Kaikella kunnioituksella, Minä

Mitä on itsekunnioitus ja miksi se on tärkeää? Ihminen, joka kunnioittaa itseään näkee oman arvonsa ja tunnistaa omat rajansa. Rajat määrittää, millaista kohtelua toisilta sietää, sekä mitä suostuu tekemään toisten pyynnöstä tai toisten vaikutuksesta. Tyyppi joka ei ole uskollinen omille rajoilleen on helposti muiden vietävissä ja joutuu toistuvasti toimimaan vastoin omaa arvomaailmaansa. Jatkuva omaa arvomaailmaa vastaan toimimen pistää pidemmän päälle ketuttamaan.

 

neitikunnioitus
Sun rajat, pidä ne!

Kunnioitusta itseään kohtaan ei voi lukea esimerkiksi mimmin vaatetuksesta. Tosiasiassa homma on syvemmällä, ihmisen motiiveissa toimia. Itsekunnioitus ei ole diivamaista vaan hiton tärkeätä oman hyvinvoinnin kannalta. Terveen kunnioituksen omaava tsirbula tuntee itsensä, seisoo sanojensa takana ja on myös valmis kunnioittamaan muita. –Kohtele itseäsi niinkuin haluaisit muita kohdeltavan! Onko itsekunnioitus sitten itsekästä? -NOUP Tällainen harhaluulo saa kiltin tytön vastaamaan useammin -kyllä, kuin pitäisi. Voit varmasti arvata, mitä tästä seuraa…Oltaisko ensisijaisesti kilttejä tyttöjä, itsellemme, jookos?

 

kunnioitus
Kunnioita sun tärkeintä ihmistä, sua..

Miksi itsekunnioitus on tärkeäää? Jos et arvosta itseäsi, ei kukaan muukaan tee niin. Kunnioittamalla sun tärkeintä ihmistä, sua vältyt tulemasta hyväksikäytetyksi tai kaltoinkohdelluksi. Jos siis löydät itsesi usein tilanteesta, jossa sinua ei kohdella tavalla jota toivoisit, pysähdy, katso itseesi ja mieti, miksi hyväksyt kyseisen kohtelun? Et voi vaikuttaa siihen miten toiset sua kohtelee, mutta sä päätät milloin on aika nostaa kytkintä. Kuuntelemalla itseäsi opit tunnistamaan, milloin tuntuu pahalle ja mikä on ok. Paha olo on merkki siitä, että olet toiminut vastoin rajojasi ja siinä on korjauksen paikka. Ensi kerralla samassa tilanteessa puolusta rajojasi nainen! Jokaisen puolustutstaistelun kohdalla homma helpottuu, mä lupaan.

Lue artikkeli esimerkistä, mitä itsekunnioituksen puutoksesta voi seurata täältä.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *