Helpot ja terveelliset proteiinipannukakut!
Hyvä ruoka, parempi mieli! Vai mitä? Nyt tuntuu vähän siltä että koko Suomi tarvitsee hyvää ruokaa eilisen Suomi-Kanada jääkiekon MM-finaalin jälkeen. Itse olen ainakin tällaisena nautiskelijana huomannut, että liikunnan lisäksi hyvällä ruoalla on mielialaa kummasti kohottava vaikutus. Ylläri! Kuulostaa varmaan ihan päivänselvältä asialta. Kaikilla meillä on varmasti jokin pahe tai herkku mitä voisi aina syödä, itselläni se on ehdottomasti jäätelö. Jäätelöä voisin syödä milloin vain. Hyvinä ja huonoina päivinä. Aina. Mutta sitä en kuitenkaan tee, jotta elämä pysyisi jotenkin raiteillaan ja kilot kurissa!:D Sen sijaan erinomaisen hyvä terveellinen jälkiruoka/aamupala/brunssiherkku/iltapala on proteiinipannarit! Todella helppo tehdä ja suht nopea, ainoastaan paistamisessa tarvitaan hieman kärsivällisyyttä. Taltuttaa makean himon ja pitää hyvin nälkää! Super pannareita!
Proteiinipannukakut:
3 kananmunaa
1 banaani
1 omena
0,75dl vettä
30g kaurahiutaleita
30g proteiinijauhoa
1tl kanelia
Sekoita kaikki aineet tehosekoittimessa ja paista kookosrasvassa lettupannulla. Joskus olen lisännyt kanelin lisäksi myös kardemummaa, toimii! Jos teet isomman satsin kerralla mutta letut hajoilevat niin lisää kananmunia tarpeen mukaan!:) Muista tarkistaa että proteiinijauhot mitä käytät kestävät kuumuutta! Itse käytän Herbalifen yksilöllistä proteiinijauhoa joka kestää paistamista.
Kyllä lenkin ja lettujen jälkeen se elämä taas voittaa!:) Ja hei voitettiinhan me kuitenkin hopeeta, hyvä leijonat!
Aurinkoista viikkoa kaikille!
XoXo
Emily
Banaanista muistuu mieleen vuosi 1978, kun Tervakosken kesämökillä mulattikaverimme Timo kertoi, että hänen isiensä maassa Jamaikassa banaaniletut ovat kansanruokaa. Juge-serkkuni äiti valmisti sitä ja oli hyvää! Punttireenin palautumisessa heraproteiini ja hiilarilähde banaani ovat hyviä aineita. Juuri tuo ilmoittamasi 30 grammaa proteiinijauhoa on aika optimaalinen annos. Otan sen rasvattomaan Valio Plus maitoon sekoitettuna. Maitoa laitan n. 3-4 desilitraa. Kuvassa lienee mustikkaa. Se on yksi parhaita antioksidantteja. Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka estävät ympäristössään vapaiden radikaalien aiheuttamaa hapettumista eli härskiintymistä. Vapaiden radikaalien tiedetään voivan vaurioittaa tuman perintöainesta DNA:ta, solukalvojen rakenteita ja veren rasvoja kuljettavia lipoproteiineja. Näiden vaikutusten välityksellä niillä arvellaan olevan merkitystä monien kroonisten sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien ja syövän, synnyssä ja mahdollisesti monissa vanhenemiseen liittyvissä tapahtumissa. Mustikka on ns. superfoodia ja stimuloi aivoja, edesauttaa sydämen terveyttä, auttaa ehkäisemään syöpää ja vahvistaa immuunijärjestelmää.
Moi Jyrki! Kiitos tästä tietopaketista! Olet asian ytimessä! Kyllä, kuvassa näkyy mustikoita ja tietysti itse poimittuja. 🙂
Mukavaa kesää!