Kunnon ylläpitämisen tottumuksia

Tässä postauksessa kerron teille mitä mulle tarkoittaa terveellinen ja tasapainoinen elämä. Mä oon jo monta vuotta elänyt seuraavalla kaavalla ja mä koen sen itselle hyväksi. Tietysti parantamisen varaa on aina ja toisinaan hukkaan motivaation lyhyeksi ajaksi tai sairastun milloin en tietystikään pysty pitämään terveellisistä rutiineista kiinni.

Kuntosali on mulle tärkein asia kunnon ylläpitämisen kannalta. Mä oon ehottomasti aamusali-ihmisiä. Parhaat treenit tulee aina noin pari tuntia heräämisen jälkeen, jolloin oon kerenny syömään aamupalan, kävelemään lenkin koirien kanssa ja vetästä kupin vihreetä teetä. Vihreä tee on tänä vuonna tullut mulle tärkeäksi osaksi mun rutiinia, sen avulla teen entistäkin hikisemmän ja tehokkaamman treenin. Jos mä en kerkeä salille, tykkään kovasti tehdä youtube jumppia kotosalla. Salilla mä treenailen aina saliohjelmien voimalla. Jokanen treenipäivä alkaa noin 15 minuutin alkulämpällä (juoksua, pyöräilyä tai hikoilua crosstrainerilla). Yhtenä päivänä treenaan jalkoja ja käsiä, toisena päivänä selkää, olkapäitä ja vatsaa ja kolmantena peppua ja rintaa. Mä kyllästyn tosi helposti samaan saliohjelmaan, joten säännöllisin väliajoin vaihtelen ohjelmaa motivaation ylläpitämiseksi. Eniten tykkään treenata vatsaa. Kun mä pääsen kotiin salilta, vedän joka kerta desin whey 80:stä ja syön esim. keitetyn kananmunan, raejuustoa tai jonkin hedelmän.

 

14225614_1235443766496773_7715481767504383831_n
Kuva: Nico Engström, treenivaatteet: Dansös Dancewear

Kuntosalin lisäksi koirien kanssa tulee pakostakin käveltyä vähintään 2 kilometriä päivässä. Kelistä ja muista kiireistä riippuen toisinaan tulee lenkkeiltyä 5 kilometriäkin. Lenkit meillä kestää aina superkauan, koska toinen koira vetää täysillä eteenpäin ja samaan aikaan toinen matelee hihnan toisessa päässä ja haluaa haistella ainakin joka toisen metrin. Yleensä myös vähintään kerran viikossa käydään juoksulenkillä koirien kanssa. Marraskuussa mun ja pennun olisi tarkotus kanssa alottaa rally-toko.

Mun jokainen päivä alkaa aamupalalla, mikä koostuu alkupuurosta jäisillä marjoilla ja kupilla kahvia, minkä yhteydessä otan aina monivitamiinitabletin. Pyrin syömään 2-3 tunnin välein. Päivän aterioihin tulisi mahduttua ainakin kaksi lämmintä ateriaa, mitkä koostuu lihasta, kasviksista ja perunasta/riisistä. Pastaa syön harvoin. Välipalaksi tykkään syödä smoothieta, proteiinirahkaa ja hedelmiä. Vettä mä pyrin juomaan 2 litraa päivässä. Mulle makeiset on kun huumetta! Oon ollut tosi pahasti koukussa sokeriin jo pienestä pitäen. Mun jokaviikkonen suunnitelma olis, että yksi karkkipäivä per viikko. Tää on ainainen ongelma, koska jokaikinen ilta mun sokerihammasta alkaa kolottaa. Onneksi mun poikaystävä osaa pitää mut aika hyvin kurissa! 😀 Tietystikään mun terveellinen lautasmalli ei päde aina, vaan silloin tällöin tilaan pitsaa, käyn ystävien tai poikaystävän kanssa syömässä jotain ei niin terveellistä tai kiirepäivinä kurvaan Mäkin drive-iniin. Täydellisestä ruokailusta ei pidä ottaa stressiä, tasapainoinen elämä koostuu välillä herkuttelusta.

Siinä mun tasapainoinen elämä pienen romaanin muodossa. Se ei ole täydellinen eikä huonokaan, vaan just sellainen mikä sopii mulle. Nyt talvea kohden ja tulevia kisoja ajatellen oon kaavaillut pieniä muutoksia niin, että kiinteytyisin kunnolla ensi vuoteen mennessä. Muun muassa enemmän urheilua ja vähemmän lipsumista karkkipäivän suhteen!

20160916_1840122

-Sanni 🙂

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *