Selviytymisopas kiireen keskelle

Moikka!

Niin kuin oon kertonut, mulla on kulunut syksy ja erityisesti viime kuukausi ollut todella kiireistä aikaa. Jokaisella on varmasti aina välillä ajanjaksoja, jolloin on ihan loputon kiire. Hirveästi asioita tehtävänä ja kaikki täytyy aikatauluttaa järkevästi. Alle listasin muutaman vinkin, minkä itse olen huomannut auttavan kiireen keskellä ja miten itse olen syksystä selvinnyt.

Ylös kirjoittaminen. Kannattaa kirjoittaa menoja ja asioita ylös. Mulla ainakin on niin huono muisti välillä, että on helpompaa kirjoittaa kaikki kalenteriin ylös kuin yrittää itse muistaa. Mä jopa hommasin syksylle ihan perinteisen kalenterin, mun mielestä siihen on helpompaa laittaa kaikki ylös kuin puhelimen kalenteriin.

Aikatauluttaminen. On tärkeää yrittää aikatauluttaa asiat jo valmiiksi vaikka päivää tai viikkoa ennemmin, jotta ei samana päivänä tarvitse miettiä mitä milloinkin tekisi. Mulla kyllä ei monesti ennalta suunniteltu aikataulutus mene kuin pitäisi, mutta helpottaa kuitenkin oloa, kun on edes suunnitellut etukäteen. 😀

Itsestään huolehtiminen. Kiireen keskellä monesti unohtaa itsensä, ruokailuja jää välistä tai nukkumaan mennään myöhemmin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikkein tärkeintä on sä itse. Asiat sujuu paljon paremmin, kun itsestään muistaa myös pitää huolta samalla. Energiaa on enemmän ja olo on parempi. Ikinä ei saa olla niin kiire, että oma hyvinvointi menee toiselle sijalle.

4215e0232c07b993cad01fef3bcb72a8

Positiivisesti ajatteleminen. Tällä pääsee jo pitkälle. Mä varsinkin stressaan helposti ja mietin asioita ihan liikaa. Kun yrittää olla stressaamatta ja muuttaa hieman ajattelutapaa, ei mikään tunnu enää niin stressaavalta ja ahdistavalta. Lisäksi mä aina ajattelen, että kaikella on tapana järjestyä, joten en jaksa murehtia turhaan.

Rentoutuminen ja itsensä hemmottelu. Tämä kuuluu osittain itsestään huolehtimiseen, mutta tämänkään tärkeyttä ei saa unohtaa. Kiireen keskelle on hyvä jättää myös aikaa itselleen. Rentoutuminen ei aina tarkoita kylpyläviikonloppua tai lomamatkaa. Mä rentoudun parhaiten silloin, kun pääsen hetkeksi irti kaikista arjen asioista. Ei tarvitse murehtia mitään tai miettiä ylimääräisiä. Lenkki on hyvä tapa saada ajatukset ihan muualle, lisäksi mä rentoudun niinä hetkinä, kun saan nukkua pitkään ilman herätystä tai istua sohvalla ja katsoa Netflixistä sarjoja. Parasta. Lisäksi huonoina päivinä ja hetkinä suklaa tai muiden herkkujen syöminen on keino saada hieman lisää potkua itseensä.

snapchat-1768610589

Irtiotto. Anna hetkeksi kiireiden olla, pidä välipäivä kaikesta. Näe ystäviä, lähde viettämään iltaa tai shoppailemaan. Hae lisää energiaa tekemällä jotain ihan muuta kuin pitäisi, seuraavana päivänä jaksaa taas paljon paremmin keskittyä.

Pyydä apua. Ei kaikkea tarvitse, eikä pidäkään tehdä yksin ja pienikin apu voi auttaa jo paljon.

Anna itselle armoa. Ei maailma siihen kaadu, vaikka juuri sinä päivänä et jotain asiaa tehnytkään, mitä olisi pitänyt. Ei kannata käyttää aikaa itsensä syyttämiseen.

Hoida yksi asia kerrallaan. Mulla monesti käy niin, että asiat jää helposti puolitiehen. Tämän seurauksena monta asiaa kerääntyy mitä pitäisi tehdä ja lopuksi tekemistä onkin liikaa. Olisi siis tärkeää hoitaa yksi asia kerrallaan ja loppuun asti, ennen kuin siirtyisi tekemään seuraavaa asiaa.

Siinä muutamia vinkkejä kiireen keskelle. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille <3

– R

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Selviytymisopas kiireen keskelle

  • Avatar
    9.11.2016 klo 15:40
    Kestolinkki

    Samaistun tuohon asioiden puolitiehen jättämiseen varsinkin jos on pitkä lista asioita hoidettavana. Tuntuu ettei oikeastaan saakaan aikaiseksi mitään kun tekee vähän sieltä täältä.. Ikuisuusongelma 😀

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *