Banaanipannukakku (gluteeniton, maidoton, proteiinipommi)

Terveysherkkujen reseptikyselyitä on tullut hurja määrä.

Helpottaakseni leipomishetkiäsi olen koonnut viiden videon sarjan eri terveysherkkujen valmistuksesta. Videoita ei ole editoitu/ lyhennetty juurikaan, joten pompi ihmeessä eri työvaiheisiin läppärisi avulla.

Ravinnerikkaassa leipomisessa on hyvä muistaa, että kalorit eivät ole avainsana. Vaan pikemminkin se mistä kalorit ruoka-aineisiin muodostuu. Esimerkiksi: pussillinen vaahtokarkkeja sisältää suurin piirtein saman verran kaloreita kuin iso lautasellinen kanakeittoa. Ei liene vaikeaa arvata kumpi on terveydellesi parempi vaihtoehto. Vaahtokarkit sisältävät niin sanottua tyhjää energiaa kun taas kanakeitosta saat terveydellesi tarpeellisia vitamiineja ja hivenaineita sekä energiaa pitkäksi aikaa.

Aloitan videoblogin viiden banaaniherkun muodossa. Jaan siis tulevina viikkoina teille terveysherkkuja, jotka on valmistettu banaanista. Banaani toimii jälkiruoissa ja leivonnassa erinomaisena raaka-aineena sen luontaisen makeutensa ansiosta. Makeus jopa korostuu entisestään kun sitä lämmittää.

Haluan, että syömäni ruoka maistuu hyvältä ja on samalla terveellistä. Tässä siis vaihtoehtoja arkiherkutteluun, ole hyvä.

Banaanipannukakku yhdelle henkilölle:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 luomu kananmunaa
  • suolaa
  • mausteeksi esimerkiksi: kardemummaa/ kanelia/ vaniljaa tms.

Sekoita kaikki aineet yhteen.

  • viipaloi päälle 1/2 tai kokonainen banaani
Facebooktwittermail

9 kommenttia “Banaanipannukakku (gluteeniton, maidoton, proteiinipommi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *