Porkkanarieskat (gluteeniton/ maidoton)

Pakkaspäivä. Mikä olisikaan silloin parempi välipala kuin lämmittävän mausteinen sosekeitto. Se fiilis valtasi ajatukset kun saavuin kotiin pakkasen puremilla poskilla. Niinpä näpäytin jazzin soimaan ja annoin käsien tanssia ja mielen meditoida. Tein nopean porkkana-myskikurpitsasosekeiton, jossa maistui sopiva potku chiliä ja ihana inkiväärin raikkaus. Proteiiniksi pyöräytin mausteisia broilerilihapullia. No mutta koska porkkanaa tuli keitettyä isompi keko, halusin jammailla samalla innolla extempore porkkanarieskoja. Niistä tuli ihania.

Viikonloppu kolkuttelee ovella. Ehkä sinäkin haluat hemmotella itseäsi näillä rapeakuorisilla ja ihan hirmu helpoilla, vain muutaman raaka-aineen pikkurieskoilla. Ps. pääraaka-ainehan voi olla myös mikä tahansa juures.

DSC_0749

PORKKANARIESKAT
5 keitettyä/ soseutettua porkkanaa
1,5 dl tattarijauhoja
Suolaa maun mukaan
Loraus oliiviöljyä
Muutama ripaus luomu kanelia

DSC_0741 (2)

Lisää vettä ja suolaa kattilaan ja keitä porkkanat kattilassa hieman pehmeiksi.
Soseuta porkkanat tasaiseksi soseeksi.
Lisää loput aineet porkkasoseen sekaan ja sekoita.
Muotoile minirieskoja kämmenten välissä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa kunnes rieskat ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.

Herkkuviikonloppu terkut!

Facebooktwittermail

4 kommenttia “Porkkanarieskat (gluteeniton/ maidoton)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *