Ennakkoluuloista epäkohteliaisuuksiin

 

”Sä saat varmaan paljon anteeks .. noilla”☑️

”En susta kyllä päällepäin uskois että tietämys ulottuis iltapäivälehtien ulkopuolelle”

”Oikeesti odotin ettet olis kovin älykäs, mut sä ootkin fiksumpi miltä näytät”

”Et ookkaan niin pinnallinen mitä kelasin”

Okei.. ööh, kiitos?

Miss helsinki 2017 vivianna

Ennakkoluulot ja toisten ihmisten loukkaaminen (kuten myös mielensäpahoittaminen) on somessa ajoittain pinnalla ihmisten puheenaiheena. Sana ”ennakkoluulot” tuovat useimmiten mieleen rotusyrjinnän tai maahanmuuttopolitiikan.

Vivianna eksymä

Omassa arjessani tulee vastaan välillä paljonkin ihmisten ennakkoluuloja – minua kohtaan. Ulkoinen olemus ei kuulemma kohtaa sen kanssa, mitä pään sisältä löytyy.

En ole kovin mielensä pahoittavaa sorttia, mutta usein ”näytät tyhmemmältä mitä oot”- tyyppiset kommentit särähtää omaan korvaan. Ei  oo mun mielestä kovinkaan imartelevaa, että mua on pidetty ihan daijuna ulkokuoren perusteella. Tai miten tollaset ”kohteliaisuudet” voi ottaa vastaan? Vaivaannuttavaa. Tietysti harvemmin kukaan pahaa kommentillaan tarkoittaa, mutta miksi on ok sanoa ”kelasin sua eka idiootiksi” nätille blondille? Kokeile hei samaa vaikka maahanmuuttajaan ja kerro miten kävi.

Vivianna eksymä

Tai ihan yleisellä tasolla – onko tää vaan suomalaisten juttu, mutta jopa kehuissakin on oltava se joku pikku hippunen negaa. Kun ei voi vaan suoraan sanoo: ”Hei, oot muuten tosi  hyvä tyyppi!”

Hetken pohdittuani tulinkin siis tulokseen, että nämä ns. kehut kertovat kuitenkin enemmän moisen kehun antajasta kuin itsestäni. Nämä ihmiset ovat itse pinnallisia, kun tuomio tulee ennen tutustumista.

Niin että kuka tässä olikaan se daiju? Miks joku vielä haluaa myöntää olleensa ennakkoluuloinen – koska ennakkoluulot on niin last season.

Facebooktwittermail

26 kommenttia “Ennakkoluuloista epäkohteliaisuuksiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *