Luontaisesti gluteeniton avokadopasta täynnä proteiinia!

Pasta. Sanana se tuo mieleeni ravinneköyhää vehnähöttöä, aivan kuten makaronikin.

 

Kuten YouTube-videoltani näkyi, tutustuin NFE-messuilla kikhernepastaan ja yritykseen nimeltä Tervens. Tervens on Lempääläinen, kolmen tyypin yritys, joiden osastolla puhkui mahtava energia ja hyväntuulisuus! Vaikka itselläni olikin pää hieman jumissa, tajusin kyllä, että tässä on muuten ideaa!

Ensimmäinen ajatukseni oli, että tuote on kohdallani hyödytön, koska en käytä pastaa, joten minulla ei ole mitään, mitä korvata tällä. Syy siihen, miksi en ole tätä elimistölle hyödytöntä mössöä ainakaan kymmeneen vuoteen syönyt…….noh, miksi olisin? Nyt puhuttiin kuitenkin AIVAN eri asiasta, sillä nyt puhuttiin kikherneestä, joka vain maistuu täysin pastalta! Myönnettäköön, että kaipaan silloin tällöin makaronia, mutta periaatteesta en sitä itseeni laittaisi. Lamppu syttyi.

 

Kikhernepastassa on enemmän proteiinia kuin lihassa ja enemmän kuitua kuin esimerkiksi (niin kovin terveellisenä pidetyssä) ruisleivässä! Viljattomalla ruokavaliolla monipuolisen kuidunsaannin kanssa saa joskus käyttää mielikuvitusta, joten tämähän on aivan mainio lisä osaksi ruokavaliotani! Samalla saan täytettyä kymmenen vuoden kaipuuni kanapastaa kohtaan! (Resepti tulossa myöhemmin)

Heti kisojen jälkeen palasin osastolle!

 

 

Tässä kaikki pääraaka-aineet!

 

Minulta löytyy kotoani koko Tervens-tuoteperheen tuotteet; kikhernefusilli, -makaroni, -chilimakaroni, sekä -inkiväärifusilli! Aloitan jakamalla teille vegaanisen avokadopastareseptin, sillä Tervensillä on meneillään vegepastareseptikilpailu! Tänään on toisiksiviimeinen päivä, joten kipin kapin osallistumaan! Tervensiä löysin ainakin Kampin ruohonjuuresta!

 

 

 

 

Toinen huippujuttu (ravintoarvojen lisäksi) tuotteessa on sen nopeus! Olen vähän (köh köh – ”VÄHÄN”) malttamaton ruuanlaittaja, ja haluaisin ruuan olevan valmista heti! Tämä ravinnerikas proteiinipasta kypsyy muutamassa minuutissa! Vain 3-4 min ja AVOT! Sipulikaan ei ehdi kypsyä, vaikka laitan sen ensin pannulle paistumaan.

 

 

 

Voisin tähän väliin avata teille kikhernepastan mahtavan ravintoarvotaulukon!

 

Per 100g: 311 kcal 

proteiini 21,7g

hiilihydraatti 50g

rasva 2,7g

 

 

 

Sitten itse ohjeen pariin. Ensimmäisessä kuvassa näittekin jo kaikki pääraaka-aineet:

200g Tervens kikhernefusillia

2-3 sipulia (about 300g)

2 syöntikypsää avokadoa 

Lisäksi tarvitset:

2rkl kookosöljyä sipulin paitamiseen

1/2 sitruunan mehu

4 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

laadukasta suolaa (käytän itse TÄTÄ)

persiljaa (kuivattu käy)

 

Mikäli haluat pastasta kermaisen, voit käyttää Oatly ruoka 13% kaurakermaa! (Ei laskettu makroihin)

 

Kuten huomaatte, nopeaa ja helppoa!

Kuullota sipuli kookosöljyssä ja keitä kikhernefusilli kattilassa. Huomaa, että vesi tulee olla kiehuvaa, ennenkuin lisäät fusillin ja suolan! Keitä 3-5min, kokoajan kiehuvassa vedessä. Valuta/siivilöi vesi, kun pasta on kypsää.

Mausta pasta sitruunan mehulla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Lisää kuullotettu sipuli. Pilko avokado ja lisää joukkoon.

Voit lisätä valmiin pastan päälle esimerkiksi parmesaania, tai muuta pitkään kypsytettyä juustoa, mielesi mukaan! (Ei laskettu makroihin)

 

 

 

Valmiin pastan ravintoarvot:

4 ann

kcal 311

proteiini 13,5g

hiilarit 29g

rasva 15g

kuitu 10g

 

3 ann

kcal 414

proteiini 18g

hiilarit 16,5g

rasva 20g

kuitu 14g

 

2 ann

kcal 622

proteiini 26,5g

hiilarit 58g

rasva 30g

kuitu 21g

 

 

Vinkki!

Mikäli haluat lisätä annokseesi proteiinia, katkaravut toimii tässä pastassa erinomaisesti! Vegaaneille sopivana vaihtoehtona esim basilikalla maustettu tofu!

 

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *