Näin valmistat SUPERTERVEELLISET välipalapatukat!

Iskeekö sinuunkin joskus ”leipomisvimma”, muttet tiedä kuin epäterveellisiä pullaohjeita? Kokeilepa ensikerralla tätä, viime vimmassani syntynyttä proteiinipatukkaohjetta, jossa on sopivassa suhteessa niin proteiinia, hyviä rasvoja kuin -hiilihydraattejakin! Kuten arvata saattaa, ne pitää nälkää täydellisesti ja tarjoaa keholle paljon hyvää – lisäksi niissä on hurjasti kuitua!

Psssst… Kurkkaa myös toinen terveellinen, aikaisemmin lupaamani resepti TÄÄLTÄ!

 

 

 

 

Patukoista tuli huikean hyviä, vaikka itse sanonkin! Keittiössä vallitsi jälleen luovuuden räiskettä, ja jouduinkin punnitsemaan osan raaka-aineista jälkikäteen silmämääräisesti, sillä inspiraationi puuskassa unohdan monesti laittaa reseptit ylös! Tiedättekö, kun taiteilija räiskii intohimoisesti erivärisiä maaleja kankaalle? Pretty much something like that!

Noniin, karistetaan sitten mielikuvat siitä hullusta taiteilijasta ja palataan asiaan…

Raaka-aineissa suosin Puhdistamoa, ja ehdottomasti suosittelen sitä käytettäväksi myös teidän keittiössä! Laatu on nimittäin aivan eri planeetalta kuin kilpailijoiden tuotteissa (jos voi edes sanoa, että Puhdistamolla olisi kilpailijoita) ja se todellakin maistuu tuotteissa – joten sitä kautta myös tuotoksienne lopputuloksessa!

 

 

Pellilliseen patukoita tarvitset:

200g luomu kaurahiutaleita 

50g hamppuproteiinia

50g Auringonkukansiemeniä 

50g seesaminsiemeniä 

50g Puhdistamo chiasiemeniä

2-3rkl Puhdistamo psylliumia

2 rkl Puhdistamo kookosöljyä 

2-3 luomu munaa

n. 1tl Puhdistamo Guerande merisuolaa (hieno)

3-5rkl Luomu hunajaa 

 

Punnitse kulhoon kaurahiutaleet, hamppuproteiini ja siemenet, lisää psyllium ja suola. Sekoita kookosöljy ja munat kuiviin aineksiin. Lisää hiukan vettä, jos tarvis. Makeuta hunajalla mielesi mukaan (saa laittaa enemmänkin, jos tykkää makeammasta).

Muotoile leivinpaperoidulle pellille litteähköiksi patukoiksi. Kostuta käsiä tarpeen mukaan, ettei massa juutu käsiin!

Paista uunin keskitasossa 50-75 asteessa, kunnes eivät enää niin kosteita. Ihan korppukuivaksi patukoita ei tarvitse kuivattaa, mutta alle tuntiin on turha haaveilla selviytyvänsä! En muista, kauanko siinä tarkalleen meni. Valmista suklaa patikoiden mentyä uuniin, jotta se ehtii jäähtyä sopivasti ennen levitystä!

Raakasuklaa:

70-80g Puhdistamo kaakaovoita

3-4 kukkura rkl Puhdistamo raakakaakaojauhetta

4-5rkl Puhdistamo Lucuma jauhetta

Hunajaa maun mukaan

1tl Luomu vaniljajauhe

Ripaus Guerande merisuolaa

 

Keitä vettä ja kaada se laakealle lautaselle/kulhoon. Aseta pienempi kulho (jälkiruokakulho) vesiastiaan ja lisää siihen kaakaovoi sulamaan. Kun rasva on juoksevaa, lisää kuivat aineet ja mausta luomuhunajalla. Maista välillä, onko suklaa mieleistäsi, vai kaipaatko lisää makeutta (hunajaa).

Kun patukat alkaa olla valmiita, nosta ne jäähtymään. Voit laittaa ne hetkeksi vaikka pakastimeen.

Levitä suklaa patukoiden päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Sitten vaan yritetään malttaa, kunnes suklaa on jähmettynyt! (Saa käydä närppimässä)

 

 

 

 

Enjoy !

 

XOXO

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

4 kommenttia “Näin valmistat SUPERTERVEELLISET välipalapatukat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *