Hyvän omantunnon omenaherkku jämäpuurosta!
Välillä inspiraation liekki roihahtaa ja syntyy ihania juttuja! Eräs aamu se oli maukas omenaherkku, jota saa nauttia hyvällä omallatunnolla – ja sopiipa se monien dieetillekin!
Herkun voi loihtia vaikka aamulta jääneestä kaurapuurosta, tai valmistaa sen asiakseen kaurahiutaleista.
Hyvän omantunnon omenaherkku:
Kaurapuuron jämät / 3-5dl kaurahiutaleita
(kaura-/mantelimaitoa)
2-4 kananmunaa
2-4 omenaa
Luomuvoita
kanelia (suosittelen käyttämään cayloninkanelia)
Suolaa (esim Puhdistamo)
Aitoa vaniljajauhetta
Luomu hunajaa
Keitä puuro kaurahiutaleista veteen tai maitoon (kaura-/manteli-). Lisää puuroon suolaa oman maun mukaan. Lisää valmiiseen puuroon kananmunat, kaneli, muutama ruokalusikallinen hunajaa ja voita reiluhko nokare.
Kuori ja paloittele omenat ohuiksi palasiksi. Levittele tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille tai -vuokaan.
Kaada puuromassa tasaisesti omenoiden päälle ja ripottele päälle vaniljajauhetta.
Paista uunin keskitasolla 150-200 asteessa, kunnes pinta saa vähän väriä!
Nauti esim vaniljajauheella maustetun kaurajugurtin kanssa! Herkku sopii täydellisesti myös vaniljajäätelön kanssa, mikäli et ole samanlainen terveysfriikki kuin minä 🙂
Enjoy!