TURKISSA TAPAHTUU!!

Turkissa on kamalan vaarallista. On vallankaappausyrityksiä, rauhatonta menoa sekä noudatettava erityistä varovaisuutta oman turvallisuuden vuoksi!

Tälläisen kuvan media antaa kansalle sekä ulkoasianministeriö, joka määräsi heinäkuussa kolmen kuukauden poikkeustilan maahan.

Täällä minä kuitenkin nyt olen, Turkin Alanyassa. Tulin tänne My Wellness Travelsin kuvausmatkalle viikon ajaksi. Joel on tietenkin myös mukana, sekä muutama muu äijä. (Mä olen kyl kuulemma myös yks äijistä :D)

Matka lähti hyvin liikkeelle: Lentokentällä Suomen päässä oli hirveää säätöä matkalaukkuni kanssa. Oli lähellä, ettei laukkuani oltaisi lähetetty vain Istanbuliin, missä teimme välilaskun. Onneksi viime hetkellä huomasimme sen, ja henkilökunta muutti laukkuni määränpääksi Alanyan.

Sitten turvatarkastukseen matkalla huomasin, ettei läppärini ollutkaan mukana, vaikka EHDOTTOMASTI olisi pitänyt olla. Joel oli kotona sanonut, että hän kantaa kädessä läppärini, mutta unohtikin ottaa sen mukaan. Pienen romahduksen ja itkujen jälkeen sain koottua itseni, kun pari matkaseurueestamme lupasi lainata jossain välissä omia läppäreitään minulle töitä varten.

Lensimme Turkish Airlinesilla, joka on uusi suosikkini lentoyhtiöistä. Heidän lennoilla kaikki ruoka ja juoma on ilmaista, sekä netti toimii yläilmoissa, aika jees. Jos vertaa vaikka Finnairiin, niin siellä ruoka maksaa melkein 30€, ilmaista on ainoastaan vesi, kahvi ja mustikkamehu. Aikamoista.

Alanyan kentälle meitä tuli vastaan aivan ihastuttava pariskunta, joka omistaa Alanyan Sunprime C-Lounge -hotellin, jossa siis olemme majoittuneet täällä. Vaimo on suomalainen ja hänen miehensä turkkilainen. He pyörittävät yhdessä hotellia, ja täällä hommat todellakin toimivat! Suomalaisilla on mahdollista saada palvelua suomeksi, sillä täällä on myös ainakin yksi suomalainen respatyttö töissä. Hän on kertonut meille kaikki parhaat vinkit herkkukaupoista hurjimpiin aktiviteetteihin. Toki myös muu henkilökunta auttaa parhaansa mukaan ja kaikki täällä ovat kovin ystävällisiä.

 

Sunprime C-Lounge Alanya Turkki laituri meri ranta

Sunprime Alanya C-Lounge Laituri beach ranta

Bikinit: täältä  //  Hame: täältä

Her Secret hame rantahame mekko

 

Hotellin omalle rannalle on rakennettu meren päälle iso laituri, jossa on noin parikymmentä aurinkotuolia ja kahdet portaat, joista pääsee kätevästi vilvottelemaan mereen. Olemme myös pitäneet jumppatunteja laiturilla, joka on ollut todella ihanaa! Juuri ennen auringonlaskua on lämmin, muttei liian kuuma. On merituulta ja raikasta ilmaa. Todella kauniit maisemat.

Tämä on All inclusive -hotelli, eli pienestä lisämaksusta on mahdollista saada ranneke, jolla kaikki ruoat ja juomat ovat ILMAISIA koko majoituksen ajan. Aamiainen, lounas ja erittäin herkullinen päivällinen on ravintolassa. Siellä on aina runsas valikoima ja myös tälläiselle nirsolle, joka ei syö sitä ja tätä, niin löytyy helposti myös useampi vaihtoehto! Välipaloja saa myös päivän mittaan muutamasta eri paikasta hotellista. Eli ruokaa ja juomaa on aina tarjolla, helppoa!

Hotellista löytyy myös upea Spa-osasto, joka on oikeasti todella hieno ja iso. Koko hotelli on rakennettu vasta 1,5 vuotta sitten, joten kaikki täällä on aivan uutta ja freshiä.

 

Hang out training personal trainer pt exercise leopard biancaneve

 

Tämä oli minun ensimmäinen kerta Turkissa. Ja mielikuvani on todellakin muuttunut tässä lähes viikon aikana. Tai oikeastaan muuttui jo ihan parissa päivässä. Rehellisesti sanottuna, ennen tänne tuloa olin todella ennakkoluuloinen. Mietin pitkään, ennen kuin edes lähdin tänne mukaan, koska kyseessä oli kuitenkin TURKKI.

USKALTAAKO SINNE LÄHTEÄ? MITÄ JOS JOTAIN SATTUU? TURKKILAISET AHDISTELEVAT!

Näitä asioita mm. mietin ennen tänne tuloa. Nyt kuitenkin voin kumota kaikki nuo ajatukset. Täällä on rauhallista, kaunista ja nykyaikaista. Ihmiset ovat ystävällisiä, eivätkä ahdistele. Jokainen kauppias kättelee ja osaa suomeksi tervehtiä. En ole kertaakaan joutunut pelkäämään tai miettimään, että jotain pahaa tapahtuisi.

 

TÄÄLLÄ ON KAIKKI HYVIN!

 

*sisältää mainoslinkin 

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “TURKISSA TAPAHTUU!!

  • Avatar
    1.10.2016 klo 14:34
    Kestolinkki

    Kansainväliset varoitukset kertovat yhtäläisesti, että Turkki on luokiteltu kaikkein vaarallisimpiin maihin terrori-iskujen vuoksi. Kolme tsemurhapommittajaa räjäytti itsensä lentoasemalla tänä kesänä. Lisäksi varoitetaan liikkumasta suurten kaupunkien yleisillä paikoilla. Tuskin ahdistelu on mikään ongelma, vaan ISIS:in terroristi-iskut. Nimenomaan länsimaisten turistien suosimat keskukset ovat vaarallisia. Voisi olettaa, että syrjässä olevat paikat olisivat melko turvallisia ja uhka koskee paikkoja, joissa on paljon ihmisiä. Etenkin lentokenttiä.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *