Arkiaamupalahaaste 5/5: Mansikkamunakas (gluteeniton/ maidoton)

DSC_0080 (6)
Mansikkamunakas, mikä herkullinen ja hauska yhdistelmä virkeään aamuun.
DSC_0063 (2)
Lempeästi haudutettu vihreä tee tuo aamiaiseen antioksidantteja luonnollisella tavalla.

 

Tässä arkiaamiaishaasteessa halusin koota sinulle erilaisia gluteenittomia ja maidottomia aamiaisvinkkejä. Koska ajatus on nimenomaan antaa sinulle mahdollisesti uusia vinkkejä, jätin kaikki niin sanotut perinteiset aamupalat kuten kaurapuuron, ruisleivät, jogurtit ja rahkat taka-alalle.

Viiden erilaisen aamiaisen muodossa olemmekin tutustuneet jo näihin seuraaviin helppoihin resepteihin: pannulla valmistuvaan herkulliseen mustikkapiirakkaan, rapeaan kaurarieskaan, suolaiseen uunimunakkaaseen ja lempeään, vatsaa hellivään tattaripuuroon. Näitä osaat ihan varmasti valmistaa vaikka et kokisikaan olevasi keittiön kunkku.

Tiedän. Arkiaamiaishaasteessa olemme nauttineet jo munakasta mutta halusin tuoda siihen myös makean näkökulman. Mutta voiko munakas olla makeaa? Miksipä ei. Saanko esitellä helpon ja herkullisen mansikkamunakkaan. Tässä aamiaisessa maistuvat kardemumma, tuoreet mansikat ja sitruunamelissa.

 

Toivottavasti sait näistä vinkeistä uusia ideoita värittämään arkiaamujasi. Herkullisia aamuhetkiä.

MANSIKKAMUNAKAS OHJE:

4 luomu kananmunaa
1 tl psylliumkuitua
ripaus suolaa ja kardemummaa
pieni loraus hunajaa
pieni loraus vettä
noin 100 g tuoreita mansikoita
tuoretta sitruunamelissaa

Riko kananmunat kulhoon sekoita niiden rakenne kevyesti hajalle. Lisää sekaan psylliumkuitu, suola, kardemumma, hunaja sekä loraus vettä. Paista munakastaikinaa kuumalla pannulla ja anna sen hyytyä pyöreäksi, ohueksi lätyksi. Valuta valmis munakas lautaselle, viipaloi sen päälle tuoreet mansikat ja sitruunamelissa ja käännä kauniisti rullalle.

RAVINTOARVOT:

Aamiainen sisältää keskimäärin noin
361 kcal
28 g proteiinia
9 g hiilihydraatteja
23 g rasvaa
6 g kuituja

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Arkiaamupalahaaste 5/5: Mansikkamunakas (gluteeniton/ maidoton)

  • Avatar
    21.12.2015 klo 06:55
    Kestolinkki

    I haven’t tried this recipe yet but I’m about to atpmtet it. I did however want to suggest some grated lemon rind which I add to my present recipe. Trust me folks the lemon rind adds such a wonderful flavor you won’t regret it

  • Hanna-Leena Turpeinen
    28.12.2015 klo 19:19
    Kestolinkki

    Oooh, grated lemon sounds such a delicious.
    I will defenitely try that one next time. Thanks for a good tip. ☺

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *