Avainnippu kehon hyvinvointiin! Alekoodi parempiin tuloksiin!

Säännöllinen liikunta, lihaskunto, venyttely, hyvä uni ja terveellinen ruokavalio.
Nämä viisi peruspilaria kaikki ovat varmasti kuulleet ja toivottavasti toteuttavat niitä edes jossain määrin. Onko siinä kaikki?

Ei.

Kehonhuoltoon kuuluu myös liikkuvuuden harjoittelu ja kehittäminen, lihaskalvojen availu, jännitystilojen poisto ja riittävä ravinto palautumiseen, urheilusuoritusten jälkeen.

Olen itse elämäni aikana harrastanut ties mitä, mutta kehon huolto ei ole koskaan ollut kiitettävällä tasolla. Välillä on kroppa reistannut, muttei se tietenkään vaivannut, ennen kuin tuli 20 mittariin. Nykyään kehon huoltoon panostaa ja kiinnittää huomiota vähintäänkin yhtä paljon kuin itse treenaamiseen.

Vuosien varrella olen harrastanut erilaisia tanssilajeja, ratsastusta, lentopalloa, jalkapalloa, jääkiekkoa, kick-boxingia,rullaluistellut kesät,  juossut pitkää matkaa ja uinut enemmän tai vähemmän, käynyt salilla ja ryhmäjumpissa, ja mitähän vielä… Nykyään harrastukset rajoittuu pääosin tankotanssiin ja kuntosaliin, satunnaisiin pitkänmatkanuinteihin ja extempore-lajeihin, mitä päätän lähteä milloinkin vetämään. Jos minulla olisi aikaa, harrastaisin myös muutamaa eri tanssilajia.

Kehonhuolto meinaa välillä unohtua, ja kroppa muistuttaa siitä ennemmin tai myöhemmin. Venyttely on vähintä, mitä suorituksen jälkeen voi tehdä, mutta silti se tuppaa välillä unohtumaan. Venyttelyn tärkeyttä ei kannata väheksyä, sillä kireät lihakset alkavat huomaamattasi vetää kehoa suppuun ja koko kehon asento voi kärsiä, ellei lihas pääse palautumaan normaaliin mittaansa. Huonolla ryhdillä taas on lukuisia terveyshaittoja, mitä ei äkkisiltään tule ajatelleeksi.
Myös lihaskalvot tarvitsevat venyttelyä, se onkin sitten jo toinen juttu. Foam roller on varmasti helpoin ja tehokkain kotikonsti lihaskalvojen availuun! Lihaskalvojen huolto on erityisen tärkeää, mikäli treenaat kasvattaaksesi lihaksiasi, sillä kalvojen kiristely estää osaltaan myös toivottua kehitystä tapahtumasta!
Foam rollerin käyttö myös auttaa sinua palautumaan, sekä valmistaa lihakset parempaan suoritukseen. Ennen treeniä on kuitenkin rullailtava vain kevyesti, jotta teho olisi toivotunlainen.
Välipäivinä tai treenin jälkeen voi rullailla perusteellisemmin. Ladies attention! Rullailemalla saat myös nesteet ja kuona-aineet liikkeelle, joten rulla on ihan lyömätön ase taistossa selluliittia vastaan!

Oman foamrollerin voit tilata -15% edullisemmin  TÄÄLTÄ ALENNUSKOODILLA!
Alennuskoodisi on: Viivibäck

Foam rollerin ja venyttelyn lisäksi keho kiittää hierojalla käynnistä. Ammattilainen osaa katsoa, mitä korjattavaa kehossasi on, ja tarttua ongelmakohtiin. Itselläni strapetsius meinaa toisinaan reistailla, mutta orastava kipuilu/jäykkyys saatiin tiehensä urheiluhierojan avulla. Suosittelen lämpimästi Urheiluhieroja Teemu Pahlia! Olemme Teemun kanssa tehneet hierontaa sarjahoitona ensin yläkroppaan, ja tällä hetkellä työstämme jalkoja. Ennen hieronnan aloittamista käytiin vähän liikeratoja, kireyksiä ja kehon asentoa läpi. Hyvän hieronnan jälkeen tuntuu kuin raajat hengittäisi. Rakastan sitä fiilistä <3 Hieronta on ihan parasta!
Teemu Pahl hieroo erittäin joustavin ajoin, Caloniuksenkadulla.

Psst! Muistathan hieronnan jälkeen juoda paljon vettä! 🙂

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

2 kommenttia “Avainnippu kehon hyvinvointiin! Alekoodi parempiin tuloksiin!

  • Avatar
    4.3.2016 klo 09:41
    Kestolinkki

    Olipas surkeasti kirjoitettu, pelkkää mainostusta….

    Reply
    • Viivi
      7.3.2016 klo 14:39
      Kestolinkki

      Osittain kyllä, kuka kokee vain mainontana, kuka ottaa suosituksista hyödyn.
      Voin kuitenkin sanoa, että olen vastaavia kokeillut muitakin (tuotteita/palveluita), mistä kirjoitankin, ja käsi sydämellä näitä suosittelen! 🙂
      Jos omakohtaisesta kokemuksesta toivoo saavansa enemmän irti, voi asiallisesti esittää kysymyksensä. Vastaan mielelläni!

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *