Banaani-suklaa jäätelötikku (gluteeniton,maidoton)

Vaikka kesäkelit eivät olekaan tavoittaneet vielä suomen kesää (buu!) niin jäätelökausi on taatusti alkanut. Suurimmat jätskihirmut saattavat nauttia jäätelöä kesäisin lähes päivittäin. Tämä tietysti osittain kuuluukin kesään ja itselle on syytä olla armollinen. Syksyn saapuessa saatat kuitenkin huomata hankkineesi valtavan sokerikoukun riesaksesi. Ja ehkä huomaat myös että keväällä ostamasi farkut eivät mahdu vieläkään jalkaan.

Viiden banaaniherkun videoblogi saa kolmantena reseptinä jatkoa banaani-suklaa jäätelötikusta. Tässä on sinulle verraton jäätelön korvike arkipäiviin. Makea ja jäinen banaani yhdistettynä rapeaan suklaakuoreen ja yllättävä yhdistelmä ja voittaa mielestäni kaupan jäätelöpuikot mennen tullen.

”Muistan jäätelokesän
Sinä mulle jäit mieleen
Jäde makee iho suolainen
Aina jano jää kieleen..”

TEE JÄÄTELÖTIKUT NÄIN:

– Pakasta kokonaiset banaanit ilman kuoria (min. 2 h – tai vaikkapa seuraavaan päivään)
– Valmista raakasuklaa ja pidä se juoksevana esimerkiksi lämpimässä vesihauteessa
– Halkaise jäiset banaanit sopivan kokoisiksi jäätelöpuikoksi ja kuorruta juoksevassa raakasuklaassa
(suklaa kiinnittyy todella kauniiksi ja rapeaksi kerrokseksi syväjäätyneen banaanin pintaan)

RAAKASUKLAA:
– 1 dl kaakaovoita
– 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
– 0,5 dl raakakaakaojauhetta
– makeudeksi esimerkiksi: hunajaa, agavesiirappia, carob-jauhetta tms.. (tarkista maku)
– halutessasi lisäksi: pähkinärouhetta, kookoshiutaleita tms..

Sulata kaakaovoi ja kylmäpuristettu kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Lisää loput mausteet ja lopuksi tarkista maku ja tuunaa sitä tarvittaessa mieleiseksi.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *