Arkiaamupalahaaste 4/5: Tattaripuuro (gluteeniton/ maidoton)

20150813_083307 (2)

20151008_081119

Yleisesti monen treenaajan ruokavalioon kuuluu olennaisena osana puuro. Ja oih, puuro on ihanaa! Sitä on mahdollista valmistaa monella eri tapaa, useista eri raaka-aineista. On kaurapuuroa, ruispuuroa, marjapuuroa, raakapuuroa, neljän viljan puuroa, riisipuuroa, ruispuuroa, mannapuuroa, chian siemen puuroa ja niin edelleen.. Tänään aamupalatestissä on hieman harvinaisempi aamuherkku: tattaripuuro.

Tattari on loistava raaka-aine sillä se on luontaisesti täysin gluteeniton ja samalla mainio proteiininlähde. Lisäksi se sisältää ihmiselle välttämätöntä lysiini aminohappoa enemmän kuin useat muut viljat.

TATTARIPUURO OHJE: (2 annosta)
5 dl mantelimaitoa
1 dl tattarisuurimoita
ripaus kanelia ja suolaa sekä loraus hunajaa

Huuhtele tattarisuurimot huolellisesti siivilässä ja lisää ne sen jälkeen liedellä jo hetken lämmenneen mantelimaidon joukkoon. Kypsennä hiljalleen hauduttaen noin 45 minuuttia (kunnes neste on haihtunut). Mausta suolalla, luomu kanelilla ja hunajalla.

RAVINTOARVOT:
Yksi aamupala sisältää yhden annoksen tattaripuuroa, puolikkaan banaanin, noin 100g marjoja, noin 6 viipaletta leikkeitä, muutaman saksanpähkinän sekä tuoreita vihanneksia. Aamiainen sisältää kokonaisuudessaan noin

439 kcal
20 proteiinia
60 hiilihydraatteja
16 rasvaa
9 kuituja

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *