Pistetääs sun elämän käsikirjoitus uusiks!

Miettikääpä omalle kohdalla sellainen tilanne, jossa vuosi sitten valmistuneelle sanotaan, että sun olis hyvä alkaa miettimään uutta koulutusvaihtoehtoa itselles, koska sun niska ei kestä sun nykyistä ammattia. What?

No niinpä, näin kävi mulle, viime keväänä valmistuneelle farmaseutille. Tilanne alkoi siitä, kun hakeuduin lääkärin vastaanotolle mahdottomien päänsärkyjen ja unettomien öiden jälkeen. Mun molemmat kädet oli alkaneet puutuilemaan ja niskaa särki niin, ettei päätä voinut kääntää kunnolla. Näin oli jatkunut jo useamman kuukauden. Ehdin pohtia aika montaa erilaista ajatusta ja vaihtoehtoa, ennenkun pääsin fysiatrin vastaanotolle. Hetken mua tutkittuaan ja mittailtuaan lääkäri totesi, että sulla on TOS-syndrooma ja se on toiminnallinen eli sun työ aiheuttaa kyseiset oireet sulle. TOS (thoracic outlet syndrome) tarkottaa karkeasti selitettynä rintakehän yläosan hermopinneoireyhtymää. Mun hermot joutuu puserruksiin kun näppäilen konetta jatkuvalla syötöllä ja siitä johtuu kivut ja puutuminen. Samalla selvisi syy, niin huonosti treenillä kehittyviin olkapäihin, no hermotus!
Les-Brown-life-changing-meme
Hetken siinä hämmästeltyäni olin kiitollinen, ettei mun rakenteissa ollut mitään vikaa, vaan syy oli löytynyt ja se oli korjattavissa, mutta oikeastaan ainoastaan sillä, että mun työnkuva muuttuisi täysin ja luopuisin 8-tuntisista päivistä tietokoneen kanssa. No mitäs nyt sitten?

Uusi ammatti on ainoa ratkaisu tilanteeseen ja niin moni ammattilainen on sen ääneen sanonut, joten en käy sitä enää kieltämään. Hurjallehan se tuntuu miettiä, että mikä ammatti olis sellainen, johon ei nykyään tarvitse tietokonetta. No sitä mä jään vielä pohtimaan, mutta koulunpenkille istahdan jo hyvinkin pian 😉

Jos teille tulee mieleen hyviä vaihtoehtoja, niin saa ehdottaa?

 

Ihanaa alkavaa viikkoa!

 

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *