Terveyttä metsästämässä

Olen tässä viimeisten päivien aikana pohtinut mistä kaikesta voi aiheutua vatsakipuja ja aineenvaihdunnallisia ongelmia. Olen lukenut kirjallisuutta erilaisista suolistosairauksista. Syynä tähän on se, että kärsin itse erilaisista vatsavaivoista aika-ajoin ja haluan selvittää, mikä niihin johtaa. Päätin testata millainen vaikutus sillä on, että jätän maitotuotteet melkein kokonaisuudessaan pois ruokavaliostani ja korvaan ne soijapohjaisilla tuotteilla. Mitään ehdotonta sääntöä en tästä itselleni ole tehnyt, sillä varsinaista maitoallergiaa tai laktoosi-intoleranssia mulla ei testien mukaan ole. Haluan kuitenkin nähdä miten maitopohjaisten tuotteiden käytön vähentäminen vaikuttaa vatsan hyvinvointiin.

Maidon ja rahkan sijaan käytän mm. soijapohjaisia tuotteita. Nykyään valikoimaa on todella paljon ja mulla menikin alkuun sormi suuhun noiden tuotteiden kanssa, mutta muutaman googlauksen jälkeen olin taas hyvin kartalla. Tein myös sopimuksen, että kaikki kevytlimut ja -mehut jää nyt pois, purkan ja pastillien käytön minimoin ja pyrin mahdollisimman paljon valmistamaan ruokaa itse alusta loppuun, jotta myös lisäaineet saadaan karsittua. Suosin gluteiinittomia tuotteita viljojen osalta. Katsotaan siis miten mimmin käy ja mitä vatsa tykkään. Mä ainakin tykkään kun saan kokeilla kaikkia mahtavia reseptejä, joita oon instassa kuolannut.

Tässäpä teille yksi ihan mainio ja terveellinen mysliohje:

  • 5 dl Provena Jumbo Oats
  • 1 dl Cashew pähkinöitä
  • 1 dl Siemensekoitusta
  • 0,3 dl Öljyä
  • 2 rkl Kookoshiutaleita
  • Mausteita oman maun mukaan, esim. steviaa, suolaa, kardemummaa, kanelia yms.

 

14302546_10206809743833153_88267035_n (1)

 

Ainekset kulhossa sekaisin ja uuniin 15 minuutiksi (riippuen siitä, kuinka tumman paahtoasteen haluaa) 175 asteeseen. Mysliä on välillä hyvä sekoitella, niin se paahtuu tasaisesti.

 

14302442_10206809744153161_1031430043_n
Gluteiiniton herkkumysli

 

Nauti esimerkiksi tuoreiden hedelmien ja jogurtin kera, nam ! 🙂

 

Ihanaa viikonloppua!

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *