaamiaisia. On ihanaa herätä hotellin puhtaissa lakanoissa, pukea päälle ja istahtaa valmiiseen aamiaispöytään aistimaan uutta tunnelmaa. Hotelliaamiaisissa lemppariaamiaiseen kuuluu vakiona omeletti, jonka lisäksi nautin kunkin hotellin notkuvan lajitelman erilaisia aamupalaherkkuja.

20160106_084130
Aamiaishetki: Petit Hotel Confidentiel

Tänään aloitin reissupätkän jälkeen parin viikon kotipätkän. Koti näyttää ja tuntuu tauon jälkeen entistäkin viihtyisämmältä. Tunnelma on rauhallinen ja jollakin tapaa odottava. Aamu tuoksuu herkulliselta, siinä on ripaus vadelmaa ja vaniljaa.

20160110_064739~2~2
Pannulla paistuva vadelmapannari

NÄITÄ TARVITSET:
3 luomu kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
Loraus vettä
(Makeudeksi loraus hunajaa)
Muutama ripaus suolaa
Kardemummaa ja aitoa vaniljaa
Vadelmia

TEE PANNARI NÄIN:
Laita paistinpannu kuumenemaan hellalle ja sivele sen pintaan kylmäpuristettua kookosöljyä.
Yhdistä kulhossa kananmunat, kaurahiutaleet ja loraus vettä. Ripottele joukkoon mausteet ja sekoita taikinan rakenne tasaiseksi. Kaada seos kuumalle pannulle ja lisää lopuksi vadelmat pannulla olevan pannaritaikinan pinnalle. Paista molemmin puolin. Nauti marjojen tai marjasoseen kera.

 

Toivon sinulle herkullista alkavaa viikkoa! <3

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Vadelmapannukakku (gluteeniton, maidoton)

  • Avatar
    11.1.2016 klo 00:55
    Kestolinkki

    Oikein kiva ja herkullinen ohje. Täytyypä testata lähipäivinä.

  • Hanna-Leena Turpeinen
    14.1.2016 klo 18:45
    Kestolinkki

    Kivaa kuulla. Herkullisia aamuhetkiä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *