Super terveellinen Chia-mustikkapuuro

Mä en oo ennen ollut mikään aamupalaihminen ja edelleen skippaan sen tyystin viikonloppuisin. Totuttelemista on kuitenkin helpottanut se, että olen täysin hurahtanut mun aamupuuroihin. Ennen tuli vedettyä aamusta toiseen puuroa raejuustolla ja jotain täytyi keksiä, jotta homma pysyy mielenkiintoisena. Chiapuuroon mulla syntyi uusi rakkaus lihattoman lokakuun aikana.

Chia-siemenhän on oikee superruoka, joka sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita kuten omega3 rasvahappoja ja kalsiumia. Mutta tiesitkö, että annoksesta näitä pikkiriikkisiä siemeniä, saat myös kymmenesosan päivän proteiinitarpeesta? (*)

 

Noniin puurofriikki! Tämä helppo resepti saa aamusi maistumaan mustikkapiirakalle.

Super terveellinen Chia-mustikkapuuro

  • n 3rkl Chia-siemeniä
  • 100g pakastemustikoita
  • 1dl vettä tai maitoa
  • 1dl kaurahiutaleita

Valmistaminen on simppeliä, mutta siementen turpoaminen vaatii aikaa. Kätevintä on laittaa chia-siemenet likoamaan nesteen ja jäisten mustikoiden kanssa yön yli. Kun siemenet ovat valmiit ja mustikat sulaneet, lisätään vain joukkoon kaurahiutaleet. Voit antaa kaurahiutaleiden vielä seistä hetken, jotta ne imevät nestettä ja pehmenevät. Valmiin puuron päälle sopii mainiosti banaaniviipaleet ja hunaja!

 

Kokeile myös näitä: supermimmin aamupuuro ja omenainen supermimmin aamupuuro -syys edition. Näissä puuroissa on muuten munaa!

(*) lähde: http://www.mtv.fi/teemasivut/parempiruoka/ajankohtaista/artikkeli/10-syyta-syoda-chia-siemenia-uskomattomat-terveysvaikutukset/4349972

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *