Pt Peppi tässä moi !

Voi vitsi, täähän herätti ihan yhtäkkiä. Mä valmistun ihan just personal traineriksi. Se on ollut mun suuri unelma useiden vuosien ajan. Miettiessäni asiaa aiemmin olen kuitenkin ajatellut, etten ole vielä valmis, en ennenkuin mulla on itselläni enemmän kokemusta tavoitteellisesta treenaamisesta, kisoista, dieettaamisesta, ravitsemuksesta, painonvaihtelusta, onnistumisista ja myös epäonnistumisista.

Viime kesänä kuitenkin heräsi se fiilis, että nyt mä olisin valmis! Tiedän jo paljon, mutta haluan oppia lisää ja syventää tietojani. Mä halusin olla omalta osaltani auttamassa jengiä saavuttamaan omia unelmia ja terveyttä. Farmaseutin työssä olen nähnyt niin paljon tilanteita, joissa pienillä elämäntapavalinnoilla oltaisiin lääkkeistä päästy eroon jopa kokonaan ja vältytty niiden aiheuttamilta sivuvaikutuksilta. Halusin tulevassa ammatissani lisätä ihmisten tietoisuutta terveellisestä elämäntavasta ja hyvinvoinnista, mutta koin, ettei se omalla kohdallani onnistuisi ainakaan apteekissa tai pelkästään farmaseuttina, sillä usein siinä roolissa vastaukseksi toivotaan vain sitä ihmepilleriä, joka parantaa vaivan kuin vaivan.

Olen aina rakastanut liikuntaa, lajit ovat vain vaihdelleet aina salibandysta tavoitteelliseen salitreenaamiseen. Olen noussut kerran aiemmin bikini fitness kisoissa lavalle, koska halusin nähdä mitä se on ja niin voimakas palohan siitä jäi, että muokkaan fysiikkaani jatkuvasti, jotta voin tulevaisuudessa menestyä kisalavoilla. Tunne liikunnan tuottamasta hyvinvoinnista on pysynyt jatkuvasti samana lajista toiseen. Nykyään olen löytänyt itselleni hyvän balanssin, jossa harjoittelen salilla ja sisällytän viikkoaktiivisuuteeni erinäisiä aerobisia harjoitteita ja monipuolista kehonhuoltoa, sekä liikkuvuusharjoittelua. Tähän mukaan mahtuu paljon lajikokeiluja ja uskon, että ensi kesänä kaivan taas rullaluistimet kaapista ja tuon yhden harjoittelumuodon takaisin omaan treenireserviin.

 

16899997_10208025012494110_1283357570_n

 

Mä haluan kannustaa jengiä löytämään ne omaan elämään sopivat terveyden ja liikunnan avaimet, en missään nimessä halua sovittaa ketään tiettyyn kaavaan, sillä omalla kohdallani olen saanut huomata, ettei välttämättä aiemmin itselle sopineet raamit sovi enää uudelleen, vaikka ne kuinka hyvin aikaisemmin olisivatkin toimineet. Silloin vain täytyy muuttaa sitä aikaisempaa hyväksi todettua tapaa. Ihmisen elimistö muuttuu jatkuvasti. Stressi, työ, treeni, sosiaaliset suhteet ja uni vaikuttavat siihen, miten meidän kroppa käyttäytyy. Nämä muuttujat eivät pysy vakiona yksilöiden välillä, saati sitten samalla yksilöllä. Tällöin ei voida myöskään olettaa treenin ja liikunnan suhteenkaan saman sopivan kaikille.

Mulla on ollut ilo saada omia motivoituneita asiakkaita jo opiskeluaikana. Se, että pystyn auttamaan toista eteenpäin ja antamaan  oivalluksen tunteita, niin salilla kuin syömisten suhteen on niin kannustavaa ja palkitsevaa, ettei sitä oikein osaa sanoiksi pukea. On tärkeää, että jokainen saa tehdä omaa juttua ja harrastaa sitä, mikä on itselle mieluisinta. Treeniin ei tarvita salijäsenyyttä, vaihtoehtoja on miljoonia.

Muhun saa ja voi olla yhteydessä, autan mielelläni jokaista saavuttamaan omia unelmiaan terveyden, hyvinvoinnin ja liikunnan osa-alueilla.

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *