Liikuntapäivä

Olimme duuniporukalla Kisakalliossa Lohjalla viettämässä liikuntapäivää. Mikä mahtava tapa viettää aikaa työporukalla vähän vapaammassa ympäristössä!

apple-001

Päivän aikana halukkaat pääsivät kokeilemaan mm. frisbeegolfia, ilma-aseammuntaa, alppicurlingia sekä foam rolleria. Itse valitsin ilma-aseammunnan ja alppicurlingin, koska ne kuulostivat lajeilta, joita ei varmasti muuten tulisi vapaa-ajalla kokeiltua. Ilma-aseammunnassa pääsimme ampumaan sekä käsiaseella että haulikolla pieniin maalitauluihin. Tämä ei ollutkaan ihan helppoa…jo pelkästään haulikon kannatteleminen ja paikallaan pitäminen vaativat paitsi lihastyötä niin myös samalla tarkkaa silmää, jotta ylipäänsä voisi osua maalitauluun. Ei ensi yrittämällä minun juttuni 🙁

img_2865

Toisena lajina oli alppicurling, jota pelataan jäähallissa. Sitä voisi verrata petanqueen, jossa yritetään heittää metallikuula mahdollisimman lähelle maahan heitettyä pientä maalipalloa. Alppicurlingissa heitetään/liu´utetaan kahvallista kiekkoa lähelle jäällä olevaa jääkiekkoa, joka toimii tuossa pelissä maalipallona. Ei ihan helppo ollut tuokaan laji, mutta siinä varmasti kehittyisi nopeasti, kun vain saisi harjoitella kiekon liu´utusta.

alppicurling2

Itselleni päivän tärkein anti oli ehkä kuitenkin kuntotesti, joka toteutettiin sisäpyörällä. Sen lisäksi kävimme InBody-mittauksessa. Itselleni tuo sama testi oli tehty tasan 2 vuotta sitten, joten sen ja tämän päivän tuloksia oli kiva verrata toisiinsa. Alkuun pelkäsin, että etenkin InBody-mittauksen tulokset olisivat karmeaa katseltavaa, mutta toisin kävi.

Pyöräergometrissa jokaiseen kiinnitettiin 3 sydämen sykettä mittaavaa anturia. Sisäpyörää poljettiin 12 minuutin ajan ja mittaaja nosti koko ajan vastusta kunkin sykkeiden mukaan tasaisesti. Tulokseksi sain, että pystyn polkemaan kovemmilla vastuksilla sykkeen pysyessä kuitenkin alempana kuin aiemmin eli selkeästi työmatkapyöräilystä on ollut apua 😉 Kun 2 vuotta sitten peruskuntoni oli erittäin hyvä, niin nyt se oli erinomainen!

apple-007

Jos sitten mennään InBody-mittauksen tuloksiin, niin 2 vuotta sitten painoin 7kg vähemmän kuin nyt! Kuitenkaan BMI:ni ei ollut nyt kuin 3 pykälää korkeampi kuin viimeksi eli aikaisemmin 20 ja nyt 23. Normaalin rajoissa siis vielä 😀 Tuolloin 2 vuotta sitten olin valmistautumassa Pariisin fitness-kisoihin ja olin ollut jo kuukauden ajan dieetillä, joten siitäkin syystä painoni oli alempi kuin nyt ja etenkin rasvat olivat paljon alhaisemmalla tasolla kuin tämän päivän normaali tilanteessa. Nyt mittauksessa korostui lihasten osuus ja joka paikkaan olin saanut paitsi lisää rasvaa niin myös lihasta. Kokonaistilanteen kannalta tilanne ei siis ollutkaan niin huono, mitä olin kuvitellut. Tässä taas näki, että mittauksessa kannattaa käydä, vaikka tulos pelottaisikin, koska todellisuus voi olla aivan toinen! Ihmisellä on tapana sokaistua peilikuvaansa, joten kaikki ulkopuolinen todistusaineisto on tällöin paikallaan 🙂

mia2

Liikunnallista ja hyvinvoivaa syksyä kaikille!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *