5 VUOTTA HERKKULAKOSSA

Irtokarkkeja, suklaata, jäätelöä, sipsejä ja keksejä. Niitä söin ennen JOKA PÄIVÄ. Ihan tosi. Päivittäin piti saada vähintään edes yksi pieni suklaapatukka. Kunnes minulla meni hermot. Hermot itseeni. Herkuttelusta oli tullut todella paha tapa.

Havahduin yhtenä iltapäivänä siihen, kun napostelin 140 g :n Pätkis Mini Bites -pussia. Ensimmäiset viisi minttutryffelipalaa maistui suussasulavan täydellisiltä. Jatkoin yhä syömistä, vaikka minun ei enää edes tehnyt palavasti niitä mieli. Kunhan söin, koska pussi oli avattuna edessäni. Miksi aina piti syödä koko pussi tyhjäksi ähkyn uhalla? Niinkuin tälläkin kertaa. Mutta tämä kerta oli kuitenkin erilainen. Olin nimittäin päättänyt, että nyt saa riittää. Aioin pitää kahden viikon herkkulakon! 

Ensimmäinen viikko oli todella paha, jouduin sinnittelemään ja kamppailemaan itseni kanssa joka kerta kaupassa, koulussa, missä vain. Mutta jo toisen viikon jälkeen oloni oli jo ihmeen helpottunut. Muistan olleeni Kampin K-marketissa kassalla, katselin suklaapatukoita ja mietin, että nyt kun lakkoni on ohitse, pitäisikö ostaa palkinnoksi jotain. Sitten mietin asiaa uudestaan – miksi ihmeessä tekisin niin, kun ei minun oikeastaan tehnyt niitä mieli. Jatkoin lakkoa.

Seuraavaksi taisin havahtua, kun lakkoa oli kulunut kuukausi. Sitten yhtäkkiä olikin mennyt jo PUOLI VUOTTA. Joka päivä oli todella paljon helpompaa olla ilman herkkuja. Sain kyllä usein kuulla kavereilta vähän ”pilkkaavia” kommentteja, kun olimme esim. menossa leffaan, enkä ostanut muuta, kuin light limun. Tai kun olin jollain kylässä ja kieltäydyin pullasta. Mutta pikkuhiljaa kaverit ja perhe alkoivat ymmärtämään päätöstäni, hyväksyivät sekä lopulta kunnioittivat sitä.

Vuoden jälkeen tajusin, ettei kyse ollut enää pelkästä herkkulakosta, vaan uudesta elämäntavasta. Pikkuhiljaa vuosien varrella alkoi markkinoille tulla terveysherkkuja, mutta niitä sai vain harvoista paikoista. Tuli raakasuklaata, raakakakkuja ja erilaisia patukoita, joita aloin herkuttelemaan. Tajusin, että sain niistä aivan samanlaisen mielihyvän ja tyydytyksen, kuin esim. suklaasta, ja kaiken lisäksi nämä herkut olivat 100 kertaa terveellisempiä.

Olinko enää siis edes herkkulakossa, sillä herkun merkitys oli muuttunut. 

 

Nyt on mennyt viisi vuotta siitä, kun lopetin epäterveellisten herkkujen syömisen. En rehellisesti sanottuna muista enää, miltä normaali suklaa maistuu. En voisi kuvitellakaan syöväni irtokarkkeja tai edes pizzaa. Pärjään helvetin hyvin ilman, ja voin niin paljon paremmin, kuin ennen. En silti todellakaan ole ilman nautintoja, mitä edes kuvittelette :D, sillä tänä päivänä on yhä enemmän tarjontaa ja juurikin niitä terveellisimpiä vaihtoehtoja. Uskokaa, olen kokeillut lähes kaikkea, mitä markkinoilta löytyy. Olen käynyt melkein kaikissa kahviloissa, joissa tarjoillaan raakakakkuja tai muita vastaavia. Yksi paikka on tällä hetkellä kuitenkin vienyt sydämeni, enkä muualle mielellään mene, ellen ole Helsingin ulkopuolella.

Haluankin nyt, että juuri sinä ja tuttusi käytte tutustumassa siellä. Haastan siis kaikki kokeilemaan ja maistamaan terveysherkkuja, sekä miettimään, miksi valitsisit sen epäterveellisen täytekakkupalan, kun voit saada yhtä makean tai oikeastaan vielä paremman raakakakkupalan, jonka kehosi pystyy hyödyntämään.

 

img_5751

 

Sitten itse aiheeseen, eli siihen paikkaan. Oon niin onnellinen, että se on vihdoin täällä – nimittäin Paulig Kulma. Se aukesi viime viikolla Kluuvin keskukseen, Aleksanterinkadulle. Vaikka nimi on Kulma, toteuttajana siellä kuitenkin toimii Pure Hero. Ja sehän on minulle jo ennestään hyvinkin tuttu, sillä paras kaverini Hansu on siellä töissä, mutta Turussa. Muistattekin ehkä, että olen siitä kirjoittanut, ainakin kesällä blogiin.

 

Paulig kulma raakakahvila raakaruoka terveys hyvinvointi raakasuklaa raakakaakao raakakakku herkuttelu terveysherkku terveysherkut

 

Puren raakakakut ovat taivaallisia ja pidin myös tosi paljon tuosta raakakaakaosta, jota en ollut aiemmin edes maistanut. Käyn Kulmassa monta kertaa viikossa, melkein joka päivä, joten ehkäpä siellä nähdään! 😉 Ps. Sieltä saa muutakin, en siis elä pelkillä kakuilla, hahah!

 

kapaulig-kulma-pure-heropaulig kulma helsinki aleksanterinkatu pure hero outfit helsinki louis vuitton laukku kahvila raakakahvila raakaruoka herkuttelu herkut belfie peppu herkkulakko terveysherkut raakasuklaa raakakakku

 

kapaulig-kulma-pure-heropaulig kulma helsinki aleksanterinkatu pure hero outfit helsinki louis vuitton laukku kahvila raakakahvila raakaruoka herkuttelu herkut belfie peppu herkkulakko terveysherkut raakasuklaa raakakakku

 

Nähdään mestoilla! <3

Facebooktwittermail

4 kommenttia “5 VUOTTA HERKKULAKOSSA

  • Avatar
    2.11.2016 klo 09:10
    Kestolinkki

    Hieno saavutus! Täytyy kyllä sanoa, että light-limut ovat jopa sokeriversioita epäterveellisempiä… Eli sinänsä huono juoda niitä normilimujen ”korvikkeena”. Lasketko muuten alkoholin herkuksi eli ootko ollut ilman sitäkin 5 vuotta? Se on jo todella hyvä esimerkki monille tän päivän nuorille.

    Reply
  • Avatar
    2.11.2016 klo 12:28
    Kestolinkki

    Pakko sanoo et huikeeta! Mulla on kans ollut kahen vuoden herkku tauko noin kolme vuotta sitten. Mutta mä ratkesin uudelleen, en vaan ymmärrä miksi. Kai se oli sit joku sosiaalinen paine, koska se syöminen oli alkuun vaan seurassa. Jotenkin on vaikee saada ihmiset ymmärtämään miks et juo limuja, alkoholeja, syö karkkii, leivoksia, sipsii yms. Mietin miten pystyit ingnooraamaan kaikkien valitukset niuhosta syömisestä?<- kuulin tota ite aiemmin.

    Herkuttelu alkoi uudelleen pahemmassa tapauksessa olemaan joka päivästä, vaikka ne suklaat yms muut ei tuoneet niin hyvää oloa. Pikemminkin päin vastoin.

    Nyt oon herännyt syihin mistä vatsakivut ja väsymys johtuu, kiitos lääkärin. Syyt on suurimmasta osasta sokereita ja tiettyjä hiilareita. Kaikkien allergioiden sekä herkistymien vuoks on helpompaa sanoo mitä voi syödä… ilman niitä seuraavia kipuja.

    Et tällä viikolla on alkanu nyt niska-perse ote tohon sokerittomuuteen. Parempaa oloa odotellessa

    Reply
  • Avatar
    26.11.2016 klo 19:46
    Kestolinkki

    Miksi et arvosta kommentteja edes vastaamalla niihin muutamiin, joita saat?:(

    Reply
    • Avatar
      26.11.2016 klo 20:52
      Kestolinkki

      Arvostan kyllä kaikkia kommentteja mitä saan! Ehdottomasti <3 Luen kaikki aina, ja kyllä mä lähes jokaiseen vastaankin. Asiattomiin en vastaa, mutta asiallisiin ennemmin tai myöhemmin! 🙂

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *