Dieetin ehdoton herkku: Bataattiranskalaiset!!!!

Mun on pakko jakaa teidän lukijoiden kanssa mun lempi dieettiruoka: Bataattiranskalaiset. Dieetillä harvemmin tulee vaihdeltua ruoka-aineita, sillä kaavamaisuus ja samanlainen päivärytmi tuovat turvallisuuden tunnetta. Kun sain valmentajaltani käskyn vaihtaa quinoa bataattiin, olin skeptinen. Bataatista muodostui kuitenkin yksi dieettini lempiruuista, kun keksin tehdä siitä ranskalaisia! Ohje on erittäin pelkistetty dieetin takia. Normaalisti olisin varmasti käyttänyt ainakin oliiviöljyä tuomaan rapeutta ja hieman juustoraastetta pinnalle tuomaan monipuolisempaa makua. Mutta tässä siis superterveellinen bataattiranskalaisten ohje diettaajille ja niille, jotka haluavat herkutella terveellisemmin! Enjoy! 😛

Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset:

1 (n. 500g) Bataatti

1/4 tl jauhettua mustapippuria

1 tl suolaa

1tl sipulijauhetta

1/2 tl paprikamaustetta

 

 

 

  1. Laita uuni lämpiämään 225*C.
  2. Pilko bataatti reilun kokoisiksi ranskalaisiksi. Bataatti kutistuu reilusti (!) uunissa, joten leikkaa tarpeeksi isoja lohkoja. Yritä myös leikata mahdollisimman saman kokoisia paloja, jotta ranskalaiset kypsyisivät uunissa samaan aikaan.
  3. Huuhtele lohkot vielä leikkaamisen jälkeen veden alla, jotta paistotuloksesta tulee mahdollisimman rapea.
  4. Mittaa kaikki mausteet pikkupussiin. Lisää ranskalaiset ja sekoita reippaasti.
  5. Kaada pussin sisältö leivinpaperin päälle pellille. Erottele ranskalaiset mahdollisimman irtonaisiksi.
  6. Paista uunin keskitasolla 225*C noin 20 minuuttia.

 

Diettaajan bataattiranskalaiset
Diettaajan herkku: Bataattiranskalaiset.

 

jempunallekirjoitus

 

 

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Dieetin ehdoton herkku: Bataattiranskalaiset!!!!

  • Avatar
    15.4.2016 klo 13:20
    Kestolinkki

    Voitko kertoa millä perusteella bataatti on parempi diettiin kun esim. paljon kavahdettu peruna. Molemmissa lähes sama energiamäärä, ravintoarvot jne. Maku vaan muuttuu. Blogeissa paljon näkee ihmisten hehkuttavan bataattia

    Reply
    • Jemina Hietanen
      16.4.2016 klo 00:06
      Kestolinkki

      Moikka! Ja kiitos kommentista! 🙂
      Itse syön bataattia perunan sijasta lähinnä maun takia. Osa diettaajista voi suosia bataattia sen runsaan A-vitamiini pitoisuuden vuoksi. A-vitamiini edistää lihaskudosten uusiutumista ja on tärkeä vitamiini myös immuunipuolustuksen kannalta. Bataatti sisältää myös mangaania (peruna EI), joka edistää, monen diettaajan kulmakiven, aineenvaihdunnan toimintaa.

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *