Voiko loma lisätä stressiä?

Loma.

 

Ollessani yrittäjänä, en ole vielä kertaakaan pitänyt lomaa. Keväällä tulleen neste rally-bookkauksen peruunnuttua, vetäisin kalenteriin viivan, enkä ottanut myöskään uusia keikkatarjouksia vastaan sille viikolle!

 

Kalenterin tyhjä viikko sai heti suunnitelmia, sillä olin miettinyt pitkään, milloin ehtisin pyörähtää Savossa. Viime kerrasta on vierähtänyt jo muutama kk, joten kaikki paikat oli tietenkin taas käytävä läpi samalla kertaa!

 

 

 

 

Aloitimme viikon Kuopiosta, Robertin sukulaisilta mökkeilyn parissa. Ensin kävimme tietenkin treenaamassa, ennenkuin vetäydyimme saareen, mökin rauhaan. Vuorossa oli Kuopion GYM99, josta treenivideo tulossa katsottavaksi myöhemmin! Sali todettiin niin hyväksi, että kävimme samassa paikkaa myös seuraavana päivänä! 🙂 Kuopiossa pyörähdin myös moikkaamassa kummityttöä ja viemässä hänelle 2-vuotis-synttärilahjan (viikon myöhässä).

 

Olin odottanut lomaviikkoa paljon. Odotin sitä, että saan viimein vain olla ja rentoutua, unohtaa stressin ja antaa kehon levätä. Nopeasti sain kuitenkin huomata, etten osannutkaan rentoutua.

 

Mielessäni pyöri lakkaamatta asiat, jotka olin ajatellut saavani hoidettua lomaviikolla, kun on aikaa. Lisäksi dieetti iski pahimman kerran keskiviikkona, kun sänkyyn aamupalan jälkeen palattuani, en meinannutkaan enää päästä sieltä ylös. Olo oli niin vetämätön, että jopa puhuminen tuntui tuskaiselta! Olin kuin mikäkin äkäpussi, joka vaan mumisi sängynpohjalla, naama tyynyssä.

 

Myöhemmin iltapäivällä revin itseni ylös ja lähdettiin kaupunkiin. Laahustin kauppaan, jossa silmääni pisti marjapojan roskis, pullollaan (mun mielestä ihan hyviä) mansikoita. Hetken hämmästeltäisiin kysyin, saanko syödä niitä, johon poika vain naurahti myöntävästi. Kyllä, luit oikein. Söin mansikoita roskiksesta! Lipsahdus mansikoiden kanssa sattui sentään sopivaan saumaan, jos jotain positiivista siitä voi etsiä. En todellakaan tiedä, miten olisin saanut siinä olotilassa minkäänlaista treeniä tehdyksi! Jo edellisenä päivänä meinasin nukahtaa väkisin kesken treenin, kun rintalaitteeseen piti rueta selälleen. Lamppu oli sammua välittömästi, kun asettui vaakatasoon.

 

 

Kyllä, luit oikein. Söin mansikoita roskiksesta!

 

 

Kuopion jälkeen kykenin edes vähän rentoutumaan, kun ympäristö oli tuttu ja kotoisa. Vietimme pari yötä äitini luona, Leppävirralla. Ensimmäinen päivä hengailtiin meidän mökillä, äidin ollessa töissä. Mökkimme tontti on täynnä mustikoita ja löytyipä mökkitien varrelta muutamia metsämansikoitakin! Kerättiin niitä mukaan, ja käytin niitä Robertin aamupuurossa (munapuuro: kaurapuuron sekaan muutama kananmuna) seuraavana aamuna.

 

Keli helli ja houkutteli pulahtamaan järveen  kesken mustikoiden syönnin. Biksut jäi äidin luo, mutta sehän ei menoa haitannut! Vesi oli lämmintä ja siinä oli miellyttävää heittää pari pientä, nopeaa, sykettä nostavaa lenkkiä 🙂

 

 

 

 

Perjantaina käytiin porukalla veneilemässä, ja viimeisen yön vietimme iskällä Varkaudessa. Iskän eväillä, kyllä kelpasi!

 

Lomaviikko oli siis suhteellisen hektinen, ja rentoutumismoodiin pääsyä esti vahvasti myös velvollisuus treeneistä ja pelko dieetin sudenkuopista. Dieetin aiheuttamien haasteiden lisäksi asetin itselleni vielä lisästressiä must do-listallani. Tämä loma ei siis ollut ihan sitä, mitä siltä odotin, mutta onneksi sain loppuviikosta huomata stressanneeni turhan paljon, ja onnistuin rentoutumaan vähäsen. Väliin jäi ainoastaan yksi salitreeni (emme varautuneet varkauden  lauantaiaukioloaikoihin), mutta aerobisia tein vielä vähän määrättyä enemmän.

 

Savulohen ja mölkkypelin jälkeen sain viimein myös ensimmäisen vlogivideoni pakettiin! Materiaalit on parin viikon takaa, mutta nyt kun vauhtiin pääsin, lupaan purkittaa myös edellisviikon-, sekä lomaviikon materiaalit tämän viikon kuluessa 🙂

 

Video on latausta vaille valmis, joten pääset katsomaan sen viimeistään huomenna YouTube-kanavaltani !

 

 

 

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

2 kommenttia “Voiko loma lisätä stressiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *