Ammattiapu on sinua varten!

Meinasin kirjoittaa tästä jo eilisessä tekstissäni, kun olin niin fiiliksissä salitreenistäni! Päätin kuitenkin täsmentää tämän omaksi postaukseksi, sillä teksti olisi venynyt turhan pitkäksi.

Salilla käynti mielletään nykyään helposti ”fitness-boomiin”, ja ujostellaan aloittaa saliharrastus, koska ”ei olla kunnossa”. Sitävartenhan kuntosalit ovat, ja toivottavasti esimerkiksi Jutan painonpudotusohjelmat ovat rohkaisseet salia karttaneita lähtemään kuntosalille! Kuntosali saattaa olla pelottava paikka aloittelevalle, koska laitteet ovat vieraita ja ei ole oikein tietoa, mitä siellä pitäisi tehdä tai miten siellä toimitaan. Sen takia ei kannata jättää lähtemättä, sillä apua on tarjolla!

Personal trainer mielletään monesti samaan ”boomiin” ja ajatellaan, että enhän minä mihinkään kisoihin aio, vaan pikkuisen kiinteyttää takapuolta, joten ei muka tarvita ammattilaisen apua. Juuri sitä personal trainer tekee; auttaa sinua kiinteyttämään sun takapuolen antamalla sinulle valmiit ohjeet, kuinka sen saavutat! Tai mitä ikinä haluatkaan saavuttaa.

Suosittelen kyllä kaikkia käyttämään personal trainerin palveluita, aloittaessaan salilla käynnin! Oikeasti, IHAN KAIKKIA, riippumatta siitä alatko käymään vain silloin tällöin harvakseltaan, vai ahkerammin. Hyvä personal trainer kuuntelee tavoitteitasi, oli ne sitten kuinka pieniä tahansa, ja tekee ohjelman juuri sinun haluamallasi tasolla ja tukien juuri sinun tahtomiasi asioita. Tai vaikket mitään treeniohjelmaa tahtoisikaan, niin viisautta on ottaa ainakin yksi kertakäynti, jolla katsotte yhdessä laitteiden liikkeitä läpi. Pelkkä hengityskin liikkeissä on tärkeää, minkä opin itse vasta kädestäpitäen personal trainerini Ville Erolan kanssa, vaikka olen salilla käynyt enemmän ja vähemmän jo pitkään.

Saleilla näkee valitettavan paljon treenaajia, joiden liikkeissä olisi jopa maallikon silmin hälyttävästi korjattavaa. Ei sillä, että olisi tärkeää jollain tapaa ”hifistellä”, vaan siksi, että venähdysten ja isompienkin vahinkojen riski on huomattava väärällä tekniikalla. Väärällä tekniikalla saatetaan saavuttaa enemmän hallaa kuin hyötyä. Laitteet on kehitetty kukin nimenomaan tietyn lihasryhmän harjoittamiseen, joten älä yritä repiä hyötyä toiselle alueelle väärällä laitteella, terveytesi uhalla. Myös tulokset puhuvat puolestaan, kun kukin sarja kohdistuu sinne, mihin halutaan, eikä revi vähän jokaista lihasta. Myös painot pitää osata säätää oikeaan, eikä ahnehtia niiden kanssa. Painoja nostetaan vasta sitten, kun tekniikka ei siitä kärsi.

Personal trainer on myös tuki ja neuvonantaja, mikäli joku liike alkaa tuntumaan pahalta. Silloin hän osaa muokata liikettä sinulle sopivaksi, tai vaihtaa sen kokonaan toiseen, vastaavaa aluetta kehittävään liikkeeseen, joka sopii juuri sinulle paremmin. Ollaan kuitenkin yksilöitä, eikö niin?

Minulla on toinen tapaaminen PT:ni kanssa ensiviikolla, jolloin katsotaan, miten treenini on lähtenyt kulkemaan (esim tekniikoiden osalta), ja onko ilmennyt jotain korjattavaa.

Oma tavoitteeni oli harrastukseni (tankotanssin) tukeminen, ja Ville laati salitreenini sen mukaan. Liikkeet kehittävät niitä asioita, joita rakkaassa harrastuksessani tarvitsen.

Mitkä sinun tavoitteesi ovat?

Facebooktwittermail
Viivi

Viivi

www.viiviback.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *