Jalat shortsikuntoon

Paluustani salille (ja ylipäätään liikunnan pariin) on kulunut 3,5kk, mutta olen treenannut ainoastaan yläkroppaa, ja toki vähän myös keskivartaloa.

Käsivarret ovat kuitenkin unohtuneet vaille huoltoa, joten aikamoiset kireydet ja kuonat oli olkavarsiin jäänyt jumiin. Tuttavani hieroi ne aika hyvin auki muutama päivä sitten, vaikka kipeää teki! Itkin kivusta, mutta samalla tuntui jollain hullulla tavalla hyvältä, kun tiesi siitä olevan apua. Häilyvät mustelmat ovat edelleen muistona käsivarsissa.

image

Eilen aloitin kuitenkin kevyesti myös jalkatreenin, ja suht kevyenä aion sen myös pitää. Reisilihkseni kasvavat todella helposti, enkä halua isoja lihaksia jalkoihin. Tiedän, että moni nainen väittää näin, mutta ihan oikeasti mulla tarttuu lihaskasvu jalkoihin pelkällä rullaluistelullakin!

Olin taas vähän hukassa, kun aloitin uudet liikkeet Töölö Gymillä. Pientä laitteiden haeskelua. Olin kuitenkin jo kartalla siitä, mistä päin salia jalkalaitteet löytyvät.

image

Tein normaalia pidempiä sarjoja, ja pienemmillä painoilla. Aluksi en lisännyt kuin 50kg kelkkaan, ja tein toistoja 25 kerrallaan. Vaihdoin jalkojen asentoa ja jatkoin samanlaisen sarjan todella pienen palauttelun jälkeen. Sitten taas vähän eri asentoon ja sama homma. Tämä sama setti kolme kierrosta.

Tein jalkaliikkeitä (+ keskivartaloa) myös jumppapallolla.

image

Tämä jalkatreeni oli pintaraapaisu, ja vasta kevyt herättely alaraajoille. Tavoitteeni olisi tiristää turha moska pois jaloista, kasvattamatta sen kummemmin lihaksia. Päinvastoin, pelkkä kiinteytyminen olisi toivottavaa! Sen sijaan yläkroppaan olisin valmis kasvattamaan lisää lihaa, mutta ennen kaikkea VOIMAA, jotta tankoilukin alkaisi taas sujumaan ongelmitta. Rasvanpoltto olisi saatava vauhtiin.

Olen vakavasti harkinnut personal traineria jo pitkään. Nyt haluan ottaa 3kk tavoitteellista fokusta, ja aika päätökselle valmentajan suhteen olisi käsillä. Jos aloitan yhteistyön jonkun PT:n kanssa, niin tuloksia alkaa varmasti tulla hyvin nopeasti! Toki aion laittaa kakkosvaiheen silmään anyway, vaikka päättäisinkin jatkaa omin avuin.

Aerobisia aion lisätä, kun ulkona ei ole enää kylmä, ja pääsee lenkkeilemään. Olenkin käynyt piirtelemässä kuvioita sport trackerilla aina silloin tällöin 🙂

image

Kohti kesäkuntoa!

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *