Hyvinvoinnin lähettiläs

Ihanaa torstaita!

Ainakin täällä Helsingissä on AIVAN IHANA ilma, aurinko on palannut!
En varmasti ole ainut, jolle kevään ensimmäiset aurinkoiset päivät lataa sellaisen energiaboostin, ettei töppöset meinaa kestää maankamaralla. Olen muutenkin positiivinen tyyppi, joka antaa negatiivisuuden vain tulla ja mennä, lähteä vähintään yhtä pian kuin tulikin, eikä jäädä vellomaan huonoihin energioihin.
Silti, kevään lapsena, kevät saa uskomattomia hyväntuulisuuden värinöitä hyrräämään kehossa!

Tänä aamuna kaadoin täyden mukillisen suklaakahviani suoraan nukkamatolleni. Odotin vesi kielellä pääseväni nautiskelemaan sitä avatessani sähköpostin, ja BOOM. Sinne meni. Ei muuta kuin kylppäriin mattopesulle. Voin sanoa, että ärränpäät lenteli ja tupa oli hetkellisesti täynnä negatiivisuutta 😀
Aamu ei mennyt ihan niin kuin Strömsöissä, mutta sitten sotkut siivottuani mietin, että aika pieni vahinko, loppupeleissä. Suklaakahvin ohjeen voit katsoa TÄÄLTÄ.

 

Olen jo maininnutkin päässäni jylläävästä projektista, Healthy Fitness, jonka puitteissa haluan tuoda terveellisen ravinnon vaikutusta ihmisten tietouteen. Hämmästyn päivittäin ihmisten tietämättömyydestä, mitä he suuhunsa laittavat ja mitä se kehossamme aiheuttaa. Snap chatissani pidänkin välillä ravintoluentoja, ja ystävät kysyvät minulta usein neuvoa omiin- sekä lastensa ongelmiin/oireisiin. Neuvoillani on katkaistu korvatulehduskierteet ja ihottumat, keskittymisvaikeudet ja kiukunpuuskat, krooniset poskiontelontulehdukset ja mitä vaikka sun mitä.

Eilen taas sain kuulla, kuinka snap chat ”saarnoistani” oli otettu opikseen ja alettu katsoa ruokavaliotaan tarkemmin. Näitä viestejä saan aina välillä ja ne tuntuu uskomattoman hyvälle! En koskaan tiedä, lukeeko tai kuunteleeko kukaan, kun jaan tietouttani ravinnosta, mutta teen sitä silti. Jos yksikin ihminen muuttaa edes pienen asian omassa-, tai lapsensa ruokavaliossa parempaan, olen onnistunut. Eniten minua suututtaa, kun business-maailmassa leikitään lasten terveyden kustannuksella, esimerkiksi väärien ruokapyramidien ja maidon tuputuksen muodossa. Sitten ihmetellään, kun ollaan kipeinä ja herkistytään kaikelle, nuorempana ja nuorempana, ollaan jatkuvasti kipeänä tulehduskierteissä, allergioissa ja ihottumissa.

 

Jos yksikin ihminen muuttaa edes pienen asian omassa-, tai lapsensa ruokavaliossa parempaan, olen onnistunut.

 

Uskon siihen, että jos kaikki ihmiset voisivat hyvin, tämä maailma olisi parempi paikka elää. Kaikki kuitenkin lähtee hyvinvoinnista. On hankala pysyä iloisena ja positiivisena, jos on kokoajan väsynyt tai jokin elimistössä reistaa. Ja se on ihan loogista, sillä siihen on ihan järkevä selitys. Kaikki ”häiriöt” kehossa saa hormoniemme toiminnan järkkymään, mikä voi joissain tapauksissa jo ihan suoranaisesti vaikuttaa esimerkiksi mielihyvähormonien toimintaan negatiivisesti. Syömällämme ravinnolla on kauaskantoisemmat vaikutukset kuin osaamme kuvitellakaan.

Tahtoisin saada tämän kaiken ihmisten tietouteen, jotta heillä olisi mahdollisuus valita. Ihmiset kokevat muutokset usein liian ”vaikeiksi” tai jotenkin aikaa vieväksi. Se ei ole totta. Muutosta toki vaikeuttaa se, jos asioista ei tiedä, ja siksi haluan luoda tämän ”Healthy fitness” projektini, jotta saan auttaa ihmisiä siinä. Muutos tulee olemaan helppo, kun siihen annetaan selkeät ohjeet.
Aion tehdä selkeät ohjelmat, joita noudattamalla muutos vain tapahtuu. Erilaisilla variaatioilla toki, yksilöllisten tarpeiden mukaan. Muokkaan myös fitness-tyyppejen ruokavalioita heidän makrojensa mukaan.
Turhauttavinta on ollut, kun näet läheisiesi, omien vanhempiesi kärsivän väärän ravinnon haitoista, mutta et saa tehtyä valintoja heidän puolestaan. Olen saarnannut esimerkiksi äidilleni vuosia, ja katsonut vierestä kehon oireilua ravinnon vaikutuksesta, ja tiennyt, miten sen kaiken saisi loppumaan. Samalla katson, miten iskän elämä helpottuisi jättämällä maito- ja viljatuotteet. Huomautuksena, että heillä ei ole mitään elämää mullistavia oireita, vaan ihan niitä samoja pieniä, joista valtaväestö kärsii ja luulevat niiden olevan normaalia ja kuuluvan elämään. Mainittakoon vaikka suolistovaivat. Ehkä olen ollut vain ”meidän Viivi”, eihän se mitään tiedä? Vuosien saarna ei ole kuitenkaan mennyt hukkaan, sillä nyt näen pieniä muutoksia äidin valinnoissa. Meillä on aina syöty perus ruokaa ja perus ”terveellisesti”, mutta se onkin ongelma. Ihmiset luulevat elävänsä terveellisesti.

Vanhempieni vastaanottamattomuus on kuitenkin opettanut minulle sen, etten voi muuttaa kaikkia. Ihmisen täytyy olla vastaanottavainen avulle, jotta sitä voi antaa. Haluan kuitenkin jakaa sen tiedon ihan jokaiselle, jotta heillä on mahdollisuus elää terveellisemmin. Pallo on heillä, tekevätkö he asialle mitään.  Mikäli valitsee muutoksen parempaan, olen valmiina auttamaan.
Tiedän, että moni on varmaan huolissaan jonkun puolesta, jota ei pysty auttamaan. Silloin sellaisen henkilön voisi tuoda luennolleni kuulemaan, mitä he keholleen tekevät, ehkä tietämättään. Monille tuttavieni oireille on löytynyt selitys, kun olen kertonut, millaisia reaktioita syömämme ravinto meissä aiheuttaa.

Olen lukenut ravinnosta 12-vuotiaasta lähtien, kun minua alkoi kiinnostaa, mitä suuhuni laitan. Kävin läpi makeutusainekoukut ja kaikenmaailman markkinoinnin sudenkuopat, millä kuluttajia vedetään röyhkeästi nenästä. Osaan siis samaistua ja tunnistaa eri oireita helposti. Olen nähnyt muutokset myös kumppaneissani, heidän ruokavalionsa muuttuessa yhdessäolomme aikana. Eräänlaisia ihmiskokeita nekin!
Enkä usko heidän kiitoksensa siitä, että ”olen tehnyt heistä paremman ihmisen”, johtuvan vain minusta ja luonteestani, vaan siitä, että heidän kehonsa yksinkertaisesti tuottaa enemmän mielihyvähormonia, unenlaatu on parempi ja elimistö antaa mahdollisuuden keksittyä asioihin herpaantumatta. Kemiaa.

Kuulen jonkinverran epäilyä ja jopa hyökkäävää suhtautumista tietouttani kohtaan, mutta ei nämä ole minun keksimiäni juttuja 🙂 Olen kuitenkin oppinut, että se on vain ihmisten tietämättömyyttä.

Jotkut ystäväni pitävät minua huumorimielessä ”terveysfriikkinä”, ja joskus heittävät esimerkiksi ”älä tuomitse” tilatessaan roskaruokaa. He kyllä tietävät, etten tuomitse. Enkä saarnaa. Ystävien suhteen olen yleensä hiljaa niin kauan kuin he itse pyytävät apua, ellen näe heidän kärsivän siitä. Itsekin saatan maistaa jotain, minkä tiedän olevan pelkää shaibaa keholle, mutta se on harvinaista. Joskus minulla on kausia, että maistelen enemmänkin, mutta sitä niittää, mitä kylvää. Sato on nopeasti korjattavissa ja mietin, miksi tein sen itselleni?

 

Keho on kuitenkin siitä ihana, että se antaa yleensä anteeksi. Vaikka kohtelisitkin sitä kaltoin, se antaa kerta toisensa jälkeen uuden mahdollisuuden. Voit aina aloittaa alusta!

 

Rakasta itseäsi, rakasta kehoasi.

 

 

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *