Terveelliset siemennäkkärit, hetkessä valmista!
Sunnuntai-mood.
Innostuin yllättäen siivoilemaan ja järjestelemään tavaroita. Tilaamani luomu auringonkukansiemenpussi oli vielä laittamatta paikoilleen ja siinä samalla järjestelin myös muita kyseisen kaapin pussukoita. Siitähän se ajatus sitten lähti, siemennäkkäriä!
Siemennäkkäri on ihana naposteltava, joka sisältää hyviä rasvahappoja, proteiinia ja hiilihydraatin määrän voi pitää hyvinkin pienenä.
Tänään tuli tällaista:
Kesäisin maustan yleensä siemennäkkärin kuivaamillani nokkosilla.
Tämän päivän ohje:
Koko kulhon pohjallinen auringonkukansiemeniä, niiden päälle toiseen nurkkaan seesaminsiemeniä, toiseen pellavansiemenpussin jämät.
Kaapin sisältöä järjestellessäni löysin pussinpohjan O-jauhoja, ja tässähän minulla olikin juuri oiva sauma käyttää ne pois lojumasta!
Jauhot sisältävät mantelijauhoa, psylliumia ja heraa. Kaikkia noita minulta olisi toki löytynyt yksittäinkin.
Kaikki sekaisin ja 2 tl Kalaharinsuolaa joukkoon! Vähempikin olisi riittänyt, joten suosittelen käyttämään vain yhden teelusikallisen.
Alun perin olin aikeissa käyttää vain kaurajauhoja, mutta onpahan nyt yksi pussi vähemmän kaapissa 🙂
Näkkäri kaipasi silti lisää jauhoa, joten pyöräytin luomu kaurajauhoja lisäksi taikinaan.
Laadukasta, gluteenitonta luomu kaurajauhoja on helppo ja nopea tehdä itse pyöräyttämällä valitsemansa kaurahiutaleet blenderissä!
Lopuksi lisätään vettä sen verran, että saadaan kuivat aineet taikinaksi ja taputeltua leivinpaperoidulle uunipellille märin käsin.
Näkkäri valmistui suhteellisen nopeasti 200-asteisen uunin keskitasolla. En katsonut kelloa, mutta nostin näkkärilevyn uunista, kun se oli sopivan kullanruskea ja rapea.
Ensikerralla täytyy varautua etukäteen ja valmistaa avokadotahnaa tai hummusta jo etukäteen, sillä nämä näkkärit upposi jo ihan paljailtaan 😛
Myös joku hyvä valkosipulidippi tai laadukas vuohenjuusto/-gouda voisi toimia kyytipoikana!
Makoisaa viikonvaihdetta <3