HCR 2016

Osallistuin eilen mun seitsemänteen HCR-juoksuun eli Helsinki City Runiin. Kyseessähän on puolimaraton 21,097km. Olen juossut HCR:n joka vuosi vuodesta 2010 asti, joten siitä on tullut jo ns. perinne ja saa olla melkoisen hyvä syy, jos joudun sen tulevaisuudessa joku vuosi jättämään väliin. Myös harjoittelun ja juoksukunnon ylläpidon kannalta on erittäin hyvä pitää joku kisa kalenterissa, koska jos ei muu niin se motivoi lenkille myös silloin kun ei huvita! Itselläni onkin ollut yleensä joku puolimaraton sekä keväällä että syksyllä ja näiden lisäksi joku 10km kisa. Keväällä yleensä Naisten Kymppi ja syksyllä Mid Night Run.

Apple 018Apple 007Apple 022

Puolimaratonille ei tarvitse erityistä valmistautumista, toki kisaviikolla on hyvä antaa lepoa etenkin jaloille, joten jalkapäivät salilla jätän silloin väliin. Pientä hölkkää voi tehdä kevyesti.  Myös venyttely ja hieronta on aina hyvästä. Juomista on hyvä lisätä parina kisaa edeltävänä päivänä. Tänä vuonna oma valmistautumiseni jäi hieman puolitiehen, kun kävin fillarilla töissä, niin selkeitä lepopäiviä ei tullut. No tämä tuntuikin kropassa pienenä tahmeutena ja jäykkyytenä, mutta koska tiesin etten pysty tänä vuonna juoksemaan ennätyksiä, niin en ottanut valmistautumista turhan vakavasti.

Apple 011Apple 015

Viime vuonna HCR aikani oli 1:44:41 ja tuo on paras puolikkaan aikani ikinä! Pientä painetta oli siis lähteä tänä vuonna juoksemaan. No HCR-reitti oli tänä vuonna eri kuin aikaisempina vuosina ja sääkin melko arvaamaton, joten en ottanut turhia paineita. Oma lähtöni oli klo 15.10 ja silloin tihutti vähän, mikä oli vain hyvä, sillä sateellahan ilma on raikasta. Parempi siis tuo kuin hirmuinen helle. Juoksu kulki ihan kivasti, ehkä vähän tahmeasti, mutta pääosin olin tyytyväinen. Jännitin etukäteen, millaisia mäkiä reitillä tulee vastaan. Muutamista oli jo etukäteen varoiteltu ja säästelin tarkoituksella voimia niihin. Kun sitten kuvittelin viimeisen pahan mäen olevan ohitse, niin yritin kiristää tahtia, mutta pettymyksekseni mäkiä tulikin vielä lisää ja useita, joten kiristelyt jäivät vähäisiksi. Yritin lähinnä pitää vauhdin yllä ja päästä kunnialla maaliin. Maalissa aikani oli 1:49:26, johon en heti ollut tyytyväinen, mutta yön yli nukuttuani osasin arvostaa aikaa, jonka juoksin kuitenkin selkeästi huonommalla valmistautumisella kuin vuosi sitten.

Apple 033

Maalissa oli erittäin hyvä huolto ja tottakai mitali lämmittää aina mieltä!

Facebooktwittermail

6 kommenttia “HCR 2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *