Näin aloitat mehustamisen

 

 

 

 

Lupailin edellisessä tekstissäni postausta mehustuksesta. Mehustuksella tarkoitan kylmäpuristusmenetelmää – en suinkaan sitä lapsuudesta tuttua mehukattilaa, jossa kaikki ravinteet tapettiin kuumentamalla. Mehumaijaksikin sitä taidettiin kutsua?
Omassa lapsuudessani sillä tehtiin mansikkamehua ja punaviinimarjamehua, sekä mustaherukkamehua. Ravinteiden tuhoamisen lisäksi kylkeen lisättiin vielä kasapäin sokeria. Kylmäpuristusmenetelmä on eri planeetalta! Se on paras tapa tarjota fytoravinteita kehollesi!
Tähän sateiseen vappuaattoon olikin tarpeen lisätä hieman väriä.

 

 

 

 

 

Olen herättänyt seuraajieni mielenkiinnon mehustusta kohtaan etenkin snapchatissa. On aina mahtavaa kuulla seuraajilta, miten he ovat inspiroituneet!
Jokainen, pienikin askel, jonka saan jonkun ottamaan terveyttä kohti, on minulle tärkeä 🙂 Puhumattakaan niistä viesteistä, joissa he kertovat päässeensä jostain vaivasta eroon, alettuaan noudattaa ravintovinkkejäni (esim. ihottuma, krooninen korvatulehdus, jne)!

 

 

 

 

 

 

Kuvissa näet kaiken, mitä tällä kertaa mehustin. Tämä satsi on minulle sellainen perussetti, minkä pyöräytän lähes joka päivä! Tästä kasasta saa kaksi lasillista, eli myös huominen mehuni valmistuu tässä samalla.

2 lasillista:

  • 500g luomu porkkanoita
  • 4-6 lehtikaalin lehteä (minulla 4 isoa)
  • 2 varsisellerin vartta
  • 4 luomuomenaa
  • kokonainen kurkku
  • kokonainen luomu parsakaali (mehusta myös varsi)

 

 

 

 

 

 

 

Aloitan yleensä lehtikaalista, koska jostain syystä mehustimeni laskee siitä ensimmäisen tilkan jäteastiaan. Tyhjästä, puhtaasta jäteastiasta voin kätevästi kipata sen oikeaan lokeroon, jonka jälkeen lehtikaalin mehu loriseekin oikeaan osoitteeseen.

 

 

 

 

 

 

Seuraavana tykkään lisätä porkkanat. Porkkanat värjäävät herkästi kirkkaita muoviosia, ja koska minulla ei ole astianpesukonetta, tykkään ”huuhtoa” laitetta muilla mehustettavilla porkkanan jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voimakas lehtivihreä hallitsee mehun väriä, vaikka mukaan lisääkin voimakaspigmenttistä porkkanaa.
Mikäli vihermenu tuntuu liian ”rajulta” aloitukselta, voit luopua mehuneitsyydestäsi pehmeästi hedelmäisemmällä mehulla, korvaten lehtikaalin, parsakaalin ja varsisellerin esimerkiksi appelsiinilla, sitruunalla ja vaikkapa päärynällä! Hint hint: pienen pieni nokare inkivääriä sopii mainiosti mukaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toisen annoksen laitoin pulloon odottamaan huomista. Saan sen kätevästi mukaan työkeikalleni Lahteen eväskassiin!
Nykyään kylmäpuristettu mehu ei ole enää kovin harvinaista – ONNEKSI (!!!), joten mehuja löytää melko hyvin tienpäälläkin. Usein suosin suomalaista Sunjuicea, mikäli ostan mehun lennosta. Ne ovat laadukkaita, kylmäpuristettuja ja ihanan makuisia!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukavaa vappua kaikille! Mehustus voi olla huomenna paikallaan, puhdistamaan kehoa, mikäli tänään tulee hieman myrkytettyä sitä kuplivalla 🙂
Kannattaa siis hommata mehut jääkaappiin valmiiksi, odottamaan huomista.

 

 

 

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *