Match made in heaven!

Mitkä on hyvän valmentajan kriteerit? Mitä kannattaa ottaa huomioon valmentajan valinnassa?

 

Me ollaan kaikki yksilöitä ja niin on myös personal trainerit/valmentajat, joten tärkein kriteeri on se, että ajatusmaailmat ja persoonallisuudet kohtaavat. Valmentajan kanssa pitää pystyä keskustelemaan ja olemaan luontevasti. Minkään asian suhteen ei saisi joutua miettimään, että voinko kertoa tästä valmentajalleni ja mitä hän siitä ajattelee. Tällaisen luottamussuhteen muodostumisen on todella tärkeää haluttujen tulosten saavuttamisen kannalta.

 

Omat tavoitteet on myös tärkeä valintaa ohjaava kriteeri. Meistä kaikki ei tavoittele samoja asioita, joten siksi myös valmentajia ja paketteja on olemassa erilaisia. Tee ensin tavoitteet selväksi itsellesi ja anna niiden ohjata päätöstä valmentajan valinnassa.

Fitness

Hyvä valmentaja kuuntelee valmennettavaansa, eikä vain iske ohjeita käteen ja sano, että tee näin. Tekemisestä tulee sata kertaa mielekkäämpää, kun voi myös itse vaikuttaa suunnitelmaan ja uskon, että tällä on myös tekemistä sen oman päättäväisyyden ja omistautumisen kanssa. Ei tarvitse kapinoida vastaan, kun molempien toiveita kuunnellaan.

 

Kontrastina valmentajan täytyy kuitenkin myös olla vaativa ja pistää valmennettavansa koville. Näin syntyy tuloksia !

 

Mulle itselle on ensiarvoisen tärkeää se, että valmentaja kunnioittaa valmennettavan terveyttä. Se, ettei mitään tehdä terveyden uhalla tai siitä piittaamatta. Olen itse ajautunut aiemmissa valmennuksissani todella vaikeisiin aineenvaihduntaongelmiin, koska silloin terveys oli toissijainen asia ja ulkomuoto ehdoton ykkönen. Kerron teille tästä myöhemmin lisää. Suosittelen kuitenkin, ettei mitään liikuntaa harrasteta pelkästään ulkomuodon takia.

Nike

Plussaa on, että valmentajan tapaa tarpeeksi usein, jotta pysyy realiteetit yllä ja järki tekemisessä. On tärkeää saada rakentavaa palautetta ja tukea tarpeeksi usein. Hyvä valmentaja on myös tavoitettavissa silloin, kun avun tarve tulee. En tarkoita, että 24/7 täytyy päivystää puhelimen ääressä, muttei valmentajan kiinni saaminen saisi viedä useita viikkoja ja vaatia monien tuntien työtä. Silloin on menty pieleen ja pahasti…

 

Jokaiselle löytyy varmasti se match made in heaven! 🙂

 

<3:PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *