Hot joogassa sielu lepää, kroppa ei!

image

Aivan mahtavaa päästä pitkästä aikaa hot joogaan! Tällä kertaa testataan studio Kaivopihalla, Bikram yoga. Mistä tässä siis oikein on kysymys? Perinteisessä joogassa keskitytään hengittämiseen, venyttäviin liikkeisiin sekä vartalon ja mielen hallintaan. Hot jooga pohjautuu perinteiseen joogaan, mutta huoneen lämpötila on +38°C. Lämpö auttaa lihaksia pysymään notkeampina ja sietämään paremmin pitkiä venytyksiä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa hikoilun kautta. Hot jooga on lähtöisin Amerikkalaisesta bikram joogasta.

image

Moni tuntuu ajattelevan, että jooga on vain venyttelyä ja meditointia hämyisessä salissa tuoksukynttilöiden loisteessa. Jooga on yllättävän monipuolinen laji, joten varmasti myös tällaista joogaa on tarjolla. Hot joogassa on hieman toisenlainen tunnelma; hikinen, fyysisesti haastava ja keskittymiskykyä kehittävä, mutta rauhallinen.

image

Tunnilla oli rauhallinen tunnelma ja opettaja antoi määrätietoisesti ja selkeästi ohjeita ensin englanniksi ja sen jälkeen suomeksi. Tunti kesti 90 minuuttia ja aika kului todella nopeasti. Salissa ei ollut kelloa mistä olisi pystynyt seuraamaan minuuttien kulkua -onneksi. Oli ihanaa unohtaa hetkeksi aika ja keskittyä omaan suoritukseen. Liikkeet olivat ainakin itselleni sopivan haastavia, mutta ei liian vaikeita.

image

Nykyään todella monilla (itseni mukaan lukien) tuntuu olevan alituinen kiire ja jopa stressi osana arkea. Monet eivät ehkä ymmärrä tilanteen vakavuutta ennen kuin kaikki eskaloituu ja ennen pitkää burn out jo kolkutteleekin ovella kuin verokarhu. Ei vaan jaksa enää. Uskon että tämä on kuitenkin ennaltaehkäistävissä jos ihmiset vain muistaisivat välillä antaa aikaa myös itselleen, esim urheilun muodossa. Työn tekeminen on tärkeää, mutta niin on myös siinä viihtyminen.

image

Kiinnostuitko? Suosittelen aloittamaan lempeästä hot jooga tunnista, jossa lämpötila on +35°C . Myös tunnin kestoissa on valinnan varaa, 60min tai 90min. Tunnille tarvitset mukaan joustavat vaatteet, vähintään litran vettä ja jumppamaton(ei pakollinen, yleensä studioista on mahdollisuus lainata mattoa). Kenelle laji sopii? Kaikille. Sukupuolella, iällä, painolla tai muullakaan ei ole merkitystä. Asenne ratkaisee. Liikkeitä ei tarvitse pelätä, niihin edetään omaa kehoa kuunnellen ja selkeällä opastuksella.

image

Tunnin jälkeen ostettiin extempore pyörä mieheltä joka oli lähdössä Ouluun eikä voinut ottaa pyörää mukaan. 😀

image

Mukavia hetkiä joogan parissa ja aurinkoista viikkoa!

Namaste.

XoXo

Emily

Facebooktwittermail
Emily Yli-Kokkila

Emily Yli-Kokkila

Olen 27-vuotias aurinkoinen, energinen, reipas, avoin ja sporttinen taskuraketti. Olen kello- ja kultaseppä. Teen toiminimellä mallin, promoottorin ja hyvinvointiohjaajan töitä. Olen ollut mukana erilaisissa missikisoissa ja menestystäkin on tullut tällä saralla; Miss Worldwide Bomber Magazine 2014, Miss Hot Rod 2015 1pp., Miss Drifting 2015, Miss Rantatyttö 2015, Miss HTS 2015, Car Babe 2016, Miss Model Pietarsaari Best AD Model 2016, Suomen Festivaalimissi 2017 1pp. Rakastan terveellisiä elämäntapoja, liikuntaa, töitä ja monia asioita! Olen spontaani ja lähden mielelläni mukaan kaikenlaisiin juttuihin haasteita pelkäämättä! Kirjoittelen täällä omasta elämästä, missikisoista, terveydestä, liikunnasta ja kauneudesta! Tervetuloa mukaan tähän vauhdikkaaseen matkaan! Yhteydenotot: emily.ylikokkila@gmail.com “Believe and never give up.” Instagram: @ruthmariaemily Twitter: @ruthmariaemily Snapchat: @ruthmariaemily fit-net.fi/emily

3 kommenttia “Hot joogassa sielu lepää, kroppa ei!

  • Avatar
    20.4.2016 klo 09:08
    Kestolinkki

    Siellä taitaa olla myös ilman kosteusprosentti korkea. Niin ymmärrän ainakin amerikkalaisesta hot yogasta. Aineenvaihdunnasta yms. joogalla on paljon myyttistä mainosta. Koska siihen liittyy muutaman vuosisadan vanhaa mytologiaa, lienevät sen terveysvaikutukset positiivisessa menneet helposti läpi. Muoti on vahvistanut ja vakiinnuttanut muotia., jos on positiivista asennetta vastaanottavaa kaikkea uutta ja erikoista. Veikkaan, etteivät xenofobiset skinheadit tai soldiers of odinin pojut käy hot yogassa. Ehkä Warriors of Odinit voivat käydä, koska harjoittavat todellista viikinkimytologiaa.

    Koska en ole harratanut joogaa, en voi kirjoittaa yleisellä tasolla mitään muuta kuin että joogan tapaisesta rentoutumiskeinosta, johon liittyy voimakas uskonnollinen, psykologispsykiatrinen, traskendentaalinen ja filosofinen elementti, voi helposti herättää voimakasta keskustelua sen perimmäisistä tarkoisuperistä, onko siinä avain syvempiin ongelmiin vai kaupalliseen menestykseen. Laitan nyt vain liitteeksi pitkähkö artikkelin

    http://www.npr.org/2012/02/10/146697650/the-science-of-yoga-the-risks-and-the-rewards

    Artikkelin alla on myös lukijoiden kommentteja. Ei hätää, että tyrmättäisiin.

    npr.org on ei-kaupallinen National Public Radio ja .org-päätteinen ja eufenistinen eikä noin minkä tahanasa tahon käsikassara.

    Hyvää jatkoa Emily aivan hyvin hot joogan parissa!

    Reply
    • Emily Yli-Kokkila
      26.4.2016 klo 21:22
      Kestolinkki

      Hei! Kiitos viestistä! Mielenkiintoisia ajatuksia ja hyviä pointteja. Jooga on herättänyt varmastikin paljon keskustelua juuri tuon uskonnollisuuden takia. Pitäisikö kehittää jokaiselle uskonnolle ”oma” jooga jotta uskonnollinen kynnys mennä tunnille katoaisi ja kaikki voisivat kokea joogan omalla tavallaan?

      Mukavaa viikon jatkoa!

      Reply
  • Avatar
    28.4.2016 klo 06:46
    Kestolinkki

    Moi Emily! Ainakin tulevat mieleen viikinkimytologiaa harrastavien miekkailulajit. Niissä hiki virtaa ja saa iskeä raskaalla leikkimiekalla. Siinä piisaa aerobista ja anaerobista liikuntaa. Idässä on paljon itsepuolustuslajeja, joissa virittäydytään uskonnollisfilosofispsyykkiseen flow-tilaan. Tämä lännessä tunnettu ja puhuttu huippu-urheilijoiden flow-tila ei ole mitään metafysiikkaa ystäväni ja kollegani bioinformatiikan jne. akatemiaprofessori Samuel Kasken mukaan. Siitä vaan Otaniemeen MEG-laitteeseen Emily tutkittavaksi, miten aivosi hyrräävät tyytyväisenä hot yogan palautuksen jälkeen. Mukavaa Wapun odotusta ja kunnon biletystä jäävedellä ja juoksevalla hunajalla terästetyllä vihreällä teellä, Emily!

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *