Aamun pelastaja: tuorepuuro

Mulle aamuherätykset on aikaisesta nukkumaanmenosta useimmiten tuskaa; torkutan aamuisin viimetinkaan saakka, jolloin ei jää aikaa valmistautua rauhassa. Kiireessä kiskon vaatekaapista vaan jotain mitä eteen sattuu, pesen leegot, kerään mun kamat ja juoksen tuli perseen alla bussiin. Usein vaikka heräisinkin ajoissa, hidastelen niin, että joudun juosta pysäkille joka tapauksessa.

Mulle kuitenkin aamut ilman aamiaista johtaa siihen, että duunissa kaikki eteentulevat mieliteot on ylitsepääsemättömiä. Ihan vahingossa suuhun eksyy Fazerin konvehti jos toinenkin, kun verensokerit on heti aamusta alhaalla. Kovin nälkäsenä tulee muutenkin tehtyä usein sellasia huonoja valintoja ja syötyä liikaa.

Aamuisen hullun kiireen ja paniikin avuksi mulla on helppotekoinen, lusikoitava aamupala. Tätä on helppo tehdä parille aamulle valmiiksi illalla ja vaan napata jääkaapista aamulla messiin.

200g maitorahkaa

30g kaurahiutaleita

60g pakastettuja mansikoita

Itse sekoitan ensin kaurahiutaleet ja maitorahkan keskenään, jonka jälkeen upotan pakastetut mansikat sinne sekaan. Yön aikana mansikat ehtii sulamaan ja kaurahiutaleet turpoaa. Aamulla tää on sit valmista nautittavaksi!

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *