Jos olisin fitnesstyyppi, osa 2. Hiilarit ja happamuus

Kirjoitin ensimmäisen osan painottuen rasvoihin, ja tässä seuraa jutun toinen osa.

Mitä sitten tulee hiilihydraatteihin? Pahin kaikista on tietenkin sokeri. Tuo addiktoiva tyhjä kalorikasa, jolla elimistö ei tee yhtikäs mitään. Vehnäjauho, josta on karsittu kaikki viimeisetkin ravintoaineet, joita ravintoköyhästä maaperässä on saattanut hyvällä tuurilla vielä joitain rippeitä viljaan kulkeutua. Muovattu esimerkiksi makaronin muotoon, jossa jäljellä enää tyhjä hiilihydraatti. Keho ei saa siitä yhtikäs mitään hyötykäyttöön, voidaksesi paremmin. Ainostaan energia, jota saisi niin paljon muustakin, ravinnetiheydeltään arvokkaasta raaka-aineesta.

Joku miettii, että mihin muuhun siitä olisi sitten pitänyt olla, jos tarvitsen vain hiilihydraatin palautumiseen?

Hei joku, ota se hemmetin makroravinneputki pois nenältäsi. Nykyravinnosta on todella hankala saada kaikki ravintoaineet koottua jo muutenkin, ja etenkin silloin, kun syödään tarkasti puntaroiden, pitäisi jokaiseen suupalaan sisällyttää mahdollisimman paljon ravinteita!

Nykypäivän ravintoköyhällä vihannestarjonnalla ei päästä optimaaliseen ravintokylläisyyteen, etenkään, jos määrä on 250g kahdesti päivässä. Puhumattakaan rajatusta marjojen syönnistä, tai jopa nollatoleranssista hedelmien suhteen.
Tähän on onneksi Juice+ tuotteet, joilla ravintokylläisyys saavutetaan, vaikkei syötäisikään viittä kiloa vihanneksia, hedelmiä ja marjoja päivässä 🙂

Sitä paitsi, liian vähäinen mineraalejen saanti ei riitä neutralisoimaan happoja elimistössämme, josta seuraa liian hapan elimistö, kaikkine ongelmineen. Kehomme toiminnot, happamat ruoka-aineet (viljatuotteet, liha, virvoitusjuomat, jnejne…), kova treenaaminen, stressi ja muut ulkoiset tekijät happamoittavat elimistöämme kokoajan. Jos emme balansoi happo-emästasapainoamme riittävillä emäksisöivillä ravintoaineilla, happamuus alkaa varastoitua kuona-aineina. Kuona-aineet varastoituvat vatsan ja pakaroiden seudulle (selluliitti), sisäelimiin, niveliin jne. Oireiluna happamasta elimistöstä saattaa ilmentyä esimerkiksi ihon epäpuhtauksia, ravintoaineiden imeytymisongelmia (lukuiset muut seuraamukset) ja nivelvaivoja.

Kuten jo mainitsin, viljat happamoittavat elimistöä. Jos hiilihydraattien lähde on pelkkää happamoittavaa viljaa (makaroni, leipä, jne) tai riisiä, minimoiden antioksidanttirikkaat hedelmät ja marjat, elimistö happamoituu. Siinä sivussa jos vähätellään kasvisten merkitystä, ei emäksisöiville aineille jää riittävästi tilaa ruokavaliossa, eikä happo-emästasapainosi voi olla kunnossa. Mitä siitä sitten seuraa?

Muutamia esimerkkejä tässä olen jo tiputellutkin, mutta kokonaisvaltaisesti hapan elimistö ei toimi kunnolla. Lisäksi hengitys alkaa haista ja hapan elimistö myös vanhenee nopeasti. Happamuus siis vanhentaa, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Antioksidantit ovat hyvin tärkeitä ravintoaineita, jotka auttavat myrkkyjen hajoamista maksassa. Kuten nimikin kertoo, ne suojaavat elimistöä haitallisilta oksidanteilta. Tarvitaan siis riittävästi ravintoaineita.
Happaman elimistön seurauksena maksa ylikuormittuu ja siitä seuraa mm. negatiivinen vaikutus mielialaan ja tarmokkuuteen. Myös makeutusaineet, sokeri ja stimulantit (kahvi, musta tee, kaakao) kuormittavat maksaa, mikä estää sitä toimimasta optimaalisesti.

Happamassa kehossa ei meinaa myöskään kestää hiukset, eikä kynnet tai iho kykene säilyttämään elinvoimaansa. Jos siis hiuksia lähtee ja pakarassa jomottaa selluliitti, voisi olla paikallaan tarkastaa ruokavalio ja se, juotko riittävästi puhdasta vettä.

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

8 kommenttia “Jos olisin fitnesstyyppi, osa 2. Hiilarit ja happamuus

  • Avatar
    24.8.2016 klo 21:36
    Kestolinkki

    Hei Viivi! Tykkään seurailla kaikkia terveysaiheisia blogeja ja tännekin olen eksynyt. Etenkin uudet liikuntalajit ja ruokavinkit ovat mielenkiintoista luettavaa.

    Osaisitkohan vastata muutamaan kysymykseen liittyen tähän elimistön happamuusasiaan? Olisiko mahdollista saada lähteitä tekstiin, jossa kuitenkin puhutaan aika syvällisestikin kehon toiminnoista ja esitetään ikään kuin faktana paljon asiaa? Monia kysymyksiä heräsi, ja ehkä alkuperäiset lähteet valaisisivat näitä asioita. 🙂 Tai pystyisitkö selventämään itse näitä juttuja, joita mietin:

    Ensiksikin, mitä mahdat tarkoittaa sillä, että elimistö happanee? Mikä osa elimistöstä siis happanee, kaikki kehon nesteetkö, esim. veri, solunesteet? Nimittäin tällaiselle tilalle on ihan lääketieteellinen termi ja se on asidoosi. Puhutaanko tässä nyt siitä? Jos ei, niin mistä sitten?

    “Sitä paitsi, liian vähäinen mineraalejen saanti ei riitä neutralisoimaan happoja elimistössämme, josta seuraa liian hapan elimistö, kaikkine ongelmineen.”
    Miten mineraalien saanti vaikuttaa tuohon happojen neutralisointiin? Ihan käytännössä siis, mitä ovat ne mekanismit sen taustalla?

    “Kehomme toiminnot, happamat ruoka-aineet (viljatuotteet, liha, virvoitusjuomat, jnejne…), kova treenaaminen, stressi ja muut ulkoiset tekijät happamoittavat elimistöämme kokoajan.”
    Tälle olisi kiva saada jokin lähde. Miten ruoka-aineiden happamuus todellisuudessa vaikuttaa koko elimistön happo-emästasapainoon? Terveyskirjasto osaa kertoa seuraavaa:
    ’Terveellä ihmisellä ruokien ja juomien happamuus tai emäksisyys ei vaikuta mitään veren tai solujen pH-arvoon, sillä munuaiset säätelevät happamuutta tehokkaasti. Hapanta ruokaa syödessä munuaiset erittävät liiat vetyionit nopeasti virtsaan ja emäksisen ruuan jälkeen ne välittömästi vähentävät vetyionien erittymistä.’
    Tässä on aika selkeä ristiriita tekstiisi, puhutaanko tässä siis eri asiasta?

    “Jos emme balansoi happo-emästasapainoamme riittävillä emäksisöivillä ravintoaineilla, happamuus alkaa varastoitua kuona-aineina. Kuona-aineet varastoituvat vatsan ja pakaroiden seudulle (selluliitti), sisäelimiin, niveliin jne.”
    Mitä nuo kuona-aineet ovat? Entä kuinka happamuus aiheuttaa niitä, jollain kemiallisilla reaktioillako? Raskasmetallithan voivat varastoitua elimistöön, jos niitä saa ravinnosta liikaa. Niistä voi nimetä esimerkkinä vaikkapa elohopean ja lyijyn. Olisiko sinulla ihan jotain konkreettista esimerkkiä jostakin nk. kuona-aineesta?

    “Oireiluna happamasta elimistöstä saattaa ilmentyä esimerkiksi ihon epäpuhtauksia, ravintoaineiden imeytymisongelmia (lukuiset muut seuraamukset) ja nivelvaivoja.”
    Itsekin olen huomannut eron esim. ihon kunnossa riippuen siitä mitä syön. Minä en kuitenkaan usko, että syynä on varsinaisesti hapan elimistö, vaan ylipäätään oikeanlaisten ravintoaineiden puute ja vääränlaisten aineiden ylimäärä. Näistä ravintoaineista itsekin paljon puhut ja olen kanssasi samaa mieltä monipuolisen ravinnon tärkeydestä, mutta mielestäni niiden yhteys elimistön happamuuteen on melko kyseenalainen. Mitään perustelujahan tässäkään tekstissä ei esitetä, vain “asia on näin” -tyylisiä toteamuksia.

    Toivottavasti jaksaisit vastailla, koska aihe oikeasti kiinnostaa. Tästä tekstistä vain puuttuu lähteet ja siinä kuitenkin väitetään aika kovia juttuja terveyteen liittyen, jotain selvennystä siis kaipailisin!

    Reply
    • Viivi
      4.9.2016 klo 23:39
      Kestolinkki

      Noniin! Pahoittelen viivästymistä…
      Lähteitä on vuosien varrella useita, mistä olen tietoa itseeni imenyt, mutta tämän aiheen asiat pohjautuvat vahvasti kirjaan, nimeltä ”Mieliruokaa” Natalie Savonta.

      Jokainen kehossamme tapahtuva prosessi ja kemiallinen reaktio vaatii säännöllisiä mikroravinteita, kuten vitamiineja ja mineraaleja. Esimerkiksi se, että syö prosessoitua ruokaa, sokeria, kahvi, tupakka, jne…kuluttavat elimistön omia varastoja, joten niitä tarvitsee entistä enemmän. Eli jotta elimistön toiminnat toimivat optimaalisesti, tarvitaan riittävästi mm. mineraaleja.

      Elimistö on fiksu vekoitin. Siinä on lukuisia toimintoja, joita on vaikea ymmärtää. Ainakin minusta on hemmetin mielenkiintoista, miten sillä on aina keinot korjata erilaisia tilanteita tuottamalla jotain tai käynnistämällä milloin minkäkinlaisia puolustusmekanismeja! 🙂 Se ei kuitenkaan pysty loputtomiin korjaamaan ”vikatiloja”, koska sen rahkeet hupenee. Jos esimerkiksi syömme jatkuvasti happamaa ruokaa, emmekä neutralisoi sitä riittävällä emäksisyydellä, alkaa keho ns rappeutua. Esimerkiksi iho alkaa voida huonosti happamoituessaan (ihosolut, kuten KAIKKI muutkin solumme, rakentuvat niistä rakennuspalikoista, mitä kehollemme annetaan), + vanhenee, ja koko kehossahan tapahtuu sama reaktio. Elimistön happamuus edesauttaa myös selluliittia, ja tähän löytyy lukemattomia lähteitä 🙂 Samoin siihen, mitä kaikkea pahaa happamuus elimistössä aiheuttaa. Mm. tulehdustiloja, joka oireilee lukemattomilla tavoilla. Tässä yksi:
      ”Ihmiskeho pyrkii ylläpitämään erilaisia tasapainotiloja, joista tärkein on happo-emästasapaino. Kehon eri osilla on omat ihannearvonsa, mutta veren ja kudosten pH-arvo kertoo eniten. Samaan tapaan kuin kehon lämpötila on tarkkaan säädelty, veren ja kudosten pH-arvon ei tulisi vaihdella paljon – niiden tulisi aina olla emäksiset. Keho näkee paljon vaivaa säilyttäkseen pH-tasapainon, jopa aikaansaamalla tuhoa muissa kudoksissa ja kehon sisäisissä järjestelmissä.”
      ”Elimistömme pyrkii palauttamaan pH-tasapainon netraloimalla happoja alkalisilla kivennäisaineilla, joita terveessä elimistössä on varastossa hätätilanteita varten. Kun nämä kivennäisaineet reagoivat happojen kanssa, syntyy vähemmän haitallisia aineita, jotka poistetaan kehosta keuhkojen, maksan ja ihon kautta. Mutta jos kivennäisainevarasto on tyhjä, eikä ruokavaliosta saada niitä tarpeeksi, elimistö alkaa ottaa niitä verestä, luista, rustoista tai lihaksista. Tämä johtaa helposti erilaisiin puutostiloihin ja niistä johtuviin oireisiin.

      Jos happamuutta on kehossa niin paljon, ettei se pysty enää tasapinottamaan tilannetta, varastoituu ylimääräiset hapot sidekudoksiin. Tämä heikentää niiden toimintaa, aiheuttaa kudosten veltostumista, selluliitin kertymistä ja kipuja.”
      (Lue koko juttu täältä: https://terveystavaksi.wordpress.com/2010/11/12/kehon-happo-emastasapainon-tarkeys-terveydellemme/ )

      Tässä vielä yksi juttu: http://ilonpisara.blogspot.fi/2012/10/happo-emastasapaino.html

      Mukavaa, että olet kiinnostunut terveydestä ja siitä, kuinka sitä voi edesauttaa! Itse olen lukenut intohimoisesti ”terveysjuttuja” jo reilun 10 vuotta, eikä palo tiedonjanoon hiivu. Päinvastoin. Elimistö on minusta NIIN mieletön mekanismi, että sen toimintoja ei voi kuin ihmetellä 🙂 Haluan tietenkin, että se toimii parhaalla mahdollisella tavalla, kuten sen on tarkoituskin toimia. Nykypäivänä on niin paljon ns. shaibaa, ja rahoittamalla mainontaa ja tutkimuksia, saadaan kuluttajat aivopestyä uskomaan kaikenlaisiin väittämiin siitä, mikä on terveellistä. Ihmiset rahoittavat tätä jatkumoa ostamalla huonoja valintoja tiedon puutteessa, ja lisäksi niitä terveellisiksi ”naamioituja” huonoja juttuja. Itse haluan levittää omalta osaltani niin paljon tietoa kuin suinkin tiedän, jotta kaikki voisi mahdollisimman hyvin, eikä puolestaan rahoittaisi lääkefirmoja, ja sitäkautta huononna entisestään omaa oloaan (Toki on tilanteita ja tiloja, joissa lääkkeet on ehdottomia). Monista lääkkeistä kuitenkin pääsee eroon syömällä oikein ja takaamalla riittävän ravintoaineiden saannin. Tästä on lukemattoman paljon näyttöä! Niin paljolta säästyy, kun syö puhdasta, aitoa ruokaa. Eikä olotilassakaan valittamista! <3

      Tulipas taas pitkä värssy. Tämä vaan on minulle niin intohimoinen aihe, että voisin puhua tästä kellon ympäri taukoamatta 🙂
      Toivottavasti sait vastaukset kysymyksiisi!

      Reply
  • Avatar
    4.9.2016 klo 16:23
    Kestolinkki

    Etkö vastaile blogikommentteihin lainkaan? 🙁

    Reply
    • Viivi
      4.9.2016 klo 22:37
      Kestolinkki

      Moikka! Anteeksi, tämä kommenttipuoli ei näy minulla missään, ja vähän huonosti unohdan tulla niitä täältä omaa polkuansa zekkailemaan 🙂 Luen nyt tuon pidemmän kommenttisi, ja vastaan siihen! <3

      Reply
  • Avatar
    5.9.2016 klo 18:31
    Kestolinkki

    Kiitoksia vastauksestasi! Ajattelin, että blogikommenteista tulisi sinulle jokin viesti, joten en tajunnut ettet välttämättä huomaa näitä kommentteja.

    Esitin pitkässä viestissäni aika monta kysymystä, joista kovin moneen et tainnut varsinaisesti suoraan vastata. Mutta ei se mitään, löysin paljonkin aiheeseen liittyviä linkkejä itse Googlella. 🙂

    Olen samaa mieltä siitä, että markkinointitarkoituksessa tehdyt ”tutkimukset” ovat hirveää ihmisten harhaanjohtamista. Margariinin tai vaikkapa aspartaamin mainostus “terveellisenä vaihtoehtona” ovat hyviä esimerkkejä markkinoinnista vailla uskottavaa tutkimusnäyttöä. Erityisen ikävää on se, että viralliset tahot seisovat joidenkin tällaisten väittämien takana. Sitä se lobbaus teettää.

    Otathan kuitenkin huomioon, että monet vaihtoehtoisia hoitoja, dieettejä ja muita vastaavia ilmiöitä tukevista ”tutkimuksista” on myöskin tehty nimenomaan markkinointitarkoituksessa? Tavoitteena näissä on yleensä myydä jotain lisäravinnevalmistetta, kirjaa, hoito-ohjelmaa tai muuta tekijälleen voittoa tuovaa tuotetta. On siis turha väittää, että vain elintarviketeollisuus olisi tällaisten teetettyjen tai valikoiden koostettujen tutkimusten takana.

    Suosittelisinkin ehdottomasti tutustumaan tähän mielenkiintoiseet tekstiin:
    https://sokeripillereitajasympatiaa.wordpress.com/2014/04/14/happo-emastasapaino-ja-silla-huijaaminen/

    Kirjoitukseen on merkitty myös lähteet, toisin kuin esimerkiksi noihin blogeihin, jotka linkkasit. Netistä löytää todella paljon kaikenlaista ”tietoa” ja lähdekritiikki on syytä pitää mielessä. Olisikin kiva kuulla sinun mielipiteesi ko. kirjoituksesta. Millaisia ajatuksia se herättää, oletko edelleen samaa mieltä tästä happamuusasiasta, pidätkö tekstiä uskottavana jne.

    Itseäni miellyttää sinunkin käyttämäsi käytännönläheinen tapa, jossa kokeillaan itselle sopivia ruoka-aineita ja kuunnellaan kehon reaktioita niihin. Joku ruokavalio sopii yhdelle, toinen toiselle. Kaikille ei varmasti sovi kaikki asiat, mutta suurimmalle osalle tekee varmasti hyvää juoda riittävästi vettä, syödä paljon luonnon antimia ja välttää runsaasti prosessoituja ruokia. Nämä asiat yhdistävätkin lähes kaikkia dieettejä – sekä vaihtoehtoisia että virallisia – ja ne perustuvat myös tieteelliseen tutkimukseen ilman mitään markkinoivia tahoja. Tällaisiin suosituksiin kannattaakin yleensä tarttua.

    Btw! Varoituksen sanana voisin sanoa, että mihinkään uskomushoitoihin ei missään nimessä kannata lähteä mukaan! Niissä voidaan helposti lähteä jopa leikkimään ihmisten terveydellä niin, että aiheutetaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Ja rahastushan se niissäkin on takana. Ikäviä juttuja olen kuullut siitä, miten hyväuskoisilta raukoilta on huijattu rahaa kaikenmaailman hyödyttömillä terapioilla ja lisäravinteilla. Mainitsit itsekin aivopesun; juuri siihen, aivopesuun ja lisäksi joukkohurmokseen nämä vaihtoehtohoitojen kauppaajat usein nojaavat. Sekä tietysti monenlaisiin salaliittoteorioihin ilman kunnollisia argumentteja. Et varmaan myöskään halua leimautua minkä tahansa energiakenttä-enkeli-yksisarvis-hihhulihoitojen kannattajaksi… Eli vahva suositus tehokkaalle lähdekritiikille!

    Toki osa vaihtoehtohoidoista voi olla täysin harmittomiakin, mutta ihan mihin tahansa huuhaahömppään ei pidä uskoa, koska se on yksinkertaisesti ajan ja rahan tuhlausta, joskus jopa omalla terveydellä leikkimistä. Näihin uskomushoitoihin lukeutuvat myös mm. pH-dieetit, kuivaverianalyysit ja muut pseudotieteelliset terveyden parantamiseen tähtäävät metodit. Toivottavasti siis mietit tarkkaan, mitä ja ketä uskoa sekä millaisia asioita oikeasti haluat edustaa. Ja uskonkin että mietit, kun teet PR-työtäkin. 🙂

    Reply
    • Viivi
      7.9.2016 klo 10:08
      Kestolinkki

      Moikka,
      Kyllä, suodatan aika rankasti tutkimuksia ja mietin niiden todenperää. Yleensä alankin etsimään lisää tietoa siitä, tukeeko mikään teoria näitä. Esimerkiksi juuri mainitsemiasi hoitoja ja dieettejä. Kyseenalaistan itseasiassa erittäin rankasti. Ravinnosta minulla on tämän vuosien kiinnostuksen johdosta paljon tietoa, eikä joku ”ilmiö”-dieetti pysty kumoamaan sitä 🙂 Olen todella skeptinen kaikenmaailman dieetteihin, sillä usein ne ovat ristiriidassa terveyden kanssa. Kuitenkin teen kaiken terveyden kautta. Dieettihän sanana tarkoittaa ruokavaliota, joten olen terveellisen ja puhtaan dieetin kannalla. Aina.
      Kiitos linkistä, luen sen heti ehtiessäni! Happo-emäs tasapainosta olen aina lukenut lähteistä, missä ei ole mainittu mistään tuotteesta, vaan nimenomaan mitkä ruoka-aineet ovat happamia, mitkä emäksisiä. Markkinoilla on paljon tuotteita tämänkin balansoimiseksi, mutten ota kantaa siihen, toimivatko vai eivät, sillä tuotteiden kirjo on niin laaja, ja itse pyrin balansoimaan kehoni (mitä tahansa epätasapainoja) ravinnolla.
      Vastaan siis kysymykseesi luettuani jutun.
      Yksilöllisyys on tosiaankin totta, eikä siihen tarvita tutkimuksia tai lähteitä. Olen lukenut myös veriryhmädieetistä, mutten ole siitä sen kummemmin mitään mieltä. Listalta, jossa on lueteltu esimerkiksi oman ryhmäni ”ei-suositeltavia”-aineita, löytyy kyllä paljon asioita, mitkä olen itse kokemuksen kautta jättänyt pois ruokavaliostani, todettuani, etteivät ne tuo minulle hyvää oloa, tai jopa aiheuttavat haittaa (ennen kuin olin kuullut koko veriryhmädieetistä). En usko, että se olisi ainut oikea totuus, mutta siinäkin varmaan on jotakin perää. Enkä myöskään usko, että kaikki saman veriryhmän edustajat sietävät kaikkea listan hyviä juttuja ja päinvastoin. Silloin kun keho on ns. myrkytön, pystyy helposti havaitsemaan, mistä tulee hyvä olo ja mikä aiheuttaa jotakin ei-toivottua. En ole perehtynyt ko. dieettiin syvemmällä tasolla, joten en tiedä sanoa todenperästä siinäkään. En kuitenkaan tuomitse mitään, ennen kuin olen perehtynyt siihen kunnolla, ja saanut riittävät faktat.

      Uskomushoitoihin en myöskään ota kantaa, sillä niihinkään en ole perehtynyt tarpeeksi. Itse koin juuri eräänlaisen ”hoidon”, missä pengottiin alitajuntaa. Lähdin siihenkin skeptisesti, mutta tajusin sen myötä monia asioita omasta mielestäni (Kyseessä Lauri Mäkisen Next Level valmennus). Minulla oli eräs ongelma, josta en ole päässyt eroon. Lauri asettaa oikeat kysymykset ja jatkokysymykset, joiden avulla jouduin miettimään moneen ajatukseeni vastauksen ”miksi?”. Sen avulla tajusin ajatuksiani ja itseasiassa pääsin ongelmastani eroon! Tämä ei ole mitään taikuutta, vaan on täysin omasta päästä kiinni. Valmennuksessa käytettiin mielikuvia apuna, mutta punainen lanka oli vain oikeat kysymykset, joiden avulla vain tajuat ajatella oikein siinä tilanteessa, missä ongelma hallitsee.
      Energiahoidoista minulla ei VIELÄ ole kokemusta, mutta minulla on niitä tekevä tuttava, joka lupasi tehdä sellaisen minulle. Itseasiassa ensiviikolla! Taas kerran, en tuomitse mitään, ennen kuin koen sen itse. Sitä paitsi, tunnen itse todella vahvasti. Minua alkaa hyvin herkästi ahdistaa, jos joudun olemaan negatiivisuutta huokuvan ihmisen seurassa, ja myötätuntoaistini on pelottavan vahva. Nämäkin on minusta erittäin jänniä asioita, mutta en mene niihin tässä sen enempää 🙂
      Korostan kuitenkin, etten usko yksisarvisiin tai enkeleihin. Minulla on kuitenkin paljon minulle tärkeitä ihmisiä, jotka näihin uskovat, ja haluan kyllä tosissaan yrittää ymmärtää heitä. En tuomitse, koska en ole täysin kärryillä mistä on kyse. En silti usko alkavani uskoa yksisarvisiin itse, minun ei silti tarvitse tuomita sitä, että heillä on tällaisia ajatuksia.
      Energioihin palaan vielä sen verran, että en ollut koskaan kuullutkaan tällaisista, ennen kuin tutustuin näihin ihmisiin tänä keväänä. Se, mikä minua siinä kiehtoi, oli se, että olin ITSE kokenut näitä juttuja elämäni varella, vaikken ollut edes tiennyt tällaisten mahdollisesta olemassaolosta. Siksi odotan avoimin mielin tätä energiahoitoa, tunnenko mitään vai en, saako se minussa jotain fiiliksiä.. En silti tiedä, onko mainitsemasi ”energiakentät” huuhaata vai ei. Niistä minulla ei ole riittäviä faktoja. Minulla on vain omat kokemukseni ja fiilikseni tästä elämästä 🙂
      Hihhulijuttuja on paljonkin. Kaikenmaailman uskomuksia, kuten on uskontojakin.

      Minulle ei tarvitse muistutella asioiden miettimistä 🙂 Mietin TODELLA paljon, ja joka kantilta asioita, mitä teen ja mitä en tee. Kuitenkin teen kaiken oman intuitioni mukaan, eikä siihen loppujen lopuksi vaikuta kenenkään muun sanominen tai neuvo. Intuitiostakaan en tiedä, onko siinä perää, mutta kutsuttakoon vaikka sillä nimellä sitä fiilistä, minkä koen todella vahvana, ja se on tuonut minut tähän, missä nyt olen. Ehkä se on vain taito kuunnella sitä, mitä haluaa ja mikä kutsuu, ehkä se on osittain myös rohkeutta ja taitoa sulkea kaikki muiden epäilykset ja mielipiteet pois omalta tieltä.
      Sen olen kuitenkin oman kokemukseni kautta saanut huomata, että elämä on aika ihmeellistä 🙂
      Eikä näillä asioilla ole tekemistä työni kanssa. Työtarjoukset mietin omalta kantiltaan, omien arvojeni mukaisesti, sekä jo olemassa olevien tärkeiden asiakkaideni kautta. Ajatukseni tästä maailmasta tekee minusta sen kuka olen, ja hyvin tuntuu kelpaavan PR-markkinoilla <3

      Reply
  • Avatar
    7.9.2016 klo 17:43
    Kestolinkki

    Kiva kun kerroit näkemyksistäsi ja lue ihmeellä tuo blogijuttu. Tai vaikka koko blogi, mielenkiintoisia tekstejä täynnä.

    Minulle on ihan ok, jos ihmiset saavat hyvää mieltä uskomushoidoista ja muusta hömpästä, kunhan ketään ei huijata niiden avulla! Yritän sen takia aina saada ihmiset tajuamaan, että ne hoidot todella perustuvat vain ihmisen omaan uskoon siitä, että nyt tapahtuu jotain hyvää, ei mihinkään yliluonnolliseen. Psyykellähän on valtava voima; kun uskoo jonkun asian auttavan, se voi myös jollain tasolla auttaa. Eikä siinä sinänsä ole mitään pahaa, miksi syödä lääkettä jos plasebokin auttaa.

    Juurikin näillä ”energiahoidoilla” ja muilla keksinnöillä voi olla oikein hyviä vaikutuksia ihmisten mielialaan – aivan kuten oikealla psykoterapialla tai vaikkapa kävelylenkillä. Ja parantuneella mielialalla voi olla positiivisia vaikutuksia kehon toimintoihin, ainakin hormonituotantoon. Eli siinä mielessä en minäkään tuomitse näitä vaihtoehtohoitoja, jos ihmiset tulevat niistä hyvälle tuulelle! Kunhan niiden varaan ei laske mitään todellisia lääketieteellisiä ongelmia tai pulita itseään köyhäksi moisten takia. 🙂

    Hyvää syksyn jatkoa ja toivottavasti nautit energiahoidostasi, kaipa siinäkin voi rentoutua ja hetkeksi unohtaa hektisen arjen jos ei muuta!

    Reply
    • Viivi
      5.11.2016 klo 19:30
      Kestolinkki

      Moikka, ja pahoittelut, että vastauksessa kesti 🙂
      Jakamassasi jutussa oli paljon hyvää tietoa pH-tasapainosta, mistä minäkin olen siis paljon lukenut. Opin sieltä kuitenkin pari uutta sanaa, lääketieteellisiksi termeiksikö niitä nyt sanotaan. Kiitos siitä!
      Mitään en mielestäni ole toisin väittänyt itsekään, mitä ko. jutussa oli kirjoitettu.
      Siellä oli kohta:
      muutoksia.
      ”Alkaalisesta ruokavaliosta voi olla hyötyäkin. Useat näistä ruokavalioista painottavat kasvisten ja hedelmien runsasta nauttimista riittävän nesteen ja liikunnan kanssa. Toisaalta samaa suosittelee valtion ravitsemusneuvottelukuntakin, tosin ilman kallista humpuukia ja pseudotiedettä.”
      Mistään humpuukista tai huijaustuotteista en ole puhunut itsekään, vaan täysin vain ravinnon kautta.
      Ja jos olet sattunut koskaan maistamaan kovaa treenaavan, paljon proteiineja syövän (verrattain muuhun) miehen siemennestettä ja verrannut sitä esim paljon hedelmiä nauttivan miehen siemennesteeseen, niin siinä on ehkä mielestäni SUURIN konkreettinen ja selkeä ero happamamman ja emäksisemmän kehon välillä.
      Täysin asiallinen teksti tuo jakamasi.
      PS. Aikataulut kusi, en päässyt kokemaan energiahoitoa 🙁 Eli siitä ei minulla edelleenkään minkäänlaista mielipidettä. Ehkä joskus!
      Sinuna en kuitenkaan olisi niin tuomitseva. Tämä maailma on niin ihmeellinen paikka, että mikä tahansa on mahdollista 🙂

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *