Klementiini-kardemummakakku (gluteeniton/ maidoton)

20151227_100959~2

Luen melko paljon reseptejä. Kauniit valokuvat sekä reseptissä käytetyt raaka-aineet inspiroivat. Intohimoni on valmistaa ruokia ja leipomuksia jotka saavat kehon voimaan hyvin. Reseptejä lukiessa pohdin yleensä aina, kuinka voisin vaikuttaa kunkin tuotoksen ravintoarvoihin keholle edullisempaan suuntaan, mausta tinkimättä.

Joulun alla oli aikaa puuhata keittiössä. Suolaisten herkkujen ohella kahvipöytiin nousi pari uutta kakkusuosikkia. Kakkureseptit saivat jälleen niin paljon reseptikyselyitä, että ajattelin kirjoittaa ne puhtaaksi tänne terveysherkku blogiin, josta ne on helppoa poimia omiin leivontahetkiin.

Tänään haluan jakaa teille tämän uskomattoman herkullisen ja mehevän gluteenittoman Klementiini-kardemummakakku ohjeen. Makukokemuksen täydentää vatkattu piparkakunmakuinen kookoskerma.

Inspiraatio tähän kakkuun tuli eräällä kampaajakäynnillä, jossa selasin edessäni olevaa lehtikasaa. Siellä vastaan tupsahti ohje nimellä Gluteeniton klementiinikakku. Ohje oli täydellinen, joten vaihdoin vain valkoisen sokerin kookossokeriin. Vaikka lehdessä olevat klementiinikakkupalat näyttivät jo sellaisenaan kutsuvilta, kaipasin omaan kahvipöytään lisää väriä. Halusin ruskealle kakkupohjalle väripariksi hempeän vaaleanpunaista. Vatkasin kookoskerman vaahdoksi ja maustoin sen ripauksella vaniljaa, lorauksella luomu hunajaa ja murskasin joukkoon muutaman gluteenittoman piparin. (ohje pipareihin löytyy täältä: http://fit-net.fi/blog/hannaleena/treenajan-herkut-timmien-mimmien-joulupiparit-gluteeniton/)

DSC_0310 DSC_0308

DSC_0307

 

KLEMENTIINI-KARDEMUMMAKAKKU
4 klementiiniä
5 dl mantelijauhoja
2 tl kardemummaa
2 tl luomu kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
2,5 dl kookossokeria
6 luomu kananmunaa

TEE KAKKU NÄIN:
Kuori ja halkaise klementiinit kattilaan ja valuta vettä noin litra niiden päälle. Keitä pehmeiksi noin 45 minuuttia. Valuta pehmeät klementiinit siivilässä ja soseuta sen jälkeen tasaiseksi massaksi. Sekoita mantelijauho ja muut kuivat aineet yhteen. Vatkaa kananmunat ja kookossokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita klementiinisose kuivien aineiden kanssa ja kääntele lopuksi varovasti kananmuna-kookossokerivaahto niiden joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa kunnes kakku on sormilla pintaa koittaessa kiinteä/ tai taikinaa ei jää kiinni hammastikkuun.

PIPARKAKUNMAKUINEN KOOKOSKERMA
2 jääkaappikylmää pakettia kookoskermaa
1 tl vaniljajauhetta
loraus hunajaa
noin 6 piparkakkua murskattuna
2 tl psylliumia

Vaahdota kookoskerma vaahdoksi ja lisää mausteet. Ota osa vaahdosta talteen koristelua varten. Lisää tämän jälkeen jäljellä olevaan massaan murskatut piparkakut ja psyllium. Halutessasi voit värjätä massaa karamellivärillä. Itse lorautin kookoskermavaahtoon hieman punaista karamelliväriä, jonka ansioista sain vaahdosta hempeän vaaleanpunaista.

Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia ja lisää täyte kakun väliin. Aseta kakun päällysosa täytteen päälle ja koristele kakun pinta talteen ottamallasi kookosvaahdolla.

Ps. Kakku on super mehevää. Mutta mikäli haluat lisätä entisestään sen mehevyyttä, voit kevyesti kostuttaa halkaistut kakkupalat haluamallasi nesteellä. Koska tämä kakku meni joulupöytään, sai se lisämakua mantelilikööristä.

Kirjoittelen herkkuhetkiin passelin proteiinipitoisen juustokakku ohjeen lähipäivinä.

No mutta nyt keitän kupposen kahvia ja alan nauttia kakkuhetkestä.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *