Ootko sä nielassut ilmapallon? (Osa 1/2.)

Hei kaikille !

Arki on startannut reissun jälkeen ja vihdoin kauan odotettu kisadieettikin on päässyt alkamaan. On mahtavaa päästä näkemään, mitä kropalle reilun kolmen kuukauden aikana tapahtuu ja millainen kisakunto kuoriutuu. Odotan todella innolla! Pitkästä aikaa tuntuu, että aineenvaihdunta toimii loistavasti ja kroppa käyttäytyy juuri niinkuin sen pitäisikin, kun erilaisia ravintoaineita laittaa suustansa alas.

 

13435656_10206213717052856_1454982542_n
Edes tomaattikeiton syöminen ei ollut itsestäänselvää aineenvaihdunnan reistaillessa.

 

Aina näin ei kuitenkaan ole ollut. Mun aineenvaihdunnassa oli pari vuotta sitten hurjia ongelmia. Ensimmäisen kisadieettini alku vuonna 2014 sujui melko mukavasti. Dieetin edetessä pidemmälle aineenvaihduntani alkoi kuitenkin tökkiä. Tuntui, että kaikki mitä laitan suustani alas sattuu vatsaan ja aiheuttaa todella tukalan olon. Vatsani turposi muodottomaksi, aivan kuin olisin ollut raskaana. Joinain aamuina pelkkä vesilasin juominen aiheutti vatsan turpoamisen ja kivun. Olotila paheni aina iltaa kohden ja välillä vatsaa kuoristeli niin, että liikkuminen oli hankalaa. Ei sen niin kuulunut mennä.

Viljat olivat kaikista pahimpia oireiden aiheuttajia ja hyvänä kakkosena tulivat kasvikset. Aloin syömään riisiä ja aamuisin käytin kauraa, niitä vatsa kesti jotenkin, mutta vaihtelevasti. Olin ihmeissäni, mistä oireet johtuivat. Monet sanoivat sen olleen peräisin stressistä, mutta itse en uskonut täysin siihen. Stressi saattoi vaikuttaa oireiluuni, muttei sillä voinut aivan kaikkea kuitenkaan perustella.

Ensimmäiset kisani tulivat ja alkoi kisaviikon tankkaus. Tein tankkauksen todella puhtaasti riisillä ja kauralla, mutta vatsa vain turposi turpoamistaan. Kisapäivä koitti ja turvotus jatkui, ei paras fiilis lavalle astelevalle mimmille. Olo oli melko tukala. Kisoista selvittiin, mutta en ollut tyytyväinen. Päätin, että nyt selvitän, mikä aineenvaihduntaani vaivaa. Varasin ajan lääkäriin.

Minulta testattiin laktoosi-intoleranssi, ei mitään. Keliakia, ei mitään. Verenkuva oli normaali. Lääkärin mukaan mikään ei ollut pielessä ja ärtyneen suolen oireyhtymää se kuulema vain oli. Ajattelin mielessäni, että kaippa minä sitten vain kuvittelin kaiken. Lääkärikin totesi, että opettele elämään sen kanssa. No tein työtä käskettyä… Kaupanpäälle sain nipun reseptejä erilaisiin närästyslääkkeisiin ja vatsantoimintaa parantavin lääkkeisiin.

13401107_10206213560048931_2055149013_n

 

Tammikuussa 2015 aloitin uuden kisadieetin ja tarkoitus oli kisata kesäkuussa. Toivoin, että tällä kertaa olisi parempi tuuri. Ruokavalioni koostui kanasta ja riisistä, mitään maitotuotteita ei ollut käytössä ja myös pitkälti kaikki hedelmät olivat poissuljettuja. Homma toimi taas alkuun ihan mukavasti, kunnes ongelmat alkoivat.

Menin uudestaan lääkäriin ja pyysin kilpirauhaskokeita. No lääkäri tulkitsi tuloksia ja kertoi, että kilpirauhanen toimii vajaavaisesti. Ajattelin, että mahtavaa syy löytyi! Lääkäri halusi kuitenkin ottaa uudet kokeet. No nämä uudet tulokset olivatkin sitten jotain aivan muuta, nimittäin liikatoimintaa. Anteeksi kuinka? Nyt lääkäri päätti kirjoittaa lähetteen sisätautien erikoislääkärille ja uusiin verikokeisiin ja samalla hän halusi testauttaa kortisolitasoni. No kappas vain, kortisolitasoni olivat täysin normaalit, mutta villeintä oli se, että nyt kilpirauhanen toimikin verikokeiden mukaan taas vajavaisesti. No tästä voi jo maalaisjärjellä päätellä, että aineenvaihduntani oli aivan sekaisin.

 

Mitäs sitten? Jatkan tästä lisää seuraavassa postauksessani ja saatte kuulla, mikä minua lopulta vaivasi.

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Ootko sä nielassut ilmapallon? (Osa 1/2.)

  • Avatar
    14.6.2016 klo 11:27
    Kestolinkki

    Odotan innolla jatko-osaa…:) KL

    Reply
    • Peppi Pietikäinen
      19.6.2016 klo 10:42
      Kestolinkki

      Mahtavaa kuulla Karin! 🙂 Nyt se on julkaistu, joten eikun lukemaan.

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *