Goodbye Gran Canaria, See you soon again

Hejsan svejsan!

Back on track! Nästan alltså. Sitter på flygplatsen och väntar på att vi ska släppas in i flygplanet. Sista minuterna i Spanien då. Har gått igenom alla affärer en typ extremt långsam och noggrann omgång. Hittade faktiskt (överraskande) ett par Adidas byxor. Nä men alltså visst har jag 100000 par likadana, men alla har tydligen ”något fel”. Mina favoriter som är typ jätte urgamla sedan tonåren då jag spelade fotboll har blivit för korta, flera år tillbaka nog men för kära för att slänga bort, de har t.o.m ”AE” tryckt på, som i Amanda Essen, fan va tufft alltså. Aja de andra byxorna är väl herr-storlek och herr-modell, så de är inte direkt aå snygga, antagligen får man dra upp dem till brösten eller hänga med en stor påse under höften 😄😄 Så nu köpte jag en riktigt rolig ny modell, väldigt spända men samtidigt lösa, lite glänsiga men ändå stiliga. De var lite osäkra dock men kunde inte stå emot att köpa dem då de var dessutom på Sale med -20% så nu är de köpta och t.o.m på mig för att få en liten härlig och bekväm känsla i flyget där det är som vi alla vet inte direkt världens bekvämaste eller underbaraste plats, men väldigt lätt och smidigt sätt att åka till en annan världsdel eller stad. Så varför gnälla? Har man inte vingar själv så.


Menmen… nog med strunt snack. 
Hur var resan då? Vart var jag, vad gjorde jag, annat än bara chillade? Jaaa.. inte mycket mer. Eller visst! På Söndag så var vi faktiskt hela dagen och seglade, åkte motorbåt, fiskade, åkte jetski, flög parasailing över havet(ok jag gjorde allt detta och mamma hoppade över allt, för henne dög en bekväm plats i segelbåten) Och njöt högt uppe i luften, som om jag hade flygit ensam påriktigt, såg över hela staden och njöt av vinden och solen på högsta grad. Ville inte alls ner, där uppe var allt så fridfullt och lugnt.. ojoj vad härligt. Påminde lite om då vi hoppade fallskärm förutom att jag inte hoppade nu, nu svevade jag bara och en kortare stund, över havet, i Kanarie öarna, inte Finland. 


Vi var alltså i Gran Canaria, Playa del Ingles. Vi har varit här i Gran Canaria tre gånger förut men alltid bytt ställe och hotell, prövat på olika och måste säga att detta var mitt favorit hotell. Visst var förra året en sjukt lyxig plats, dyr och rakt framför stranden i Maspalomas men det var too much, too big och för mycket bra bara. Jag älskade detta mysiga hotell som hette Sun Prime Atlantic View som var ett vuxenhotell, alltså inget för barnfamiljer och så hade de jätte bra erbjudanden på allt från gratis bussar, spa och gym, uppvärmda swiming-pools, terass utanför rummet med solljus från tidigt på morgonen till sent på kvällen. Kort väg till centrum och Playa del Ingles stranden, och restourangen alltså frukost och kvällsbuffeen var himmelsk. Den vi var förra året på, Lopesan tror jag hotellet hette hade väl dubbelt större och mer urval, men typ halva dagen gick till att tappa bort sig i matsalen som också varierade rätter varje dag och på detta ställe var det mer mysigt, standard, omväxling passligt och dessutom var typ 99% av alla gäster svenskspråkiga och underbart trevliga!!! Har haft det såååååååå skönt och mina batterin är över full laddade. Känner mig energisk, stark, glad, inspirerad och sugen att göra allt ! Till och med saknat hemmet lite, hemlagad mat, sängen och viktigast av allt… familjen och hunden!!!! Har världens bästa pappa som överraskande nog hämtar oss från Helsingfors ikväll så vi inte behöver ta natt bussen, är så glad och tacksam! Då kan jag bra slappna av, köpa lite godis och dela med mig alla minnen vi haft hela resan hem och lyssna på lite finsk radio haha! 


Kommer också vara sent uppe idag för vet inget härligare än en kväll hemma, efter en utgång eller en resa, typ bästa att gå igenom alla tankar och mysa i soffan med hunden, uppdatera alla media områden, äta i oändligheter allt man saknat, kolla på dåliga serier som visas på tv som man innerst inne saknat och ta på sig sin töntiga batman pyamas och kolla på alla bilder man tagit under resan. Sen somnar man gott när man är riktigt skönt trött istället för att tvinga sig som många andra ”nu måste jag sova” och går direkt till sängs, boooooring! Är så energisk så ska svara på mejl, jobba lite pt-online och läsa lite bok på flyget, allt som bara går. 


Men! Vi har som sagt haft en dunder bra resa och vädret har varit för bra!!!!! Så bra att vi varit tvugna att ta paus och inte klarat av värmen haha, men lite solbränd är man ändå och verkligen d-vitamin laddad. Är så glad att jag tog denna ”snabb-spurt-quick-trip” med första bästa sällskap, mammsen min och en paus från vinter,kylan, allt som hänt på sistånde, en väldigt händelsefull december och nu en vecka av precis ingenting, inga tidpunkter, inga måsten, ingenting, bara fri vilja och fri tillgång till allt. Det bästa är ju att jag och mamma känner varandra bäst av alla, så vi vet när någon av oss behöver paus, mat, dricka, vila, eller något spänning, svalka sig, tystnad eller whatever och vi respekterar varandra, tar hänsyn till varandra och grälar aldrig, mer skrattar åt hur dumma vi kan vara ibland haha.. tappar bort oss och alltid tror att man själv har rätt och vet bäst och snabbast väg. Haha.. älskar min mamma, hon är som mig bara utan en stor passion för idrott eller vilda äventyr, kanske för hon redan fått nog av det som ung haha.. , annars är vi två tvillingar. 😎 Man blir väl som sitt sällskap, sägs det. 


Aja nu tror jag att jag har skrivit tillräckligt för denna gång, ska ta en sista klunk av mitt nyköpta Starbucks kaffe (känner någon mig mer än Mamma som överraskade mig med en XL dubbla Americano mixat med Sojamjölk) som alltid försvinner på nolltid hur varmt det än verkar vara, allt jag dricker (och äter) åker ner i magen snabbare än det kom, men det är en njutning det också typ, fast de flesta säger att man inte hinner njuta om man sveper eller kastar i sig allt, men man kan väl ta en extra portion isåfall om man nu missade en smakbit eller hade lite långaamma smaklökar som någon annan i närheten, haha omg detta blev too much av detta inlägg. Adios amigos!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *