Dubai II

Juuri eilen kaupassa tuli melkein tippa linssiin ja itkupotkuraivari. Tuli meinaan niiiin kova ikävä takaisin Dubaihin, kun pelkästään ajattelinkin niitä tuoreita hedelmiä mitä JOKA AAMU syötiin. Ihan ehdottomasti top 5 lemppari koko reissusta = ruoka. Muutenkin syön nykyään paljon juuri hedelmiä ja avocadoa ja kasviksia, että tuntui niin ihanalta löytää helposti freshiä ja puhdasta ruokaa Dubaissa!

tässä maisemaa ja aamupalapöytää, hedelmien kera tietty 😉

image

Oli myös tuoreita hedelmiä kaupat väärällään <3!

 image  image image

Koko ruokakokemus oli minulle kyllä luksusta, mutta upein kokemus oli, kun menimme Burj Khalifaan syömään. Kyseessä on siis maailman korkein rakennus (!!!) ja me oltiin siellä syömässä (!!!!!!!) ja vielä ihan taivaallista ruokaa (kirjaimellisesti taivaissa tai ainakin pilvien yläpuolella oltiin 😉).

Oltiin päätetty ja järjestetty ruokailu ja varaus jo hyvissä ajoin, niinpä oli helppo saapua paikalle. Siitä meidät johdatettiin samassa rakennuksessa sijaitsevan Armani hotellin poikki hisseille ja kohti huippua 😍

image

Pakko vielä ihan erikseen kertoa tästä hissistä (how interesting … 😂) eli se oli jännä, kun menimme hissiin, se ensiksi rakensi tietynlaisen ilmatilan hissin sisälle n. 10 sekuntia, joten siirtyminen kevyesti yli sadan kerroksen korkeuteen ei tuntunut niin paljoa korvissa yms. Erikoista olikin, että vasta noin 80. kerroksen kohdalla alkoi korvat mennä lukkoon. Ylhäällä sitä sitten näyttikin vähän erilaiselta, maisema oli breath taking!!! Tuntui, että aina saa netistä nähdä tällaisia kuvia tai maisemia ja mietinkin, että voiko mitään näin kaunista olla olemassa, se oli uskomattoman hienon näköistä. Dubai on kaunis ! 😻

image image image

Nyt palataan takaisin aiheeseen eli ruokaan 😂😂😂 Kaiken tämän maiseman lisäksi saimme siis vielä syödä siellä ja ihailla samalla maisemaa. Olin sanaton. Saimme vielä ihanasti kokilta kahteen otteeseen tervehdyksiä keittiöstä. Tässä 2 ruokalajin menu minkä söimme:

image
Kokin tervehdys, ne oli jotain pieniä juustoisia herkkuja
image
Alkupalaksi otin itse kookos-carry keisarihummeria, huh oli hyvää!
image
Daniel otti ratatoui, kesäkurpitsa, paprika, munakoiso burratan, maistoin, mutta meni kyllä ruoat tälläkertaa oikein päin, kumpikin tykkäsi omistaan enemmän kuin toisen omasta.
image
söin ihania ravun/hummerin pyrstöjä tanko parsalla ja sivuun oli vielä jonkin sortin pyree, maistui perunamuussille ja jollekin kummalliselle. Oli aivan tajuttoman hyvää 😛
image
Daniel soi pääruoaksi pihviä, oli sekin mureaa oikein suussa sulavaa.

Tässä vaiheessa olin niiiiiin täynnä (??? Jep yllätyin itsekin?), että en meinannut edes jaksaa maistaa jälkiruokia ….. onneksi dany vähän kannusti mua jaksamaan, koska…….

image
HUH, NE OLI HYVIÄ! Lopuksi kokki siis päätti lähettää vielä jälkkäriksi erilaisia herkkuja, joista paras oli alhaalla tryffeli… oli meinaan parasta mitä oon syönyt.

Ehdottomasti, jos olet menossa vierailulle Dubaihin kannattaa ottaa selvää mitä kaikkea ruokakokemuksia Dubai tarjoaa. Tämä minun ja myös poikaystäväni yksi suosikeista (ever) ja hän on kuitenkin asunut Dubaissa n. 10 vuotta.

Se mikä itsellä jäi näkemättä ajan puutteen vuoksi oli nämä souk:it… 🙁 eli tällainen yhdenlainen torikauppapaikka, jossa saa ostella mausteita ja käsintehtyjä pasmiinoita ja vaatteita/kenkiä/astioita  – you name it, sekä tietenkin maistella sitä paikallista ruokaa. Ei ehkä hopeatarjottimella tuoda siellä, mutta kulttuurien kokeminen on tärkeää ja ehdottomasti ensi kerralla aion mennä. 😇

Vielä vinkiksi, eräs paikallinen ystävä kertoi, että Burj Khalifaan mennessä, there is a trick, että saa rahan hyödynnettyä paremmin … Sillä tämä pelkkä lippu ylös huipulle (turistikohde systeemi Dubai Mall:in kautta) maksaa jo itsessää yli 50€/hlö vai oliko peräti jopa 70€/hlö€. Ja ruokailu sen sijaan oli vähän yli 100€/hlö + juomat… Eli suomeksi saimme siis sillä ruoan hinnalla lipun ylös ja todella tasokkaan ruoan. (Ei siis erikseen tarvitse maksaa ylihinnoiteltua lippua pelkästään ylös, saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla!) Tämä paikallinen ystävä oli hyvin yllättynyt, että tiedostamme tämän tempun jo etukäteen 😉 (score!) Suosittelen siis katsomaan ja varaamaan pöydän, siinä saa pari tuntia katsoa maisemia erittäin tasokkaassa ravintolassa. Worth every penny!

Yksi loman kohokohta on taas esitelty ja ehdottomasti yksi parhaista kokemuksista ikinä. Myöskään ei jäänyt epäselväksi, että pidän tuoreista hedelmistä, mutta eipä ollut veljesten tekemä spagetti-bolokaan hassumpaa. (On se mukava, kun miehet kokkaa!)

image

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, seuraavassa postauksessa (ladies, and why not gents) vähän pukeutumisesta arabikulttuurille sopivalla tavalla.

with love, princess katie 👸🏻

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *