Fiiliksiä Alicantesta

Muistatteko kun kerroin, että ollaan lähdössä Alicanteen lomaileen muutamaksi päiväksi? No, lomalta on palattu ja nyt vihdoin aikaa hieman kertoa meidän reissusta. Lähdettiin viikko sitten perjantaina kohti Alicantea, lentoaika sinne oli reilu 4h. Lennettiin Norwegianilla, ja useimmiten käytän aina Norwegiania. Heiltä löytää tosi edullisia lentoja ja muutenkin oon kyllä tykännyt heidän palvelusta, eikä koneetkaan ole myöhässä ollut mun kohdalla kun varmaan kerran, ja se oli itseasiassa juurikin kun palattiin kotiin Alicantesta.

 

 

 

 

Valittiin Alicante lomakohteeksi sen takia, että kumpikaan meistä ei ollut käynyt siellä ennen ja löysin sinne sattumalta edulliset lennot. Meiltä kahdelta lennit maksoi n.220€. Eli mielestäni tosi edulliset.

 

 

 

 

 

 

Hotelli varattiin sitten Hotels.com:n kautta ja hotellin hinta neljältä yöltä taisi olla n.300€. Halvemmallakin olisi saanut hotellin varsinkin nyt kun ei ole vielä sesonkiaika, mutta mä haluan kuitenkin tyylikkään hotellin ja suht läheltä kaikkea.

Kun saavuttiin Alicanteen niin otettiin taksi hotellille. Espanjassa tuo liikenne on hieman erilaista kun Suomessa ja voin sanoa, että kyllä nauratti ja pelotti kun taksikuskin sekoili toisen autonkuljettajan kanssa me kyydissä. No, selvittiin ehjinä hotellille.

Vietiin kamat hotellille ja lähdettiin vähän tutkimaan kaupunkia. Ekana iltana meidän oli vaikea löytää edes mitään ruokapaikkoja, mutta seuraavana päivän sitten selvisi, että oltiin kävelty ihan ”pääkadun” vierestä, jossa oli paljon erilaisia ravintoloita.

Meidän hotelli oli siis ihan keskustassa ”uudella puolella”, mutta oikeastaan kaikki ravintolat ym. oli sitten siellä lähellä vanhaa kaupunkia ja vanhassa kaupungissa.

 

 

 

 

Women´s day

Perjantainahan oli myös naistenpäivä. Tultiin kaupungilta hotellille joskus seitsemän aikaan. Olin suihkussa, kun huoneen oveen koputettiin. Olli meni tietenkin avaan oven ja kun tulin suihkusta niin yöpöydällä odotti tarjotin, jossa oli hedelmiä, suklaata ja skumppaa <3 Ihana yllätys! Tässä melkein olikin sitten koko reissun herkut. Syötyä tuli kyllä ihan liian vähän reissun aikana. Päivät kului jotenkin tosi nopeassti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sää oli päivisin tosi lämmin ja siis ihan rantakelit oli. Lauantai ja sunnuntai päivät me vietettiinkin rannalla ja saatiin tottakai poltettua itsemme! As always! Illat taas oli tosi viileitä, siis sai olla ihan pitkähihainen paita ja villakangastakki päällä. Mä oon kyllä kova palelemaan, että ehkä joku toinen olisi selvinnyt vaan pitkähihaisella. Mutta oli kyllä viileää iltaisin. Päivisin mekko päällä tarkeni hyvin kävellä rantakatua ja satama-alueella, mutta Alicanten kadut on aika kapeita ja rakennukset tosi korkeita, joten niille ei paista aurinko, niin siellä kävellessä olisi saanut olla päivisinkin pitkähihainen.

Yöelämä jäi tällä reissulla kokonaan meiltä näkemättä, herättiin lomalla joka aamu aikaisin ja touhuttiin ja käveltiin tosi paljon, niin olin iltaisin jo 21 aikaan ihan väsynyt. Mut mä tykkään kyllä herätä ajoissa ja käydä sit myös ihmisten aikaan nukkumaan. Tuo toinen puolisko olis varmasti jonain iltana voinut halutakin olla vähän myöhempään, mutta mä en vaan jaksa. Ehkä musta on tullut vanha. Toki jos olisi ollut lämpimämpi niin olisi voinut viihtyäkin paremmin.

 

 

 

 

 

 

Ostoksia tuli myös tehtyä tosi vähän. Perus Bershka ja Zara tuli käytyä läpi ja taisin ostaa vaan Zarasta tän kyseisen villakangastakin, joka kuvassa näkyy ja pari paitaa. Villakangastakin sain sen edullisesti, taisi olla alennuksessa n.70€, kun normaalihinta oli 129€. Se oli kiva löytö ja menee täällä Suomessa nyt tosi hyvin. Zaran hintataso on ihan vähän edullisempi Espanjassa kun Suomessa, mutta ei tosiaan paljoa. Eipä tämä shoppailuloma ollutkaan, mutta aina sitä kummasti jotain tarttuu mukaan, kun niihin kauppoihin on aina ”pakko” päästä.

Alicantessa pystyy kyllä hyvin yhdistämään kaupunki ja rantaloman!

 

 

 

 

 

 

 

 

Treenattua tuli loman aikana ainoastaan kerran. Oli jotenkin tosi vaikea löytää hyvää salia läheltä hotellia. Yksi sali löytyi ja sinne oli matkaa n.3km. Sali oli ihan hyvä, kaikkia laitteita ei kuitenkaan ollut, mitä olisi tarvinnut, mutta osaahan sitä soveltaa. Mutta eipä tuo haittaa, ettei treenattua tullut enempää. Päivittäin tuli käveltyä kuitenkin sellainen 9-12km.

Treenit on muutenkin mennyt tosi kivasti ja kehitystä on tullut. Mahtava tunne, kun joka kerta tulee lihakset oikeesti kipeäksi. Kertoo siitä, että oikeasti tulee tehtyä asioita oikein ja treenit vedetään kunnolla. Ensi viikon maanantaina mulla nousee myös ruokamäärä, cant wait! Ensi viikolla näistä lisää.

 

 

 

 

 

 

Menisin kyllä Alicanteen myös uudelleen, mutta ehkä ensi kerralla vähän keväämmällä tai kesällä, kun siellä on myös illat lämpimiä. Ensi kerralla ottaisin myös hotellin

Alicanten satama-alue.

ihan rannan läheltä. Mm. Melia Alicante -hotelli oli tosi hyvällä paikalla ja sitä oltiin alkuun mietitty myös, joten ehkä ensi kerralla se. Ei kaikkein halvin etenkään sesonkiajalla, mutta varmasti sen arvoinen.

 

Tälle vuodelle on suunnitteilla vielä kaksi reissua kahden kesken ja lasten kanssa sitten yksi reissu.

Kesällä olisi tarkoitus lähteä mulle entuudestaan tuttuun paikkaan, eli Malagaan (Fuengirola/Marbella) ja syksyllä sitten jonnekin, ei vielä olla päätetty minne.

 

Kesälomalla ollaan mietitty lasten kanssa menoa G´Danskiin, Turusta lentää sinne n.tunnin ja lentoja saa myös tosi halvalla. ”Meillä” kun noita lapsia on yhteensä neljä, niin tuo matkustaminen ei oo ihan niin edullista tälläisellä poppoolla.

Ootko sä käynyt Puolassa ja mitä tykkäsit?

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *