Viikonloppukuulumiset ja maanantainiksi

Viikonloppu sujui lähinnä vaan töitä tehdessä.  Oon koittanu viime viikot painaa duunii ku hullu, sillä ahkeruus palkitaan ensi vuonna! Lauantaina aikanen herätys ennen duunii ja treenaamaan,  duunista suoraan Katarinan hoiviin yökylään, koska sen luota on niin lyhyt matka mun työpaikalle, jonne pitäis taas aamulla herätä. Tosin Katarina meni yötöihin niin jouduin nauttii vaan omasta seurasta. Kaupasta iltapalaa ja OC pyörimään!

Oon lähdössä Leville vuodenvaihteessa viikoksi, eikä mulla taida olla kehnon viimetalven ansiosta mitään kovin kummosia talvipopoja. Viime vuoden Levin reissu paineltiin armotta pelkät Uggit jalassa, mut jospa tänä talvena ei tarttis niillä liukastella. Aitonahkaiset ja karvasisuksella varustetut Pallabrouset pitää toivottavasti varpaat lämpiminä. Näistähän on saatavalla myös se versio, missä kengän varressa on se nahkareunus. Ne muistutti kuitenkin liikaa Timberlandeja tai Catepilareita, tää sirompi malli on enemmän mua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla oli Nilson Shoesiin lahjakortti joka ei vielä viime viikolla ollut saapunut postista. Kluuvin liikkeessä oli tasan yhdet Pallabrouset mun kokoa ja muualta liikkeistä ne olivat loppu. Kiitos kuitenkin rautaisen asiakaspalvelun, he pitivät kenkiä mulle viikonloppuun asti varauksessa että pääsisin ostamaan kengät lahjakortillani!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun jaloissa on aina se vika, että useimmat kengät ihan uusina hankaa aina jostain, ja ne pitää ”sisäänajaa” ennen käyttöönottoa. En tiiä oonko vaan jotenkin herkkäjalkanen, kun jos vähänki kengät hankaa nii mulle se on tuskaa. Muutaman kerran nähny kun jotkut on painellu menemään vaikka kantapäissä on kaameet vesikellot. Eikse muka tee kipeetä?

Oon kuitenki löytäny tähän ongelmaan ratkasun ja aattelin jakaa tän kullanarvosen neuvon niille jotka kamppailee vähän naftien kenkien kanssa tai muuta, sillä tää toimii myös niihin.

  1. Täytä pakastinpussi vedellä ja sulje se solmulla. Älä laita pussia liian täyteen jotta se mahtuu kengän sisään.
  2. Laita vielä toinen pussi ensimmäisen päälle, varmuuden vuoksi
  3. Aseta pussit kenkiin haluamiisi kohtiin, joita haluat ”venyttää”
  4. Kääri kengät muovipussiin ja laita ne yöksi pakastimeen. Anna olla 1-2 vuorokautta

Vesipussien on jäätyessään tarkoitus luoda kenkään lisää tilavuutta, sillä jäätyessään vesi laajenee. Kengän materiaalista riippuen tulokset vaihtelee, eikä vesi laajene mitenkään päätä huimaavia määriä. Usein kuitenkin jos kenkä puristaa tai hankaa vähän jostain, se helpottuu usein tosi pienestä, eikä mitään massiivisia venytysoperaatioita muutenkaan tarvita. Jos näin on, niin siinä tapauksessa suosittelen ostamaan numeroa isommat kengät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukavaa viikonalkua kaikille! xoxo

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *