Olet kehosi paras asiantuntija

Jokaisella meistä on omat henkilökohtaiset ruokamieltymykset.

Minun ruokafilosofiassani pyrin nauttimaan ruokaa, joka tarjoaa makunystyröille aina uuden kokemuksen. Kannustan sinua olemaan ennakkoluuloton ja kokeilunhaluinen. Näin teet ruokakokemuksesta aina jännittävän uuden seikkailun ja löydät mahdollisesti uusia suosikkimakuja.
Anna makuaistillesi mahdollisuus kehittyä.

Ajattelen, että ne henkilöt, jotka väittävät ruoan olevan ainoastaan kehon polttoainetta tai sanovat että he eivät liioin välitä ruoasta – eivät ehkä ole vielä syöneet todella herkullista ruokaa.

Syöminenhän on maailman paras asia. Kaiken lisäksi se on elinehto meille jokaiselle. Unohda siis kaiken maailman ruokakotkotukset ja superdieetit. Syömällä monipuolisesti, mahdollisimman puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, alat voida hyvin.

hannaleena_DCF6852-webEn halua paasata. Haluan itseasiassa julistaa ruokarauhan.

Kerron blogissani muun muassa ravintoasioista, jotka olen itse kokenut hyviksi. Muistutan, että se mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi sinulle. Meidän jokaisen mieltymykset sekä suolisto ovat erilaisia.

Minulle on tärkeintä, että syömäni ruoka hoitaa kehoa sisäisesti ja on herkullisen makuista. Lisäksi se mitä syömme vaikuttaa hyvin pitkälti siihen kuinka hyvin voimme ja mihin sairauksiin esimerkiksi altistumme. Se mitä syömämme ravinto saa aikaan ulkoisessa olomuodossamme on mielestäni sivutuote.
Rohkaisen sinua tutustumaan omaan kehoosi.

Kuuntele sitä ruokailujen jälkeen. Se kertoo merkeillään mikä sinulle sopii ja mikä ei. Oletko esimerkiksi ruokailun jälkeen virkeä tai väsynyt? Tai onko olosi turvonnut? Tai saatko jostain ruoka-aineista iho-oireita? Tai syötkö itsesi aina ähkyyn. Tai jätätkö ruokailuja välistä ja miltä sitten tuntuu? Sinä olet kehosi paras asiantuntija.

Itse suosin omassa ruoanlaitossani mahdollisuuksien mukaan luomutuotantoa. Vältän prosessoituja tuotteita sekä puhdistettuja viljoja ja sokeria. En syö valmisruokia enkä juurikaan käytä lisäravinteita. Olen armollinen enkä kiellä itseltäni mitään. Se toimii minulle.

Seuraavissa jutuissa saat ruoka- ja treenivinkkejä pohjautuen tähän ajatteluun. Ja tietysti, koska matkustelu on juttuni, saat makupaloja myös maailman eri kolkista.

Kuullaan pian!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *