Treenaa missä ja milloin vaan!

20150730_203510_HDR

Ajattelin postittaa terveellisten ruokareseptien lomaan välillä treenijuttuja. Liikunnalla on iso rooli elämässäni. Luulenpa, että olen energisempi, iloisempi ja terveempi juuri liikunnan ansioista. Omassa arkiliikunnassa suosin aamupäivätreenejä. Aamuihmisenä olen silloin energisin ja näin ollen saan treeneistä eniten irti. Liikunta kulkee aina mukana missä ikinä liikunkaan. Työreissussa treenaan mielikuvitusta käyttäen eri ympäristöissä ja kotona teen puolestaan voimaharjoittelua kuntosalilla. Siellä vietän aikaa myös Personal Trainer asiakkaitteni kanssa.

Liikunta on ihanaa, se tuottaa aina hyvän mielen ja mikä parasta, se on ilmainen tapa huolehtia omasta terveydestä. Liikkumisen terveyshyödyistä saisi loputtoman listan. Ei ole liikuntalajia joka ei olisi sinulle hyväksi. Kaikki liikunta on terveellistä ja ennaltaehkäisee monien sairauksien syntyä. Kehitys voi tapahtua kehossasi monella eri tasolla. Se voi olla henkistä kehitystä, kehitystä lihassolutasolla, luustossa, hormonitasossa, motoriikassa, liikkuvuudessa, sydänlihaksessa, jne..jne.. Positiivisten vaikutusten listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Meitä liikkujia on valtava kirjo. Osalle liikunta on arjessa hyvää oloa tuottava, jokapäiväinen juttu. Toisille se on välttämätön kehonhuollon työkalu. Jotkut treenaavat ammattinsa vuoksi. Osa esteettisistä syistä. Toiset taas terveydellisistä syistä. On ihanaa, että liikkujia löytyy runsaasti.

Kehotan sinua tutustumaan eri tapoihin liikkua. Jokaiselle löytyy varmasti oma laji. Liikkuminen on aina terveyttä edistävää, oli se sitten mitä tahansa. Liikkuminen saa lisäksi mielihyvähormonit liikkeelle ja sen hyödyt tuntuvat vielä pitkään treenin jälkeenkin. Käytä mielikuvitusta ja kokeile eri lajeja. Keksi treeni missä ja milloin vaan. Jos tavoitteesi on olla terve mutta aikaa liikunnalle ei löydy niin suosi hyötyliikuntaa. Luonto tarjoaa myös lukuisia erilaisia tapoja liikkua, sisäliikuntalajeista puhumattakaan. Vain sinä voit tehdä itsestäsi toisen ääripään eli sohvaperunan. Ethän siis jämähdä sohvaperunaksi vaan liiku ja tule vahvemmaksi.

Psssssst, muistathan, että keho on viisas. Se tottuu säännölliseen liikuntaan. Tällöin liikunta ei ole fysiologisesti enää yhtä kuormittavaa kun aloittaessasi oman lajisi parissa. Huolehtiaksesi kunnon kohentamisesta, täytyy liikunnan määrää tai tehoa lisätä säännöllisesti.

Mun työreissulla hotellissa ei ollut tällä kertaa kuntosalia mutta lähdin ulos reippailemaan ja sain hyvän mielen lisäksi, raitista ilmaa, kauniita maisemia ja makeen syketreenin lähistöltä sattumoisin löytyneistä portaista.

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “Treenaa missä ja milloin vaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *