Vesimelonikakku (gluteeniton, maidoton, terveyspommi)

20150504_154711
vesimelonikakku a’la Deluxe Catering, Lontoo

20150504_181449

Vau, mitkä melonit!

Onko herkuttelu paheesi mutta olet kiinnostunut samalla myös terveydestäsi? No nyt olet löytänyt perille. Terveelliset herkut ovat minun erikoisalaani. Tuunailen harrastuksenani erilaisia reseptejä sekä kahviloiden konditoriaherkkuja ravintorikkaammiksi versioiksi.

Tähän juttuun sain innostuksen Iltalehdessä taannoin olleesta jutusta http://www.iltalehti.fi/perhe/2015042119555150_pr.shtml
Jutussa erään perheen äiti oli loihtinut syntymäpäivien lastenpöydän uskomattoman kauniin ja herkullisen näköiseksi käyttäen raaka-aineina hedelmiä ja kasviksia. Juttu herätti paljon keskustelua sekä puolesta että vastaan. Minusta idea oli loistava. Saamme sokeria jo pelkästään arjessa melko monesta tuutista. Elintarvikkeiden ja einesten piilosokerit ovat huomaamaton ja katala sokeriansa. Ansa alkaa jo aamulla maustettujen jogurttien, murojen ja mehujen muodossa. Siihen päälle kun nauttii valmisruoan piilosokereineen ja viettää karkkipäivän kerran viikossa niin olet jo melko makea tyyppi. Lisäksi lapsilla on lukuisia koulu-ja tarhakavereiden syntymäpäiviä vuodessa. Kuulostaa näin äkkiseltään melkoisen sokerikuorrutteiselta elämältä. Lapsena opitut ruokailutavat siirtyvät lopulta aikuisuuteen. Työpaikkojen kahvipöydät ja kotien herkkujemmakaapit taitaa olla monelle tuttuja. Juhlat ovat totta kai aina erikseen. Haluankin rohkaista sinua kehittelemään arkeesi herkullisia vaihtoehtoja hieman ravintorikkaammin.

Itse muistan kuinka lapsuuden balettiharrastusaikana vietimme säännöllisesti nyyttikestejä balettikavereiden kanssa. Teema oli, että joka toinen nyyttikesti oli pyhitetty niin sanotuille perinteisille herkuille, ja joka toinen kerta pöydät notkuivat terveellisten herkkujen tarjonnasta. En muista, että olisimme olleet koskaan pettyneitä tarjoiluihin.

No mutta asiaan. Iltalehden jutun melonikakku oli mielestäni niin hyvä idea, että halusin tutustua siihen lähemmin. Tutkimusmatka alkoi työpaikallani. Lentoemännän työssä, yksityisessä lentoyhtiössä, lentokoneen ruokatarjoilut ovat täysin vastuullani. Suunnittelen jokaiselle lennolle menukokonaisuuksia korkealaatuisista raaka-aineesta. Ruoka valmistetaan toiveitteni mukaisesti kunkin maan VIP catering-yhtiön/ tai ravintoloiden toimesta. Eräälle lennolle tilasin yhdeksi jälkiruokavaihtoehdoksi vesimelonikakun. Siitä tuli uskomattoman kaunis, herkullisesta mausta puhumattakaan. Pehmeä kookoskerma makean vesimelonin päällä vei kielen mennessään. Myöhemmin kokeilin eräissä sukujuhlissa samaa kakkua ihan extemporee. Siskoni ei nimittäin halua tarjota taaperoikäiselle lapselleen lainkaan sokeria, joten pyöräytin hänelle oman vesimelonikakun. Tämän kakun valmisteluun en valitettavasti kerennyt juurikaan käyttää suunnitteluaikaa. Pikaisesta toteutuksesta huolimatta kakku onnistui melko hyvin. Koristeita saati kermapursotinta ei tähän hätään löytynyt, joten kookoskerman pursottimena toimi keittiön laatikosta löytynyt pakastepussi, jonka kärkeen tein pienen reiän.

 

IMG-20150517-WA0004
Vesimelonikakun kuorrutus kookoskermalla

20150517_144508

Kakku oli kokeilun arvoinen. Kokeile sinäkin!

 

MELONIKAKKU
Ostoslista:
• kokonainen vesimeloni/ cantaloupe/ hunajameloni
• kookoskermaa
• vaniljatanko
• makeutukseen: hunajaa, agavesiirappia tms.
• koristeita

 

Vatkaa jääkaapissa jähmettynyt kookoskerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se makusi mukaan esimerkiksi vaniljalla ja hunajalla. Kaada vaahdotettu kookoskerma pursottimeen ja laita vielä hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. Muotoile sillä välin melonista haluamasi mallinen kakkupohja. Huomaathan, että meloni sisältää suurimmaksi osaksi vettä, joten painele sen pintaa talouspaperilla saadaksesi liika kosteus pois. Liian kostean melonin pinta saattaa valuttaa kookoskerman pois kakun pinnalta.

 

Koristele melonikakku kookoskermalla ja haluamillasi koristeilla

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Vesimelonikakku (gluteeniton, maidoton, terveyspommi)

  • Avatar
    5.6.2019 klo 05:52
    Kestolinkki

    Amoxicillin And Pinke Eye Amoxicillin And Vitamin viagra Lasix No Prescription Needed Online Pharmacy Finax Trihexyphenidyl

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *