Meal prep – ruoalla leikkimistä vai järkevää organisointia?

Mun 6 viikon hervoton Tupperware-purnukkasirkus alkaa lähenee loppuaan. Ei oo pakko punnita jokaista ateriaa ja syödä kolme päivää samaa ruokaa. Niin ja raflassa voi välillä vatsaansa täyttää muullakin kuin Pepsi Maxilla. Jipii!

Muutamat on kokenu mun purkista syömisen ja ruoan punnitsemisen välillä outona tai kummallisena. Miksei voi vaan syödä samaa ruokaa kun muutkin? Ja miten sitä samaa ruokaa jaksaa syödä aina?

ruokavalio

Koin itsekin alkuun snadisti ahdistavalta sen, että ruokaa on roudattava himasta aika julmeton määrä mukanaan, jos haluaa pitää ateriavälit järkevänä ja syödä ohjeiden mukaan. Mulla on varsinkin pitkiä päiviä, välillä ainoa ateria jonka ehdin kotona syömään on pelkkä iltapala. Kyse ei siis välttämättä ole turhanpäiväisesti hifistelystä, vaan oman arjen helpottamisesta.

Miksi se ruoka täytyy punnita niihin kulhoihin, eiks riitä et kunhan laittaa kaikkee vähän? Kieltämättä punnitseminen vie ruoanlaitossa jonkin verran extraminuutteja, mutta eihän kukaan leivonnassakaan vaan heitä aineksia kulhoon? Punnitsemisella ei pelkästään varmisteta sitä ettei syödä liikaa – vaan myös, ettei syödä liian vähän. Riisiä tai pastaa tulee keitettyä tasan se määrä kuin tarvitaan, eli mitään ei mene turhaan roskiin. Silkkaa rahan säästämistä!

Oon alkanut kokemaan tän ruoan purkittamisen tosi terapeuttisena ja arkea helpottavana. Se vaan vaatii parina päivänä isompaa panosta keittiössä ja tarkkaa kauppalistaa. Toisaalta taas –  mun ei tarvitse murehtia syömisistäni 3-4 päivään ollenkaan. Riittää et nappaan purnukat kaapista ja syön ne. Kaupastakaan ei tuu ostettua mitään turhaa, eikä mikään ehdi pilaantumaan.

ruokavalio

Mitä ruoalle voi tehdä ettei se maistu aina samalta? No ne mausteet! Jos maustekaapin antimet mahtuu yhden käden sormiin, ei niillä saakaan paljon ihmeitä aikaseksi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan uusia makuja maailmalta, sillä niillä ruokaan saadaan luonnetta ja piristystä! Mausteisen ruoan ei tarvitse olla tulista. Esimerkiksi riisistä saa maukkaampaa sekoittamalla siihen kurkumaa tai pinaattia

Oon siis ehdottomasti sitä mieltä, et purkkiruoka rokkaa, vaikka ensi viikosta lähtien pipo ei oo ihan niin kireällä kuin se on nyt viime aikoina ollut. Ekaa cheat mealia odotellessa!

 

xoxo

Facebooktwittermail

28 kommenttia “Meal prep – ruoalla leikkimistä vai järkevää organisointia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *