Arkiaamupalahaaste alkaa!

Useimmat meistä syövät aamuisin sen saman tutun aamupalan. Yleensä kysymys on sen tekemisen helppoudesta. On helppoa ja nopeaa tehdä tuttu aamiainen aamusta toiseen. Se ei välttämättä ole ravitsemuksellisesti optimaalisin eikä se ihan välttämättä aina kutkuta makuhermojakaan.

Jotkut jättävät aamiaisen kokonaan välistä. Painonhallinnan sekä oman hyvinvoinnin kannalta se on virhe. Aamupalan syömättä jättäneillä on muun muassa keskimäärin suurempi vyötärön ympärysmitta sekä korkeammat paastoinsuliini-, kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolitasot. Myös päivän vireystasosi on riippuvainen aamiaisesta. On tärkeää tankata yön kestäneen paaston jälkeen.

20150518_101518

Haastan sinut miettimään aamiaistottumuksiasi. Kokeile viiden päivän ajan syödä erilainen aamiainen. Saatat löytää uusia suosikkeja. Ensi viikosta alkaen kokoan sinulle viisi helppoa ja erilaista aamiaisvaihtoehtoa värittämään aamujasi. Näissä aamiaisissa on mietitty puolestasi riittävä proteiinien, hiilihydraattien, rasvojen ja kuitujen saanti.

Nautinnollisia aamiaishetkiä!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *